میری: باید زنجیره ارزش افزوده زعفران را کامل کنیم

خبرگزاری مهر شنبه 03 آبان 1404 - 12:17
تربت حیدریه - قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بر لزوم توسعه صنایع فرآوری و تکمیل زنجیره ارزش افزوده برای حضور قدرتمند در بازارهای جهانی تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد میری صبح شنبه در دومین کاروان ترویجی زعفران که همزمان با روز ملی زعفران در تربت‌حیدریه در حال برگزلری است، در جمع خبرنگاران با اشاره به پیشینه تاریخی زعفران در متون کهن ایرانی اظهار کرد: زعفران محصولی با قدمت چند هزار ساله در الگوی کشت ایران اسلامی است.

قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: این برنامه با هدف جریان‌سازی اجتماعی برای نهادینه‌سازی فرهنگ مصرف زعفران و افزایش سرانه مصرف در جامعه تدارک دیده شده است.

وی با اشاره به خواص درمانی متعدد زعفران بیان کرد: این گیاه دارویی در درمان بیماری‌هایی همچون افسردگی، آلزایمر، بیماری‌های مغز و اعصاب، غلظت خون و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست مؤثر است.

میری در ادامه به آمارهای قابل توجه زعفران در استان اشاره کرد: و گفت: سطح زیر کشت استان ۹۶ هزار هکتار است که سهم منطقه تربت حیدریه: ۴۰ هزار هکتار که سالانه ۵۰ تن زعفران خشک تولید می‌کند که در استان ۹۰ درصد مربوط به منطقه تربت حیدریه است.

قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، تعداد بهره‌برداران مستقیم: ۱۱۰ هزار نفرو اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم: ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر عنوان و بیان کرد: این محصول نقش کلیدی در ایجاد اشتغال پایدار، جلوگیری از مهاجرت روستاییان و پایداری تولید کشاورزی دارد.

وی با اشاره به جایگاه زعفران به عنوان یکی از برترین اقلام صادراتی غیرنفتی کشور، خاطرنشان کرد: باید از خام‌فروشی این محصول گذر کرده و با توسعه صنایع فرآوری، بسته‌بندی و برندسازی، زنجیره ارزش آن را تکمیل کنیم.

میری بر حمایت از تولید دانش‌بنیان، ارتقای بهره‌وری آب، تقویت زنجیره ارزش و ایجاد بازارهای صادراتی پایدار به عنوان سیاست‌های کلیدی سازمان جهاد کشاورزی استان تأکید کرد و از همکاری با مراکز تحقیقاتی و بخش خصوصی برای رشد و شکوفایی هرچه بیشتر این محصول ارزشمند خبر داد.

قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی از خراسان رضوی به‌عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی نام برد و افزود: این استان در صف اول امنیت غذایی کشور قرار دارد. سطح زیرکشت باغ‌های خراسان رضوی ۳۷۰ هزار هکتار است و حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن انواع محصولات باغبانی در این استان تولید می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه بیش از ۹۴ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود تلاش می‌کنیم تا از خام فروشی خودداری و زنجیره ارزش را تکمیل کنیم.

میری تاکید کرد: باساس آخرین آمار مصوب، سطح زیر کشت زعفران در استان خراسان رضوی ۹۵ هزار هکتار است که متوسط میزان برداشت از این سطح در شرایط عادی، به ۲۷۰ تن می‌رسد.

قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: با این حال، در برخی سال‌ها به دلیل تشدید تغییرات اقلیمی نظیر کاهش نزولات آسمانی، افزایش دما و طولانی‌شدن دوره گرما و سایر عوامل محیطی، ما شاهد کاهش عملکرد در مزارع زعفران هستیم و میزان تولید از متوسط سالیانه فاصله می‌گیرد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.