مصرف خودسرانه داروهای ضدویروس کرونا عوارض بسیاری به همراه دارد

خبرگزاری تسنیم شنبه 28 فروردین 1400 - 16:10
گروه استان‌ها-درحالی که این روزها جولان کرونا بیش از هر زمانی شده و مردم را به شدت گرفتار کرده است، عده‌ای هم با مصرف خودسرانه داروهای مختلف و مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی به این معضل دامن می‌زنند.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، این روزها ترس از کرونا و تلاش برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، استفاده خودسرانه از داروها، موادغذایی و افزایش یافته درحالی که این روزها تنها راه جلوگیری از این بیماری استفاده از ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی است، اما برخی از افراد در استفاده از ماسک سهل‌انگاری می‌کنند و برخی هم پس از ابتلا به ویروس کرونا به جای مراجعه به پزشک اقدام به مصرف خودسرانه دارو می‌کنند اما مصرف خودسرانه دارو نه تنها به بهبود بیماری کمک نمی‌کند شاید حتی باعث وخیم‌تر شدن اوضاع و احوال شود.

برخی از مبتلایان به ویروس کرونا اقدام به مصرف خودسرانه آسپرین می‌کنند اما مصرف خودسرانه آسپرین می‌تواند خطرناک باشد و حتما این دارو باید توسط پزشک برای مریض تجویز شود و افراد با بروز علائمی اعم از بی‌حالی، بدن‌درد، تب خفیف، لرز، سرفه‌های خشک، سردرد و اسهال باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و مراجعه دیرهنگام بیماران به مراکز درمانی مراحل درمان را به تعویق می‌اندازد.

همچنین افراد دارای علامت نباید در مکان‌های مختلف تردد داشته باشد چراکه باعث انتقال ویروس کرونا به افراد دیگر می‌شوند بنابراین افراد باید پس از بروز علائم به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کنند تا باعث قطع زنجیره ویروس کرونا شویم.

  افراد نباید از بیمارستان واهمه داشته باشند  

 احسان‌اله غزنوی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک در این باره اظهار داشت: علائمی مانند بی‌حالی، بدن‌درد در قسمت‌های پشت ساق پا، بین دو کتف و غیره، تب خفیف، لرز، سرفه‌های خشک، سر درد و اسهال از نشانه‌های ابتلا به ویروس کرونا است و تقاضا می‌کنم که افراد در صورت داشتن هر کدام از این علائم سریعاً به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها مراجعه کنند تا مراحل درمانی آغاز شود.

وی افزود: هنگامی که پزشک بر اساس معاینات بالینی، تشخیص درگیری ریه را می‌دهد، بیمار باید در بیمارستان بستری شود و ماندن این فرد در منزل بسیار خطرناک بوده و عوارض جبران‌ناپذیری را به دنبال دارد و افراد نباید از بیمارستان واهمه داشته باشند چراکه در بیمارستان به غیر از خدمات‌دهی و درمان مناسب اتفاقی نمی‌افتد.

مراجعه دیرهنگام   به مراکز درمانی   یکی از عوامل اصلی افزایش فوتی‌ها 

 بهمن صادقی، معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی اراک هم با اشاره به عوامل افزایش فوتی‌های ناشی از ویروس گفت : آمار مراجعین سیر بسیار صعودی دارد و متاسفانه به موازات آن آمار فوتی‌ها نیز افزایش پیدا کرده و یکی از عوامل اصلی افزایش فوتی‌ها مراجعه دیرهنگام بیماران به مراکز درمانی است و عوامل دیگر آن پایین بودن اکسیژن خون شریانی بیماران در هنگام مراجعه به بیمارستان است از این رو توصیه می‌کنیم که مردم در صورت بروز کوچکترین علائم سریعاً به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند.

وی افزود: این امکان فراهم شده که بیماران می‌توانند در صورت لزوم توسط پزشکان عمومی و متخصص عفونی و داخلی و برخی داروخانه‌های منتخب، داروی ضد ویروس "فاوی پیراویر" را به صورت سرپایی دریافت کنند و مصرف این دارو در چند روز اول بیشترین اثربخشی را دارد.

عباس علیمرادیان، معاون، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک هم با اشاره به وضعیت موجود و افزایش مبتلایان گفت: با توجه به افزایش چشمگیر بیماران کرونایی و نیازمند به دارو از شهروندان خواهشمندیم که از مصرف خودسرانه داروهای ضدویروس کرونایی بپرهیزند چراکه این داروها باید تنها زیر نظر متخصصین تجویز شده و پروتکل درمانی خاصی دارند و مصرف خودسرانه آن موجب عوارض بسیار زیادی می‌شود.

  درصد بالایی از بیماران در ساعات اولیه مراجعه در اورژانس جان خود را از دست می‌دهند  

 سید‌محمد جمالیان با اشاره به وضعیت موجود گفت: با توجه به بحران فراگیر کرونا و آمار روزافزون مبتلایان کرونایی، بیماران بدحال در مراکز درمانی درحال افزایش بوده و بیشتر آنها نیازمند خدمات ویژه هستند، در این اوضاع طراحی بخش ویژه کار سختی است و یکی از عوامل شایع نیاز بیماران به خدمات ویژه بوده و مرگ و میرها به سبب دیر مراجعه کردن به پزشک و مراکز درمانی است. 

وی افزود: متاسفانه درصد بالایی از بیماران در ساعات اولیه مراجعه در اورژانس جان خود را از دست می‌دهند و یا نیاز مبرم به خدمات ویژه پیدا می‌کنند.

  هرگونه سرماخوردگی کرونا بوده مگر اینکه خلاف آن ثابت شود  

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک خاطرنشان کرد: درحال حاضر با توجه به شیوع گسترده کرونا و نوع جهش‌یافته آن و هم‌پوشانی علائم کرونا با سایر بیماری‌ها می‌توان گفت هرگونه سرماخوردگی کرونا بوده مگر اینکه خلاف آن ثابت شود و افراد با بروز کوچکترین علامت به شکل آبریزش بینی، سرفه، عطسه، بدن درد، خستگی و تب سریعاً به مراکز 16 ساعته در سطح استان و یا پزشکان بخش خصوصی (داخلی، عفونی) مراجعه کنند، همچنین این امکان میسر شده که در صورت لزوم بیماران زیر نظر پزشک و متخصصان عفونی و داخلی بتوانند از داروخانه‌های منتخب سطح شهر داروی ضد ویروس فاویپیراویر را به شکل سرپایی دریافت کنند.

جمالیان بیان کرد: مصرف این دارو در چند روز نخست بیماری بیشترین اثربخشی را دارد و بار مراجعات بیماران به بیمارستان را کاهش می‌دهد، اما در هفته دوم استفاده از این دارو اثر چندانی ندارد و ناچار هستیم از داروهای تزریقی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی اراک تمام توان خود را به کار گرفته اما پیش‌بینی می‌شود که با توجه به شرایط امروز در هفته‌های آینده در شرایط فراتر از قرمز قرار بگیریم و تمام ظرفیت بخش‌های ویژه تکمیل شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: در کنار رعایت هرچه جدی‌تر پروتکل‌های بهداشتی و پایبندی به محدودیت‌ها، در صورت احساس علائم مشکوک بیماران سریعاً به مراکز درمانی و یا بخش خصوصی مراجعه کنند، پزشکان متخصص در صورت لزوم بیماران را به بیمارستان ارجاع می‌دهند.

انتهای پیام/712/ ی

منبع خبر "خبرگزاری تسنیم" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.