به گزارش رکنا، مطالعات نشان داده است که مصرف مقادیر زیاد گوشت قرمز و خوراکیهای شیرین میتواند شدت بیماریهای مرتبط با لثه و التهابهای ناشی از آن را افزایش دهد.
دکتر جوزپه مایناس، محقق برجسته و پژوهشگر فوق دکترا در کالج کینگ لندن، بیان کرد: «تحقیقات ما نشان میدهد که استفاده از یک رژیم غذایی متوازن و سرشار از مواد سالم مانند الگوی غذایی مدیترانهای، توانایی کاهش بیماریهای مرتبط با لثه و التهابهای سیستمیک را دارد.»
در این پژوهش، اطلاعات مربوط به ۱۹۵ بیمار که در مطالعه بانک زیستی دهان، دندان و جمجمه و صورت کالج کینگ لندن شرکت کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. این بیماران علاوه بر دریافت معاینات کامل دندانپزشکی، نمونه خونی ارائه داده و پرسشنامهای پیرامون عادات غذایی خود تکمیل کردند.
بر اساس اطلاعات ثبتشده، از میان شرکتکنندگان در این مطالعه، ۱۱۲ نفر بهشکل قابلتوجهی به رژیم غذایی مدیترانه ای پایبند بودند. این رژیم غذایی شامل اصول اصلی زیر است:
نتایج این پژوهش نشان داد که افرادی که به این رژیم غذایی پایبند بودند، پس از بررسی دقیق سایر عوامل مؤثر بر سلامت دهان، حدود ۶۵ درصد کمتر از بیماریهای شدید لثه رنج بردند.
همچنین مشخص شد که مصرف زیاد گوشت قرمز خطر ابتلا به بیماری لثه را به میزان ۲.۷ برابر افزایش داده و موجب تشدید التهابهای سیستم بدن میشود.
براساس آزمایشهای انجامشده، سطح التهاب بدن در افرادی که رژیم مدیترانهای را دنبال نمیکردند، بهشکل قابل توجهی بالاتر بود. پژوهشگران اظهار داشتند که رژیمهای غذایی با پروتئین بالا میتوانند محیطی مناسب برای رشد باکتریهای مضر در دهان ایجاد کنند.
پروفسور لوئیجی نیبالی از کالج کینگ لندن گفت: «تحقیقات ما به وضوح نشاندهنده تأثیر مثبت رژیمهای غذایی بر سلامت لثه است. با این حال، انجام مطالعات عمیقتر برای ایجاد روشهای کارآمد و فردیسازیشده جهت بهبود سلامت دهان و لثه افراد بسیار ضروری است.»