لزوم فعال شدن بخش‌های دیجیتالی در قوه قضاییه

صدا و سیما سه شنبه 17 فروردین 1400 - 11:28
رئیس قوه قضاییه بر فعال شدن بخش‌های دیجیتالی در دستگاه قضا برای دسترسی‌ها تاکید کرد.

لزوم فعال شدن بخش‌های دیجیتالی در قوه قضاییهبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در ادامه سخنرانی خود در جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور بر فعال شدن بخش‌های دیجیتالی در قوه قضاییه و آسان شدن دسترسی‌های دیجیتالی تاکید کرد.
وی ادامه داد: این موضوع در سترسی به اسناد، مدارک، قانون و به روز شدن قاضی در دسترسی به اطلاعات از تمام زوایا تاثیر دارد، در قضاوت قاضی باید رای بدهد و همه این‌ها تسهیل کننده است.
رئیس قوه قضاییه گفت: ابزار و تجهیزات دیجیتالی و فنی برای تسهیل کار است تا قاضی بتواند قضاوت درستی داشته باشد و در این میان حکمیت بر عهده قاضی است و ماشین نمی‌تواند این کار را انجام دهد و ما در سند تحول قضایی نیز به بحث تسهیل سازی توجه کرده ایم.
رئیس دستگاه قضا افزود: برنامه این است که اتفاقی بیفتد که قاضی بتواند به راحتی به مدارک دسترسی داشته باشد تا بتواند به راحتی تصمیم گیری درست و عادلانه داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی بحث اتقان آراء را از دیگر مباحث مهم در قوه قضاییه برشمرد و گفت: اکنون زیر ساخت‌هایی آماده شده است و واقعاً آرا باید به صورت متقن صادر شود و چه تصمیمات در حوزه دادسرایی که از آن به قرار یاد می‌کنیم و چه در حوزه دادگاهی که از آن به عنوان رای یاد می‌کنیم و تمامی تصمیمات باید متقن گرفته شود به نحوی که دادگاه تجدید نظر، دادگاه تایید نظر باشد.
وی افزود: دیوان عالی کشور نیز باید متناسب با شان و جایگاهش نظارت کند و آراء متقن را تایید کند و روند امور به سمت آراء متقن برود و اینکه آراء را نخبگان و حقوق دانان و صاحب نظران ببینند و در جریان تصمیم قرار بگیرند که در آداب قضا هم داریم وقتی محکمه تشکیل می‌شود چند نفر از افراد خبره بنشینند و نحوه دادرسی و نظارت را ببینند و دادگاه جز در موارد خاص علنی تشکیل شود و همه این‌ها برای این است که تصمیم قاضی در منظر است و پوشیده نیست و امری است آشکار.
رئیس قوه قضاییه گفت: دقت در تشخیص موضوع به حکم و تصمیم بر عهده قاضی چیزی است که باید به آن توجه شود.
رئیسی موضوع شناسی را نیز مورد مهمی برشمرد و افزود: این موضوع در مقام افتاع و مقام قضا مهم است، زیرا مفتی باید برایش موضوع روشن باشد تا بتواند فتوا دهد و قاضی هم باید برایش موضوع روشن شود تا بتواند داوری و قضاوت کند و مسئله موضوع شناسی که کم به آن اهمیت داده می‌شود باید به صورت دقیق پرداخته و موضوع تبیین شود.
وی گفت: اگر موضوع خوب تبیین شود و حکم هم خوب شناخته شود طبیعتاً تصمیم برای قاضی سهل خواهد شد همچنان که برای مفتی در مقام افتاع نیز تسهیل می‌شود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.