به گزارش ایرنا، توجه به ورزش و فعالیت های ورزشی همواره زمینه ای برای کاهش آسیب های اجتماعی و بهبود وضعیت شور و نشاط اجتماعی محسوب می شود که خود عاملی برای توسعه و پیشرفت در سایر بخش هاست.
برنامه ریزی و عملکرد دولت از سال ۹۲ تاکنون در بخش های زیرساختی و حمایت از ورزش در استان ها و مناطق محروم به عنوان یک راهبرد اصلی مطرح شد.
وزارت ورزش و جوانان دولت یازدهم و دوازدهم در فعالیت هشت ساله خود با وجود محدودیتهای فراوان برای اعتلای ورزش کشور کوشیدند تا با تبدیل تهدیدها به فرصت و تکیه بر پویا شدن صنعت ورزش و ظرفیتهای موجود آن، تحولی در زیرساختهای ورزشی و ضرورت ایجاد ورزشگاههایی با استانداردهای بین المللی مناسب برای میزبانی ایجاد کنند.
برنامه ریزی، آماده سازی و تکمیل پروژههای مختلف ورزشی در جای جای کشور نشان داد که عزم دولت برای ارتقای سطح ورزش در استانها جدی است و در این زمینه میکوشد با بهره گیری بیشتر از توان بخش خصوصی برای رونق بیشتر فعالیتهای ورزشی تلاش کند.
تکمیل و افتتاح ۷۰۰ طرح نیمه تمام ورزشی در ۸ سال
تکمیل و افتتاح ۷۰۰ طرح نیمه تمام توسط وزارتخانه، پیگیری، بررسی و نظارت بر مشکلات حقوقی برخی اماکن ورزشی دارای معارض و بدون پروانه، امضای تفاهمنامه با پنج شرکت خارجی در یک سالگی برجام برای مشارکت در طرحهای ورزشی، تعیین تکلیف مالیاتهای معوق سنواتی طی سالهای ۸۷ تا ۹۲ و اصلاح قراردادها در بحث واگذاری، واگذاری بیش از ۱۲ طرح ورزشی به بخش خصوصی، یک و نیم برابر شدن استفاده از ظرفیتهای مجموعههای ورزشی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، افتتاح بیش از ۷۸ طرح نیمه تمام خرد و کلان ورزشی از جمله فعالیت های دولت در حوزه ورزش از سال ۹۲ تاکنون بوده است.
به غیر از آن افتتاح ورزشگاههای مدرن ۱۵ هزار نفری بیرجند، بجنورد، یاسوج، کرمانشاه، سمنان و بوشهر پس از یک دهه در دولت یازدهم، افتتاح ۶ ورزشگاه مدرن پنج هزار نفری در کشور، بهره برداری از ورزشگاه نقش جهان اصفهان، گشایش ورزشگاه میانرود شیراز پس از ۱۶ سال، بهره برداری ورزشگاه ۱۵ هزار نفری سمنان، صندلیگذاری ورزشگاه آزادی - خرداد ۹۵، ثبت سند ورزشگاه آزادی تهران پس از ۴۳ سال به نام دولت جمهوری اسلامی ایران طی این سال ها انجام گرفت.
افتتاح ورزشگاههای متعدد در کشور
استانداردسازی ورزشگاه آزادی پس از ۴۵ سال و آغاز عملیات بازسازی این ورزشگاه در خرداد ۹۶، مجهز شدن ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز به استانداردهای جهانی، بازسازی و تجهیز چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) تبریز به سیستم گرمایش از کف، تاسیس نخستین آزمایشگاه استاندارد تجهیزات ورزشی در ایران در سال۹۴ و رفع تصرف مجموعه سوارکاری نوروزآباد و صدور گواهی بند دال ۱۰ سند مالکیت با تلاشهای انجام گرفته بخش دیگری از عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم در عرصه ورزش کشور بود.
اکنون ۶۰ هزار فضای ورزشی در استانهای مختلف کشور وجود دارد و افزون بر سه میلیون ورزشکار سازمان یافته در ایران فعالیت میکنند.
اصفهان از جمله موثرترین و اصلیترین استانهای کشور در حوزه ورزش محسوب میشود که با تیمداری در رشتههای مختلف و وجود زیرساختهای متنوع توانسته در ورزش های گوناگون کمک حال تیمهای ملی در رده های سنی مختلف باشد و افتخارآفرینی در میادین همواره بخش جداناپذیر ورزشکاران این دیار بوده است.
از سوی دیگر بر مبنای آمار و ارقام که مسئولان ورزشی کشور مطرح میکنند در این سالها شاهد افتخار آفرینی های بیشتر ورزشکاران ایرانی در میادین بین المللی و جام جهانی المپیک بودهایم.
افزایش ۲۳ درصدی شمار ورزشکاران اصفهان
در استان اصفهان تعداد کل ورزشکاران سازمان یافته در بخش قهرمانی نسبت به سال ۹۲ حدود ۲۹ درصد و در بخش همگانی ٢٣ درصد افزایش داشته در ابتدای آغاز کار دولت حدود ٢٣٠ هزار ورزشکار سازمان یافته در استان اصفهان فعالیت می کردند و برغم حدوداً به ٣٧۵ هزار نفر در حال حاضر رسیده است.
بررسی شماره ورزشکاران زن سازمان یافته در بخش قهرمانی استان اصفهان از ۶۶ درصد رشد و در بخش همگانی از ۲۱ درصد رشد حکایت دارد.
سرانه ورزشی فضا و اماکن روباز این استان در مقایسه با سال ۹۲ و آغاز فعالیت دولت ۷۱ درصد بیشتر شده است.
بهبود سرانه ورزشی در نصف جهان
هشت سال قبل میزان سرانه ورزشی روباز ۰.۲۱ متر مربع به ازای هر نفر بود و این رقم این روزها به ۰.۳۶ متر مربع برای هر نفر رسید، سرانه ورزشی اماکن سربسته ورزشی این استان در این مدت ۱۱ درصد بیشتر شد به این صورت که در آغاز بکار دولت این شاخص ۰.۰۸۷ متر مربع بود و در ابتدای امسال به ۰.۰۹۷ افزایش یافت.
تعداد اماکن ورزشی روستایی نسبت به سال ۹۲، ۱۰ درصد رشد داشته است به این ترتیب که در ابتدای دولت یازدهم ۱۰۸ مکان ورزشی در روستاها داشتیم و این رقم به ۱۱۹ مکان ورزشی رسیده است.
شمار اماکن ورزشی شهری نیز هفت درصد رشد داشته و رشد ۴۵۶ مکان ورزشی به ۴۸۸ مکان نشان از توجه به این بخش دارد، رشد ۱۲ درصدی تعداد استخرها نیز دیگر مورد قابل توجه به شمار می رود.
اگرچه باید بدانیم که سرانه ورزشی استان همچنان مطلوب نیست و باید برای احداث و تکمیل ورزشگاههای دیگر در سراسر شهرستانها تلاش شود.
در این میان البته تعداد خوابگاههای ورزشی تغییری پیدا نکرده و نیاز است که به این موضوع توجه شود زیرا افزایش خوابگاههای ورزشی در زمان برگزاری مسابقات و اردوها اهمیت خود را بیشتر نشان می دهد.
اصفهان سرافراز در میادین بینالمللی
در شاخص دیگر که از اهمیت بالایی برخوردار است و عناوین کسب شده در میادین بینالمللی استان اصفهان در سال ۹۲، ۱۲۵ مورد بود که در سالهای اخیر به ۴۱۲ مورد رسیده که نشان از رشد ۲۳۰ درصدی دارد.
تعداد میزبانیهای مسابقات قهرمانی کشور در مقایسه بین سالهای آخر دولت نسبت به ابتدای کار ۴۴۱ درصد رشد داشته و به ۵۴۶ میزبانی رسیده است.
به گفته کارشناسان ورزشی برگزاری اردوهای تیم ملی در شهر های مختلف نقش شایانی در ارتقای آن رشته ورزشی و تشویق بیشتر ورزشکاران برای تلاش بیشتر دارد در همین ارتباط در سال گذشته برغم شیوع ویروس کرونا حدود ۲۶ اردوی تیم ملی در استان اصفهان برگزار شد که در مقایسه با دولت یازدهم حدود سه برابر بیشتر شده است.
در همین پیوند مدیرکل ورزش و جوانان اصفهان اظهارداشت: ورزش چه در بُعد قهرمانی و چه در بخش همگانی نقش کلیدی در افزایش نشاط در جامعه دارد بنابراین توجه روز افزون به آن سبب پیشرفت در سایر بخشها خواهد شد.
سید محمد طباطبایی در گفت و گو با ایرنا افزود: جوانان جمعیتی مولد و فعال در بخش تولید هستند لذا اهمیت هرچه بیشتر به نشاط و سرزندگی آنان سبب افزایش فعالیت و خلاقیت آنان میشود.
طباطبایی ورزش را مرتبط با تمامی مسائل اجتماعی دانست و اظهارداشت: رفع آسیبهای اجتماعی و بهبود در این زمینه نیازمند برنامه ریزی و تدوین برنامههایی برای افزایش علاقه و توجه مردم به مباحث ورزشی است.
در استان اصفهان افزون ۳۵۰ هزار ورزشکار سازماندهی شده فعالیت دارد.