به گزارش ایرنا، فاطمه خمسه روز یکشنبه در نشست کمیته مشترک آب کشاورزی استان قزوین افزود: با توجه به محدودیت منابع آبی و لزوم پایداری فعالیت های کشاورزی، کشاورزان باید با جدیت به الگوی کشت توجه کنند.
وی اظهار داشت: بی توجهی به رعایت الگوی کشت موجب کاهش سفره های آبی زیرزمینی و تخریب خاک و از بین رفتن قابلیت کشت می شود و ضرر نخست آن به خود کشاورزان وارد می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: باید از طریق برگزاری دوره های آموزشی و اطلاع رسانی مناسب به کشاورزان آنان را ترغیب کنیم تا به مواردی چون رعایت الگوی کشت و توجه به کشت پاییزه به جای کشت در بهار یا تابستان توجه جدی داشته باشند.
این مسوول گفت: شرکت آب منطقهای استان به عنوان دستگاه حاکمیتی میتواند همانند سال های گذشته با همراهی و همکاری در راهاندازی چاههای تلفیقی، مشکلات پیش رو را از میان بردارد.
وی اضافه کرد: لازم است آمار مستندی از وضعیت چاههای تلفیقی در اختیار قرار گیرد تا با پیگیری های لازم نسبت به بازگشت آنها به چرخه کشاورزی اقدام لازم انجام شود.
خمسه تاکید کرد: اداره کل مدیریت بحران استان قزوین مانند همیشه که پشتیبان بخش کشاورزی بوده، در سال جاری با توجه به پیش بینی هواشناسی لازم است در راستای حمایت زارعان از سرجمع اعتبارات خود برای راهاندازی چاههای تلفیقی کمک کند.
این مسؤول با بیان اینکه شرکت تعاونی آب بران استان به عنوان حلقه اصلی و رابط سازمان با کشاورزان محسوب میشود، گفت: تعاونی آب بران باید در این برهه زمانی مدیریت آب برای کشت بهاره را برعهده گیرد تا نسبت به تقاضای کشاورزان برای تخصیص بخشی از سهم آب اردیبهشت ماه به فروردین سازوکار لازم را تبیین کند.
استان قزوین دارای ۴۸۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی است.
به گفته مسوولان شرکت آب منطقه ای قزوین، ۹۰ درصد آب این استان در بخش کشاورزی مصرف می شود.