محمدرضا عصاری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بدیهیترین اتفاقی که پس از برگزاری این دوره از کنگره بینالمللی جندی شاپور اتفاق افتاد، شبکهسازی یا ارتباطی است که دانشگاه صنعتی جندی شاپور با سایر دانشگاهها برقرار کرد. به واسطه این شبکهسازی میتوان در جهت صیانت جندی شاپور از ساختارهای موجود در کشور استفاده کنیم.
وی افزود: مجموعه دانشگاه صنعتی جندی شاپور به دنبال آشناسازی گنجینه جندی شاپوری است که از دید صاحبان خود یعنی مردم، پنهان مانده بود. علاوه بر آشناسازی این گنجینه به مردم، در عرصه بینالمللی نیز این اتفاق رخ داده است. پس از کنگره بسیاری از مجموعهها در بحثهای پژوهشی و آموزشی برای برقراری ارتباط با دانشگاه، تماس داشتند. امیدواریم که بتوانیم با سازماندهی مناسب، از ظرفیتها برای احیای جندیشاپور استفاده کنیم.
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول بیان کرد: برحسب وظیفهای که به شورای عالی انقلاب فرهنگی محول شده، امیدواریم در سند توسعه استان مساله گردشگری فرهنگی و میراث با ارزش جندی شاپور، به عنوان یکی از مولفههای توسعه فرهنگی برای منطقه باشد. از طرفی دیگر امیدواریم مرکز پژوهشی جندیشاپور با محور قرار دادن این امر، بتواند به وظایف خود عمل کند.
عصاری با تاکید بر خودباوری از طریق شناساندن جندی شاپور به مردم، گفت: خودباوری فرهنگی با توجه به پیشینه فرهنگی برای جوانان مهم است. جوانانی که کمتر با این گنجینه ارتباط برقرار کردهاند، توانستیم گنجینه جندی شاپور را به آنها معرفی کنیم و این میتواند نقش مهمی در خودباوری ملی داشته باشد. ما به دنیا نشان دادیم که هزار و ۷۵۰ سال قبل دانشگاه داشتیم، درحالیکه بسیاری از کشورهای مدعی کنونی وجود خارجی نداشتند. کشورهایی که به ما نگاه جنگ طلبی دارند. ما به مردم این کشورها تمدن خود را معرفی کردیم. محورهای مولفههای یونسکو نیز اکنون بر اساس مطالبی است که ما هزار و ۷۵۰ سال پیش در جندی شاپور داشتیم.
وی در پایان با اشاره به استقبال خوب از سومین دوره کنگره بینالمللی جندی شاپور که در دزفول برگزار شد، یادآور شد: خوشبختانه کنگره بینالمللی مورد استقبال اندیشمندان، فرهیختگان و مردم قرار گرفته و امیدواریم با مسئولیت اجتماعی که دانشگاه نسبت به جامعه دارد، بتوانیم گنجینه جندی شاپور را به خوبی به مردم معرفی کنیم.
انتهای پیام