کارخانه تولید کنسانتره دام در خلخال راه‌اندازی می‌شود

ایرنا پنج شنبه 19 فروردین 1400 - 13:13
اردبیل _ ایرنا _ رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: کارخانه تولید کنسانتره دام با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این شهرستان راه‌اندازی می‌شود.
کارخانه تولید کنسانتره دام در خلخال راه‌اندازی می‌شود

شاهپور علایی‌مقدم روز پنجشنبه در گفت‌ و گو با خبرنگار ایرنا با توصیه به مسئولان اجرایی شهرستان برای حمایت از سرمایه‌گذار متقاضی این طرح افزود: برای راه‌اندازی کارخانه تولید کنسانتره و خوراک دام در خلخال  ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت با بازپرداخت طولانی مدت در اختیار سرمایه‌گذار بخش خصوصی متقاضی این طرح قرار خواهد گرفت.

وی اظهارکرد: استفاده از روش‌های سنتی تغذیه دام توسط عشایر موجب کاهش بهره‌وری تولیدات دامی برای جمعیت مظلوم ، تلاشگر و مولد کار و تولید شده و با راه‌اندازی کارخانه‌های تولید کنسانتره دام می‌توان و تغذیه دام به روش مناسب در کنار افزایش بهره‌وری تولیدات دامی زمینه کاهش

هزینه‌های تغذیه دام عشایر را فراهم کرد.

وی گفت: در حالی که تغذیه دام عشایر در ایران با استفاده از جو و ذرت خام  صورت می‌گیرد و بخش مهمی از این مواد غذایی خام بدون جذب در بدن دام از طریق گوارش دفع می‌شود ، تبدیل این مواد غذایی مورد مصرف دام به کنسانتره در کشورهای اروپایی موجب افزایش بهره‌روری بیش از ۳۵ درصدی تولیدات دامی در این کشورها نسبت به ایران شده است.

رئیس سازمان امور عشایری کشور افزود: در حال حاضر ۲۵ درصد از مجموع گوشت قرمز تولیدی ۸۸۰ هزار تنی سالانه در کشور به میزان بیش از ۲۰۰ هزار تن در سال با تلاش جمعیت عشایری ایران اسلامی تامین می‌شود که با توجه به هزینه‌های بالای نگهداری دام برای عشایر بویژه مشکل تامین

نهاده‌های دامی این گونه دامداری سنتی برای عشایر زیان‌ده است.

وی با اشاره به این‌که برای ارتقای سطح زندگی و توانمندی جامعه عشایری  کشور ۱۵ مولفه در دستور کار قرار داشته و همین ۱۵ شاخصه حکم برنامه توسعه را دارد، افزود: ۲ مولفه تامین  راه  مناسب و آب شرب سالم و بهداشتی از اصلی‌ترین زیرساخت‌های عشایری برای حمایت از این جامعه است.

او اظهارکرد: در طول سال‌های ۹۸ و ۹۹ در مجموع ۳۷۹ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح‌های آبرسانی به مناطق عشایرنشین هزینه شده و ۲۸۸ پروژه عمرانی نیز در سال گذشته در مناطق عشایرنشین کشور به بهره‌برداری رسید.

وی گفت: با توجه به وجود بیش از ۶۶ هزار کیلومتر راه عشایری در کشور امسال ۵۰۰ میلیارد ریال برای  نگهداری ، مرمت و ساماندهی ایل راه‌ها اختصاص یافته ولی اعتبار تخصیص یافته جوابگوی نگهداری این حجم از راه نیست و با هزینه‌کرد آن تنها می‌توان بخشی از نیاز راه‌های ارتباطی عشایر را برطرف کرد.

رئیس سازمان امور عشایر ایران راه‌اندازی صندوق‌های اعتباری خرد زنان عشایری را راهکاری مطمئن برای توانمندسازی جامعه زنان عشایری ذکرکرد و افزود: سقف تسهیلات پرداختی برای خوداشتغالی زنان عشایری امسال به ۲۰۰ میلیون ریال برای هر نفر افزایش یافته و همزمان مدت باز پرداخت وام نیز به پنج سال افزایش یافته است.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.