دلیل کاهش ۲۰ درصدی تولید جهانی مواد غذایی چیست؟

مشرق نیوز دوشنبه 16 فروردین 1400 - 20:58
مطالعات نشان می‌دهد، تغییرات آب و هوایی در ۶۰ سال گذشته بیش از ۲۰ درصد تولید جهانی مواد غذایی را کاهش داده است.
کشاورزی

به گزارش مشرق به نقل از دیلی‌میل، مطالعات نشان می‌دهد، تغییرات آب و هوایی در ۶۰ سال گذشته بیش از ۲۰ درصد تولید جهانی مواد غذایی را کاهش داده است.

کشاورزان نسبت به شرایط آب و هوایی مشابه سال ۱۹۶۱ یک پنجم ماده غذایی کمتری دارند؛ در مناطق گرمتر مانند آمریکای لاتین و آفریقا، این افت تا ۳۴ درصد است.براساس داده‌های موجود، ایالات متحده تنها رشد ۵ تا ۱۵ درصدی را شاهد بوده و این درحالیست که پیش بینی می‌شود جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۱۰ میلیارد نفر برسد.

کارشنایسان باور دارند، دما در رشد و نمو گیاه یکی از عوامل مهم به شمار می‌رود. دما، در کنار سطح نور؛ دی‌اکسیدکربن، رطوبت دما، آب و مواد مغذی، بر رشد و در نهایت تولید محصولات تاثیرگذار است. همه‌ی این عوامل باید تعادل داشته باشند.

در حالی که جمعیت جهانی همچنان در حال افزایش است، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که بهره‌وری کشاورزی به دلیل اثرات تغییرات اقلیمی به شدت سقوط کرده است.در سراسر جهان، کشاورزان ۲۰ درصد محصولات کمتری نسبت به دهه ۱۹۶۰ برداشت کرده‌اند.

محققان می گویند،   عامل اولیه تغییر الگوی هوا از جمله افزایش سیل و خشکسالی در مناطق مختلف است.

منبع: فارس

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.