از آنجا که روستاهای این استان با داشتن ظرفیت های پرشمار توسعه در حوزه های کشاورزی، دامپروری، گردشگری، صنایع دستی حرف های زیادی برای گفتن دارند اما بسیاری از این قابلیت ها مغفول مانده گزینش شوراهای لایق می تواند منجر به بهبود وضعیت رفاهی و معیشتی اهالی این مناطق شود.
نگاهی گذرا به داوطلبان شورای اسلامی روستایی استان و مقایسه آن با دوره های قبل نشان از افزایش تعداد ثبت کنندگان و در عین حال اعلام آمادگی افراد با درجه های مختلفی از توانمندی و تجربیات دارد که این امر دست مردم را برای انتخاب شوراهای کارآمد باز گذاشته است.
کارشناسان و متخصصان توسعه روستایی با اشاره به اینکه شوراها به عنوان نهادی برای مسئولیت پذیری و نظارت بر امور الگوهای موفق در دنیا هستند اعتقاد دارند که واکاوی معیارهای انتخاب شوراهای کارآمد می تواند به انتخاب اشخاص اصلح در این همه پرسی کمک کند.
این کارشناسان با اشاره به ساختار قبیله ای،تجربه گزینش بر اساس معیارهای سیاسی در برخی شوراهای دوره های پیشین در کهگیلویه و بویراحمد تاکید می کنند که رسانه های ارتباط جمعی می توانند با استفاده از دیدگاه های کارشناسی به گزینش افراد شایسته برای حضور در پارلمان های محلی کمک کنند.
دیدگاه های کارشناسان
یکی از فعالان فرهنگی باشتی معتقد است: شناخت موانع و ظرفیت های حوزه انتخابیه و داشتن ایده های نو نخستین ویژگی افراد لایق برای حضور در شوراهای روستایی است.
نرگس داوودی با اشاره به اینکه شوراهای اسلامی نهادی برای بهره گیری از خرد دسته جمعی در رفع موانع توسعه هستند تصریح کرد: توجه به تعامل و همگرایی به جای تک روی اعضای شوراها یکی از اصول کارآمدی پارلمان های محلی است.
وی با بیان اینکه سیاسی کاری یکی از موانع کارآمدی شوراهاست از شهروندان خواست دلسوزی برای تحقق توسعه به جای چهره های سیاسی را جایگزین معیار انتخاب اصلح در انتخابات شوراهای اسلامی کنند.
داوودی عنوان کرد:مشارکت مردم از عناصر کلیدی و حیاتی شکل گیری شوراهای اسلامی توانمند و اثربخش در توسعه وآبادانی هر منطقه به ویژه در روستاها محسوب می شود.
یک کارشناس توسعه روستایی می گوید:صداقت از مهمترین معیارهایی است که می تواند به انتخاب شوراهای کارآمد کمک کند.
آفرین محمدزاده با اشاره به اینکه هر کدام از داوطلبان شرکت در انتخابات شوراها سوابقی دارند معتقد است که گزینش اصلح در انتخابات شوراهای روستایی کار سختی نیست.
وی انتخاب براساس معیارهای قومی را آفت انتخابات شوراهای اسلامی روستایی دانست.
این کارشناس تاکید کرد: با توجه به توانایی های شوراهای اسلامی روستایی در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی در صورت انتخاب افراد شایسته، متخصص و آگاه به مسائل این مناطق می توان به اثرگذاری پارلمان های محلی امیدوار بود.
افزایش شمار داوطلبان شوراهای اسلامی
رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه وبویراحمد گفت: شمار داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی روستایی این استان نسبت به دوره قبل ۱۲درصد افزایش یافته است.
فتاح محمدی اظهار داشت: چهار هزار و۴۵۱ نفر برای شرکت در این انتخابات روستاهای کهگیلویه وبویراحمد نام نویسی کرده اند که تاکنون ثبت نام چهار هزار و ۱۲۵ داوطلب شوراهای اسلامی روستایی استان نهایی شده است.
وی بیان کرد: ۱۰درصد از داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی روستاهای استان بانوان هستند.
رییس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: بررسی صلاحیت داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای اسلامی از امروز بیست و سوم فروردین به تدریج آغاز می شود.
وی عنوان کرد: این انتخابات در روستاها و مناطق عشایری با حداقل ۲۰ خانوار یا یکصد نفر جمعیت برگزار خواهد شد.
رییس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: زمان قانونی تبلیغات دهه سوم خرداد ماه است و هرگونه تبلیغات پیش از این تاریخ قانون شکنی محسوب می شود و با افراد خاطی برخورد می شود.
محمدی با اشاره به شرایط سخت ویروس کرونا در کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: با هر گونه تجمع تبلیغاتی حتی در واحدهای مسکونی برخورد می شود.
کهگیلویه وبویراحمد دارای یکهزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه است که حدود ۷۰۰ روستای آن بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارد.
این استان بیش از ۷۲۳ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۴۰ درصد این جمعیت در روستاها زندگی می کنند.