کسری آب اراضی کشاورزی خرامه و زرقان جبران می‌شود

همشهری آنلاین شنبه 21 فروردین 1400 - 16:11
کشاورزان شهرستان‌های خرامه و زرقان در استان فارس از نبود تناسب بین آب رها شده سد درودزن و سطح زیر کشت اراضی گلایه دارند و از مسئولان مربوطه خواستار رسیدگی به این موضوع هستند، به همین منظور فردا ۲۲ فروردین کسری آب این اراضی جبران می‌شود.
کشاورزی

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی فارس با اشاره به اعتراض کشاورزان اراضی پایین دست سد درودزن مبنی بر لزوم نظارت، کنترل و بررسی میزان عبور آب در مسیر انتقال به همشهری آنلاین گفت: اراضی کشاورزی شهرستان‌های خرامه و زرقان در حوزه آبریز سد درودزن محسوب می‌شوند که بخشی از آب کشاورزی خود را از سد دریافت می‌کنند. کشاورزان خرامه معتقدند که آب رهاسازی شده از سد درودزن جوابگوی نیاز اراضی کشاورزی این منطقه نیست و افت شدید جریان آب رودخانه کر هنگام عبور از این منطقه، باعث شده که بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز برای آبیاری زمین‌های کشاورزی آنها تأمین نشود.

امیراسلامی افزود: اعتراض کشاورزان 2 دلیل دارد؛ اول اینکه چرا  آب به همه اراضی نمی‌رسد که دلیل آن سطح زیر کشت بیشتر از حد مصوب است. همچنین تاخیر ۴۰ ساعته در شارژ شدن آب، دلیل دوم  اعتراض آنها بود. البته ضمن برگزاری جلسه‌ها و نشست‌هایی با شورای تامین زرقان و خرامه، فرمانداران و نظام امور صنفی و روسای اداره امور آب استان، سعی در حل این مشکل داریم.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی فارس ادامه داد: برای حل مشکل در کارگروه شورای تامین استان تصمیم گرفته شد که این میزان کسری آب جبران شود و قرار است به مدت یک روز و نیم آب بیشتری به اراضی برسد و این مساله فردا ۲۲ فرودین از ساعت ۱۲ ظهر انجام می شود.

اسلامی افزود: از نظر جهاد کشاورزی ما نمی‌توانیم به کشاورزان امر کنیم که زمین خود را کشت کنند یا نکنند؛ اغلب کشاورزان به امید باران این کشت را انجام داده‌اند.

وی معتقد است که جهاد کشاورزی موظف است میزان آب مشخص شده را میان کشاورزان به عدالت توزیع کند اینکه با همان میزان آب کشاورزان ۴۶ هزار هکتار مصوب را بکارند یا ۱۵۰ هزار هکتار در حوزه اختیار جهاد کشاورزی نیست.

مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی فارس اظهارکرد: جهاد کشاورزی بر مبنای وظیفه خود آب را توزیع کرده و سهم هر شهرستان نیز مشخص است. اگر کشاورزان سطح زیرکشت را افزایش داده باشند و در آینده آبی به آنها نرسد، مسئولیتش به عهده خودشان است و همه چیز در این امر به نحوه مدیریت آب بستگی دارد.

مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان فارس معتقد است اگر مدیریت آب در شهرستان‌ها به نحوی باشد که بر اساس همین میزان آب، زمین‌های بیشتری مشروب شود، نمی‌توان مانع کشاورز شد.

براساس این گزارش سد درودزن از منابع اصلی تامین آب شرب شهرستان‌های شیراز و مرودشت است و نخستین کاربرد آب پشت سد نیز آب شرب و پس از آن صنعت و در مرحله سوم کشاورزی است.

مرحله سوم رهاسازی آب از سد درودزن در اردیبهشت  با حدود ۸۰ میلیون متر مکعب انجام می‌شود.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.