رشته هنرستانی در مدارس استعدادهای درخشان همدان راه‌اندازی شد

ایرنا یکشنبه 15 فروردین 1400 - 11:17
همدان- ایرنا- رییس اداره استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش استان همدان گفت: رشته «نرم افزار رایانه» به عنوان نخستین رشته هنرستانی در مدارس استعدادهای درخشان همدان راه‌اندازی شد و دانش آموزان علاقه‌مند می توانند در آزمون پیش رو برای تحصیل در این رشته شرکت کنند.
رشته هنرستانی در مدارس استعدادهای درخشان همدان راه‌اندازی شد

«رضا هاشمی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این رشته با ظرفیت ۱۳ دانش آموز دختر در مدرسه دخترانه فرزانگان همدان برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ راه اندازی شده است که درصورت فراهم شدن شرایط در دیگر مدارس استعدادهای درخشان نیز راه اندازی می شود.

وی اظهار داشت: ثبت نام آزمون ورودی استعدادهای درخشان دوره متوسطه اول و دوم، در استان همدان همزمان با سراسر کشور از ۱۱ فروردین آغاز و تا ۲۵ فروردین ادامه دارد.

هاشمی عنوان کرد: دانش آموزان علاقه مند به ثبت نام در مدارس استعدادهای درخشان استان در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی www.azmoon.medu.ir در آزمون ورودی این مدارس نام نویسی کنند.

وی با اشاره به اینکه این استان ۱۶ مدرسه تیزهوشان دارد، اظهار داشت: ظرفیت پذیرش استعدادهای درخشان استان همدان در دوره متوسطه اول ۶۸۶ دانش آموز، ۳۴۳ دانش آموز دختر و ۳۴۳ دانش آموز پسر است.

رییس اداره استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: در دوره متوسطه دوم نیز، در مجموع ۳۵۸ دانش‌آموز دختر و پسر می‌توانند در آزمون تکمیل ظرفیت، پذیرفته شوند.

وی با اشاره به اینکه دانش آموزان باید برای دریافت رمز همگام به مدرسه محل تحصیل خود مراجعه کنند، تصریح کرد: برای ورود به مدارس تیزهوشان در سال تحصیلی آینده، در دوره متوسطه اول، آزمون بر مبنای هوش و خلاقیت برگزار می‌شود و در این مقطع پیشرفت تحصیلی مهم نیست.

رییس اداره استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش استان همدان خاطرنشان کرد: این آزمون برای ورود به دوره دوم متوسطه بر مبنای هوش و استعداد تحلیلی و همچنین پیشرفت تحصیلی در مواد علوم، ریاضی، زبان و ادبیات فارسی، مطالعات اجتماعی و قرآن و پیام آسمانی خواهد بود.

وی تاکید کرد: دانش آموزانی که در مدارس تیزهوشان اشتغال به تحصیل دارند بدون آزمون به دوره دوم متوسطه راه پیدا می‌کنند.

هاشمی عنوان کرد: هزینه ثبت نام در این آزمون به ازای هر دانش آموز ۳۰ هزار تومان است و درگاه پرداخت آن از ۲۰ فروردین فعال می شود.

وی بیان کرد: آزمون ورودی پایه هفتم مدارس سمپاد روز پنجشنبه ۲۰ خرداد و آزمون تکمیل ظرفیت پایه دهم مدارس سمپاد نیز جمعه ۲۱ خرداد سال جاری با مجوز ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار می شود.

رییس اداره استعدادهای درخشان اداره کل آموزش و پرورش استان همدان خاطرنشان کرد: کارت ورود به جلسه این آزمون از ۱۵ خرداد از پایگاه اینترنتی www.azmoon.medu.ir قابل دریافت است.

وی افزود: همه مدارس استعدادهای درخشان استان، امکانات شبانه روزی ندارد و بدون خوابگاه هستند.

هاشمی اظهار داشت: هزینه تحصیل در این مدارس کمتر از یک چهارم هزینه تحصیل در مدارس غیر انتفاعی و ارائه خدمات آموزشی آن برای دانش آموزان زیر پوشش نهادهای حمایتی رایگان است.

وی تصریح کرد: تلاش داریم تا در مدارس استعدادهای درخشان هیچ دانش‌آموزی به خاطر مشکلات مالی از تحصیل باز نماند.

۱۸ نوع مدرسه در نظام تعلیم و تربیت ایران وجود دارد که به لحاظ اداره آنها به انواع «مدارس دولتی»، «غیر دولتی»، «تیزهوشان»، «نمونه دولتی»، «هیات امنایی»، «تربیت بدنی»، «علوم و معارف اسلامی»، «قرآنی»، «ایثارگران»، «دانش‌آموزان استثنایی»، «بزرگسالان»، «مدارس وابسته به نهادهای مختلف»، «مدارس سما وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی»، «مدارس شبانه روزی»، «از راه دور»، «ماندگار»، «مدارس هوشمند» و «شبانه» تقسیم بندی می‌شوند.

در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بیش از ۲۹۶ هزار دانش‌آموز در ۱۹ شهرستان، ناحیه و منطقه استان همدان در ۲ هزار و ۵۹۴ مدرسه تحصیل می کنند که از این تعداد ۳۱ درصد از دانش آموزان در مناطق روستایی و ۶۹ درصد در مناطق شهری تعلیم و تربیت را فرا می گیرند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.