قصه تماشای تلویزیون در روزهای دور

دنیای اقتصاد یکشنبه 29 فروردین 1400 - 00:09
در روزگاری که اینترنت وجود نداشت مردم برای پر کردن اوقات فراغت خود به انجام چه کارهایی روی می‌آوردند؟ این سوالی است که شاید پاسخ به آن خیلی ساده به نظر نرسد. این احتمال وجود دارد خیلی‌ها اصلا یادشان نیاید در آن روزگار چگونه وقت می‌گذراندند. حالا طیف وسیعی از جامعه اوقاتشان را با گوشی‌های موبایل می‌گذرانند و زندگی در یک جهان موازی را تجربه می‌کنند. در آن سال‌ها اما تلویزیون نقش مهمی در زندگی مردم بازی می‌کرد. تلویزیون فقط دو شبکه داشت که پخش برنامه‌هایش 24 ساعته نبود و حداکثر تا ساعت 12 برنامه داشت. بعدها شبکه سه هم به تلویزیون اضافه شد و تحولی در سیما شکل گرفت. در آن وضعیت سریال‌های تلویزیونی طرفداران بسیاری داشتند و پخش یک مجموعه باعث می‌شد خیابان‌ها خلوت شود و مردم برای تماشایش سریع خود را به خانه برسانند. چون اگر کسی از دیدن یک قسمت جا می‌ماند امکان تکرار و تماشای دوباره و دانلود و... وجود نداشت. یکی از آن سریال‌ها که در آن سال‌ها خیلی مورد توجه قرار گرفت مجموعه «باغ گیلاس» به کارگردانی مجید بهشتی و با بازی چهره‌هایی همچون مهران مدیری، عبدالرضا اکبری، جمشید مشایخی، فخری خوروش، اسماعیل داورفر، دانیال حکیمی و... بود که از شبکه یک پخش می‌شد. ماجرایش این بود که دو برادر به نام‌های «محسن» و «امیر» وارث باغ پدرشان بودند اما اختلاف سلیقه آنها بر سر چگونگی استفاده از این باغ، آنها را رودرروی یکدیگر قرار می‌داد.

فریبا متخصص یکی از بازیگران کلیدی سریال بود و نقش خواهر خانواده را بازی می‌کرد. او بعد از ۲۷ سال درباره این مجموعه گفته است: «من و بعضی از بازیگران جوان سریال مثل مهران مدیری و دانیال حکیمی اولین تجربه‌های بازیگری‌مان را پشت سر می‌گذاشتیم. آن زمان خیلی جوان بودیم و کلی انگیزه برای کار کردن داشتیم. قصه سریال هم جدید و جذاب بود و می‌توانست با مردم ارتباط برقرار کند و از این نظر، تماشای دوباره باغ گیلاس یادآور خاطرات خوش گذشته است و زنده‌کننده حس و حال آن روزها که جوان بودیم و پر از امید و انگیزه.»

متخصص درباره تجربه حضور بازیگران جوان از جمله خودش در کنار پیشکسوتان و بزرگانی چون جمشید مشایخی، اسماعیل داورفر و فخری خوروش، گفته است: یکی از جذابیت‌های بازی در «باغ گیلاس» همین بودن در کنار بزرگانی است که از آنها نام بردید. بازی در کنار امثال مرحوم مشایخی و خانم خردمند برای ما بازیگران جوان واقعا هم افتخار بزرگی بود و هم فرصتی به شمار می‌رفت که از آنها بیاموزیم. انصافا آنها هم با بزرگ‌منشی از هیچ کمکی به ما دریغ نداشتند. این را هم بگویم که همبازی شدن با بازیگران باتجربه سریال در عین جذاب بودن، نگرانی‌های خاص خودش را هم داشت. به هر حال، آنها سال‌ها در فیلم‌ها و سریال‌های مختلف کار کرده بودند اما ما جوانانی بودیم که اولین یا دومین فعالیت‌های بازیگری‌مان را تجربه می‌کردیم. این بازیگر درباره میزان استقبال مخاطبان از «باغ گیلاس» می‌گوید: «مردم واقعا باغ گیلاس را دوست داشتند و تماشا می‌‌کردند. خاطرم هست که زمان پخش قسمت آخر سریال، خیابان‌ها خلوت بود و همه خودشان را به خانه رسانده بودند تا به تماشای پایان قصه بنشینند.»او درباره دلایل این استقبال، حتی در بازپخش‌ها گفته است: «همه چیز در این سریال واقعی است. یک سریال خانوادگی بود که همه چیز را به شکل واقعی و آن‌طور که بود به تصویر می‌کشید؛ البته خانواده‌هایی که در این سریال حضور داشتند متعلق به سال‌های ابتدایی دهه ۷۰ بودند، با ویژگی‌‌ها و نشانه‌های آن دوران.»این بازیگر درباره اینکه چقدر این شخصیت را دوست داشت و با آن همذات پنداری می‌کرد، می‌گوید: سریال «باغ گیلاس» دومین کار من در تلویزیون بود. آن‌قدر از حضور در این سریال و جلوی دوربین رفتن خوشحال بودم که اصلا به این موضوع فکر نمی‌کردم. آن سال‌ها بازیگر جوانی بودم که در ابتدای راه قرار داشت. بسیار به کارم علاقه داشتم و دلم می‌خواست حضوری پررنگ و حرفه‌ای در این عرصه داشته باشم. هم خود سریال را دوست داشتم و هم نقشم را. خوشبختانه «باغ گیلاس» به‌عنوان یکی از اولین تجربه‌های بازیگری‌ام در زمان پخش با استقبال خیلی خوب مردم مواجه شد و بسیار موفق بود.

 

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.