به گزارش ایرنا، عیسی منصوری روز دوشنبه در جلسه کارگروه تخصصی اشتغال استان اردبیل گفت: استان اردبیل یک نمونه موفق در اجرای موثر طرحهای حمایت از ایجاد و تثبیت اشتغال و جذب به موقع تسهیلات در کشور است.
وی بیان کرد: تحرک بخشی و حمایت از ایجاد اشتغال در مناطق کمبرخوردار یکی از اهداف طرحهای اشتغالزای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که با راستیآزمایی اثربخش، اشتغال خالص ایجاد شده در این خصوص مشخص خواهد شد.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین افزود: کمیتههای نظارت بر طرحهای اشتغال روستایی با انسجام بیشتر باید از انجام هر گونه رفتار سلیقهای در اعطای تسهیلات جلوگیری کنند.
وی با تاکید بر این که بانکها نباید پرداخت تسهیلات اشتغالزا را به تاخیر بیندازند، گفت: منابع تسهیلات اشتغال روستایی خارج از منابع داخلی بانکها است و بر همین اساس ضرورت دارد که برخی از بانکها از اعمال رفتار سلیقهای و یا اخذ وثیقه بالاتر از مبلغ پیشبینی شده در قانون بپرهیزند.
منصوری اضافه کرد: با توجه به افزایش قیمتها، پیشنهاد افزایش نرخ سرانه اشتغال به مبلغ ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون تومان داده شده که به زودی تصویب و عملیاتی میشود.
وی افزود: طی توافق انجام شده با مدیران بانکی کشور، با برگشت منابع بازپرداخت اقساط تسهیلات اشتغال روستایی به چرخه تولید به شکل پرداخت تسهیلات اشتغالزا موافقت شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل نیز در این جلسه گفت: با هدف گذاری انجام شده و همراهی بانکهای عامل تمامی تسهیلات مربوط به اشتغال روستایی، مشاغل خانگی تا پایان سال مالی در استان اردبیل به صورت کامل جذب و پرداخت خواهد شد.
قاسم رحیمی افزود: با اجرای طرح اشتغال روستایی از سال ۹۷ تاکنون مبلغ سه هزار و ۴۸۰ میلیارد ریال تسهیلات به سه هزار و ۵۰۰ طرح اشتغال استان پرداخت شده است.
وی بیان کرد: همزمان با شیوع کرونا و برای حمایت از کسب و کارهای آسیب دیده، مبلغ یک هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۱۳ هزار کسب و کار آسیب دیده از کرونا در سطح استان اردبیل پرداخت شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل اضافه کرد: بیشترین تسهیلات پرداخت شده از محل اعتبارات قانون حمایت از ایجاد و توسعه اشتغال در مناطق روستایی و عشایری به ترتیب در بخشهای کشاورزی، خدمات، صنعت و سرمایه در گردش در ناحیههای صنعتی و شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت بوده است.
وی اضافه کرد: از شهریور سال گذشته مبلغ ۵۱ میلیارد ریال در قالب تسهیلات مشاغل خانگی در سطح استان اردبیل پرداخت شده و مابقی اعتبارات نیز در ماههای آینده به صورت کامل جذب و پرداخت خواهد شد.
رحیمی با اشاره به اجرای مناسب سیاستهای فعال بازار کار در استان اردبیل افزود: با اجرای این طرحها بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در استان اردبیل برای اولین بار صاحب شغل شدند و ۷۸۰ قرارداد کارورزی نیز منعقد شد.
وی بیان کرد: مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال نیز از محل پرداخت اقساط طرحهای اشتغال روستایی به بانکها وصول شده که لازم است این مبالغ دوباره با پرداخت تسهیلات به چرخه تولید و اشتغال بازگردد.
به گزارش ایرنا، در جریان سفر معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید و معاونان بانک توسعه تعاون کشور از ۱۱ طرح اشتغال روستایی در شهرستانهای خلخال و کوثر بازدید شده و تسهیلات لازم برای تکمیل و توسعه این طرحهای اقتصادی تامین شد.