دست‌های باز همیاری در ضیافت الهی

ایرنا چهارشنبه 25 فروردین 1400 - 13:35
زاهدان- ایرنا- رمضان برای سیستان و بلوچستان به مانند سایر نقاط کشور فرصت ایجاد و گسترش همیاریهاست تا نیازمندان را دریافته و برای رسیدن به یک آرمان شهر مطلوب همدیگر را یاری کنیم.
 دست‌های باز همیاری در ضیافت الهی

به گزارش ایرنا ضیافت که الهی باشد رسم و قانونش فرق می‌کند با تمام حال و احوال‌های جهان میزبان گونه‌ای دیگری است همان که روح را نشانه و قلبت را پاک می‌کند وصفش را نمی‌توان گفت چون به اندازه تک تک انسان‌های کره زمین تجربه متفاوت داشته و دارد از حال و هوای درونی ضیافت الهی گذر کرده و به سمت افعال اجتماعی آن رفتیم.

 در بررسی یکی از افعال و پدیده‌های اجتماعی ماه رمضان به واژه نام آشنا همیاری رسیدیم که در تعریفش پیشتر کارشناسان علوم اجتماعی گفته‌اند: همکاری گروهی از مردم با رویکرد نزدیک به هم در فرآیند تصمیم‌گیری و رفع نیازهای مادی و معنوی یکدیگر.

 همیاری از گذشته تاکنون

در سال دوم هجرت پیامبر (ص) که روزه بر مسلمانان واجب و از سوی خدا ابلاغ شد تا به امروز که ۱۴ قرن می‌گذرد عمل‌کنندگان به اسلام اصیل سفره‌هایشان برای یکدیگر گشوده بوده شاید آن زمان‌ها واژه همیاری را زیاد نمی‌شناختند ولی کمک و اطعام به مرور به رسمی در میانشان تبدیل شد و یکی از گونه‌های همیاری شکل گرفت.

آنگاه که رفتارهای مشارکتی و همکاری ایثارگرایانه در جامعه نمود یابد همیاری اتفاق افتاده و این عنصر اجتماعی در فعل‌های با رویکرد جمعی زیاد به وجود می‌آید و یکی از عرصه ظهورش همین رمضان است مردم سیستان و بلوچستان اعم از شیعه و سنی نیز در این ماه مبارک به شکل‌های مختلف این همیاری را به خوبی انجام داده و می‌دهند.

عایشه جدگال بانوی اهل سنت زاهدانی گفت که یکی از مهمترین رسوم بلوچستانی‌ها در ماه رمضان کمک به نیازمندان از جمله پخت غذاهای محلی و حلوای خرما و توزیع آنها بین همسایگان و نیازمندان است.

شاه بی‌بی شهرکی بانوی سیستانی نیز گفت که ما در رمضان برای کمک به نیازمندان نان روغنی موسوم به «چلبک» می‌پزیم و با رعایت حرمت نیازمندان میانشان توزیع می‌کنیم.

وی ادامه داد: مردم سیستان از گذشته های دور در کمک به نیازمندان همت داشته و این امور فقط مربوط به ماه رمضان نیست.

 بعد از این دو بانوی کهن‌سال به سراغ جوان‌ترها رفتیم تا در لابه‌لای گفت‌و شنودهایمان از همیاری‌هایشان بشنویم، ترمه کاظمی دختر جوانی که در یک گروه جهادی کار می‌کرد از همت دوستانش برای کمک به نیازمندان در ماه رمضان گفت: بعد از همفکری‌های زیاد به این نتیجه رسیدیم که با کمک خیران گوشت و برنج تهیه و در مناطق حاشیه‌نشین توزیع کنیم البته مقیاس کار ما کوچک است.

علی پودینه مسوول یک گروه مردمی خیریه که خواست نام خیریه‌اش ذکر نشود معتقد است: کمک به نیازمندان در ماه مبارک رمضان دارای تاثیرات روحی و معنوی فراوانی است.

وی با اشاره به اینکه به کمک مردم در چند محله هدفمان در حاشیه شهر زاهدان نیازمندان واقعی را شناسایی و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی غذا طبخ و در میانشان توزیع می‌کنیم ادامه داد: فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی همواره یکی از فرهنگ‌های تمدن ساز بشری بویژه در زمینه نوعدوستی و کمک به نیازمندان بوده و مردم در موقعیت‌های مختلف به صورت خودجوش در برنامه های کمک رسانی و انجام امور خیر در زمینه های مختلف عملکرد درخشانی از خود نشان داده‌اند.

همیاری مستمر

سال گذشته با توجه به بیانات رهبر معظم انقلاب در نیمه‌شعبان برای اجرای رزمایش مواسات، همدلی و کمک مومنانه، پویش ایران همدل با مشارکت همگانی مردم و نهادها به بزرگترین پویش مردمی پس از انقلاب تبدیل شد، همیاری که در قالب نام این پویش به سرعت در کشور گسترده و سیستان و بلوچستان نیز از آن محروم نماند.

 قائم مقام کمیته امداد امام خمینی(ره) سیستان و بلوچستان همزمان با فرارسیدن ماه رمضان از آغاز رزمایش «ایران همدل - اطعام مهدوی» گفت و ادامه داد: این رزمایش با هدف افزایش همدلی میان امدادگران، بسیجیان، نیروهای جهادی و مردمی برای اطعام نیازمندان برگزار می شود و جامعه هدف ما در این رزمایش تنها مددجویان نهادهای حمایتی نیستند بلکه همه افراد نیازمندی است که از قبل شناسایی شده اند.

وحید نجفی با اشاره به اینکه در این رزمایش سعی می‌شود تا از تمامی ظرفیت‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ادارات، خیران، اصناف، مراکز نیکوکاری و شرکت‌های صنعتی استفاده شود افزود: در ایام ماه مبارک امسال به‌منظور جلوگیری از شیوع  ویروس کرونا سفره‌های افطاری حذف‌ و غذای طبخ شده با حفظ کرامت ولی‌نعمتان جامعه و رعایت کامل مسائل بهداشتی در محلات و مناطق محروم درب منازل توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه در این رزمایش همچنین علاوه بر توزیع روزانه غذای گرم، توزیع سبد کالا و افطاری‌های ساده نیز در دستور کار قرار دارد تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم در ماه مبارک رمضان امسال نیز با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب در اجرا تداوم کمک‌های مومنانه قدم‌های موثری برداریم.

 رمضان و درک نیازمندان

 حرکت‌های اجتماعی چون همیاری برای رسیدن به هدف اگر در جامعه‌ای با انگیزه‌های مطلوب همراه باشد زیست جمعی را آسانتر و نیازها را برآورده خواهد کرد رمضان یک فرصت است یک بهانه نه اینکه همیاری فقط مختص این ماه است بلکه شاید این ماه ذهن‌هایمان و اندکی جسم‌مان حال کسانی که بر بالین فقر آرمیده‌اند و یا حال کودکانی که نمی‌توانند نادیده گرفته شوند را بیشتر درک کنند.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.