دکتر عباس بختیاری در گفت و گو با ایسنا، تبیین کرد: درد کمر علل زیادی دارد و اینکه هر دردی به معنای وجود دیسک یا تنگی نخاع کمر باشد، تصور درستی نیست، از طرفی در افراد سالم هم ممکن است در MRI بیرون زدگی دیسک یا تنگی کانال نخاع وجود داشته اما اهمیت بالینی نداشته باشد.
وی افزود: وجود کمردرد ناشی از این دو مشکل همیشه به معنای نیاز به عمل جراحی نیست و در اغلب موارد درمان طبی شامل درمان دارویی، فیزیوتراپی و ایجاد تغییرات در سبک زندگی میتواند مشکل را برطرف سازد.
بختیاری با اشاره به اینکه اگر در مواردی که درد بسیار شدید و ناتوان کننده باشد و به درمان طبی پاسخ ندهد جراحی مدنظر قرار می گیرد، تصریح کرد: در مواردی که کمردرد از ابتدا ایجاد نقص عصبی کرده باشد مثلا بیحسی شدید، ضعف حرکتی پاها، ایجاد بیاختیاری ادرار و مدفوع باید عمل جراحی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: درمان دارویی به علاوه فیزیوتراپی به عنوان درمانهای اصلی و اولیه کاربرد دارند همچنین انجام ورزش های کششی خاص که طی دوره فیزیوتراپی به بیمار آموزش داده شده و نقش تقویت عضلات اطراف ستون فقرات رو ایفا میکنند، توصیه می شود.
این متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات تغییر سبک زندگی، پرهیز از کار و افتادن، ورزش سنگین، نشستن طولانی مدت، کاهش وزن و پرهیز از رانندگی طولانی مدت را برای این افراد توصیه کرد.
وی در پایان یادآور شد: در درازمدت هم انجام ورزش هایی از جمله پیاده روی و شنا و راه رفتن درون استخر و ورزش های سبک به منظور تقویت عضلات باید مدنظر قرار گیرد.
انتهای پیام