چند تا کشور به داشتن غذاهای خوشمزه و همه پسند معروف هستند: ایتالیا و پاستاهایش، تایلند و غذاهای دریایی اش و ترکیه و کباب هایش. استانبول، یک مقصد گردشگری معمولی نیست؛ تمام دنیا از این شهر به عنوان یک ضیافت تمام عیار برای روح و معده یاد می کنند.

استانبول، وارث آشپزی عثمانی است؛ از تمام سنت های آشپزی آسیایی و اروپایی استفاده می کند و شما را به یک ماجراجویی در بهترین غذاهای محلی استانبول می برد.
وقتی صحبت از غذاهای استانبول می شود، بدون شک کباب ها پیشتاز هستند. اما کباب ترکی، فراتر از آن چیزی است که در کشورهای دیگر دیده اید؛ اینجا، هر نوع کباب قصه ای برای گفتن دارد.

اگر فقط اجازه داشته باشید یک کباب در استانبول بخورید، آن اسکندر کباب است. این غذا، یک تجربه چندلایه است: تکه های نازک و آبدار دونر کباب روی نان پیتا (نان پیتزا یا پیده) پهن می شود. راز طعم آن، سس گوجه فرنگی گرم و کره ای است که روی کباب ریخته شده و با ماست چکیده غلیظ سرو می شود.
دونر کباب (که در ایران به کباب ترکی معروف است)، نماد غذای خیابانی است. گوشت (مرغ یا گوسفند و گاو) که به آرامی روی سیخ عمودی پخته می شود و برش های نازک آن، درون نان پیتا، نان لواش (دوروم) یا در کنار پلو سرو می شود. یافتن یک دونر عالی، بخشی از هنر گشتوگذار در استانبول است. بهترین دونرها را از دکه هایی پیدا می کنید که صف های طولانی جلوی آن ها تشکیل شده است.
این کباب کمتر شناخته شده، یک روش خاص طبخ دارد: گوشت بره که به صورت افقی روی سیخ خوابیده و با چوب پخته می شود. برش های کوچک و لطیف آن با نان نازک مخصوص (لاواش) خورده می شود. طعم دودی و ادویه کم اما دقیق آن، برای کسانی که به دنبال تجربه هستند، یک کشف ناب است.
آشپزی استانبول در خیابان ها زنده است. در هر گوشه ای، یک بساط کوچک، یک مزه ی ارزان قیمت و خوشمزه را ارائه می دهد که سفر شما را معنادار می کند.
بوی کبابی ماهی تازه که در کنار پل گالاتا می پیچد، شما را به سمت بالیک اکمک می کشاند. ماهی تازه صید شده (معمولا ماهی خال خالی یا نوعی از آن)، کبابی شده و به همراه پیاز خام، سبزیجات تازه و مقداری لیمو درون نان نیم باگت قرار می گیرد. این ساده ترین و در عین حال خوشمزه ترین غذای دریایی خیابانی است. خوردن بالیک اکمک در کنار تنگه بسفر، یکی از زیباترین تجربه های غذایی شما خواهد بود.
میدیه دولما (صدف شکم پر) یکی از محبوب ترین غذاهای خیابانی است. صدف های سیاه، با برنج معطر، کشمش، سبزیجات و ادویه های خاص پر شده و به آرامی پخته می شوند. این صدف های کوچک با چند قطره لیموی تازه سرو می شوند. فروشنده ها معمولا تا زمانی که بگویید «بس است»، یکی پس از دیگری صدف ها را باز می کنند و به دست شما می دهند.

غذاهای ترکی با نان و خمیر رابطه ای عمیق دارند. خمیرها اینجا فقط یک همراه نیستند، خودشان یک غذای کامل و ستاره ی میز هستند.
پیده را می توان «پیتزای ترکی» نامید، اما با ظاهری متفاوت. خمیر آن به شکل قایق دراز یا بیضی درآمده و با مواد مختلف پر می شود: از گوشت چرخ کرده و سبزیجات گرفته تا پنیر و تخم مرغ. لبه های آن به سمت بالا جمع می شوند و در تنور پخته می شود تا برشته شود. پیده یک وعده کامل و بسیار سیر کننده است.
لاهماجون یک غذای خیابانی سریع و محبوب است. خمیر بسیار نازکی که با گوشت چرخ کرده، پیاز، سبزیجات تازه و ادویه مزه دار شده و سپس در تنور پخته می شود. آن را داغ با چند قطره لیمو و مقداری جعفری تازه لوله کرده و میل می کنند. سبکی و تندی دلچسب لاهماجون آن را به میان وعده ای عالی تبدیل کرده است.
برای یک شروع عالی در استانبول، منه من را امتحان کنید. این یک املت بسیار خوشمزه است که در ماهیتابه (ساج) سرو می شود. گوجه فرنگی های تازه، فلفل سبز تند، پیاز و ادویه ها در روغن زیتون پخته شده و سپس تخم مرغ به آن اضافه می شود.
هیچ سفر غذایی در استانبول بدون چشیدن دسرها کامل نمی شود.
باقلوای ترکی نیازی به معرفی ندارد، اما طعم آن در استانبول متفاوت است. لایه های بسیار نازک یوفکا، پر شده با پسته (اغلب از غازی عینتاب) یا گردو و آغشته به شربت عسل یا شکر. باقلوای تازه و کمی گرم را امتحان کنید که عطر آن هوش از سر می برد.
کونفه دسری است که حتما باید گرم خورده شود. این دسر از رشته های کادایف (خمیرهای رشته ای نازک)، پنیر بدون نمک و مقداری کره تشکیل شده و در سینی های مسی کوچک پخته می شود. پس از پخت، شربت داغ روی آن ریخته شده و با پسته خرد شده تزیین می شود.
سفر شما از اینجا شروع می شود: راهنمای خرید بلیط استانبول و لذت کشف این طعم های بی نظیر.
مسیر مهم است و همسفر مهم تر، اما غذا مهم ترین است. استانبول، میزبان شما برای یک سفر حسی است. از بوی تند فلفل در لاهماجون گرفته تا طعم ملایم ماست در اسکندر کباب و شیرینی کونفه، این شهر با تمام وجود شما را در آغوش می گیرد.