به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای ابوالفضل عمویی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه خرابکاری در نطنز به عنوان یکی از مراکز اصلی غنی سازی رخ داده است، افزود: نشانه هایی وجود دارد که رژیم صهیونیستی در این خرابکاری دست دارد.
وی ادامه داد: شاید هدف نخست آنها این بود که برنامه هسته ای کشورمان دچار چالش جدی شود.
آقای عمویی با اشاره به اینکه فهم و خوانش ما از این موضوع, اتفاق اساسی در رویکردهای آینده ماست, اضافه کرد: یکی از گزینه ها و پیام هایی که این خرابکاری برای ما ارسال کرده, این است که ”چیزی را در مذاکرات حاضر نیستید بدهید؛ تلاش می کنیم با خرابکاری آن را بگیریم“.
وی با تأکید بر این که این یک پیام بسیار مخرب است، گفت: حتماً برای همین است که این واکنش را برای این مقطع زمانی در نظر گرفتیم یعنی نشان بدهیم که دست جمهوری اسلامی خالی نیست.
آقای عمویی افزود: تصمیمی برای غنی سازی 60 درصد برای رسیدن به رادیوداروها هر چند هدف صلح آمیز است، نداشتیم.
وی ادامه داد: این تصمیم یک پیام روشن است که دست جمهوری اسلامی خالی نیست و در هیچ مقطعی با دست خالی, حاضر به مذاکره نیست و از موضع ضعف وارد مذاکرات نمی شود بلکه رویکردها و دستاوردهای ما فرصت های جدید برای کشورمان است تا بتوانیم از موضع قدرت با طرف مقابل مواجه شویم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که نطنز یکی از ابزارهای قدرت کشور ما در موضوع غنی سازی است، گفت: اتفاقی که در نطنز افتاد مربوط به قسمت تولید برق است و در قسمت غنی سازی حادثه ای رخ نداده است اما به علت قطع برق؛ بخشی از سانتریفیوژهای فعال, خاموش شده اما غنی سازی متوقف نشده است.
وی افزود: اقدام خرابکارانه در مورد سایت های هسته ای فعال؛ خلاف قوانین بین المللی است زیرا می تواند با نشت رادیواکتیو به مردم آسیب بزند و جنایت علیه بشریت رخ دهد.
آقای عمویی اضافه کرد: این اتفاق بسیار خطرناکی است و از این جهت, کشورمان به شدت به آن واکنش نشان داده است.
وی گفت: در این شرایط, کشورهای اروپایی از غنی سازی 60 درصد ابراز نگرانی کرده اند؛ سؤال اصلی ما این است که شما چرا از این حادثه ابراز نگرانی نمی کنید؟
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: طرف آمریکایی هم فقط سعی می کند خود را از این ماجرا کنار بکشد زیرا نميخواهد موقعیت خود را در گفت و گوهایی پیش رو تنزل بدهد.
آقای عمویی ادامه داد: آنها سعی می کنند یکی از ابزارهای توانمندی ما را به چالش بکشند؛ در این شرایط, کشورمان تصمیم گرفت قدرت و توانمندی خود را بروز دهد که یکی از آنها غنی سازی 60 درصد است.
وی با بیان اینکه به زودی به توانمندی سابق خود و حتی فراتر از آن بر می گردیم, افزود: سانتریفیوژهای نسل یک با سانتریفیوژهای مشابه با قدرت بیشتر, جایگزین می شوند.
آقای عمویی اضافه کرد: در موضع ضعف نیستیم و ابزارهای کشور در موضوع هسته ای زیاد است و این دانش در کشورمان بومی شده و در حوزه های مختلفی توسعه پیدا کرده است و این گونه نیست که با یک عملیات؛ اصل موضوع را به چالش بکشند.
وی افزود: با آغاز غنی سازی 60 درصد دیپلمات های ما با دست برتر در وین پشت میز گفت و گو خواهند بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: آغاز غنی سازی 60 درصد یکی از الزامات قانون اقدام راهبردی بود که در ماده یک این قانون؛ سازمان انرژی اتمی مکلف شده است برای تأمین نیازهای صلح آمیز کشور, در صورت لزوم حتی بیش از 20 درصد غنی سازی کند.
سید مصطفی خوش چشم کارشناس روابط بین الملل نیز با حضور در این برنامه گفت: هدف راهبردی آمریکا این است که ما را پله پله به توافق های پی در پی و متوالی ببرد تا کلاً قدرت جمهوری اسلامی ایران را مهار و محدود و سپس متوقف کند و رشد منفی بدهد.
وی با تأکید بر این که راهبرد آمریکا, سیاست مهار است، ادامه داد: علاوه بر این راهبرد، مانیفست حزب دموکرات در دوران تبلیغات ریاست جمهوری؛ همین بود و آقای بایدن هم اصرار کرد که می خواهیم به برجام برگردیم و در پی توافقات بعدی باشیم.
آقای خوش چشم افزود: اما به محض این که او به قدرت رسید, رفتار متضاد نشان داد یعنی اصلاً از ایران و برجام صحبت نمی کرد زیرا می خواست بگوید جمهوری اسلامی ایران و برجام, اولویت من نیست و چین، روسیه و مسائل داخلی برایم اولویت است.
وی با اشاره به قانون مجلس مبنی بر اقدام راهبردی ایران گفت: غنی سازی 20 درصد و کار بر روی سانتریفیوژهای پیشرفته؛ سیاست بایدن را تغییر داد و آمریکایی ها پیشنهاد دادند که در قبال متوقف کردن این دو کار؛ پول های بلوکه شده شما را آزاد می کنیم و چند تحریم را هم بر می داریم.
این کارشناس روابط بین الملل افزود: ایران نپذیرفت و سپس حادثه خرابکاری رخ داد و این دو اهرم ما را مورد حمله قرار دادند.
آقای خوش چشم اضافه کرد: آنها نمی خواهند با این کار, مذاکرات را بر هم بزنند بلکه این کار در راستای مذاکرات و تقابل با ایران انجام می شود تا اهرم فشار ایران را تضعیف و قدرت چانه زنی ما را کم و دست برتر را پیدا کنند.
ادامه دارد