سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه متأسفانه عدم ارائه تنفس خوراک به پتروپالایشگاهها معطل مصوبه هیئت امنای صندوق توسعه ملی گذاشته شده است، گفت: با وجود موافقت وزارت نفت، رئیس جمهور و آقای نوبخت مخالف جدی این مسئله هستند.
مالک شریعتی نیاسر در گفتوگو با میزان، با اشاره به وجود قوانین زائد پیش روی تولید گفت:یکی از اموری که انتهای مجلس دهم آغاز و در مجلس یازدهم دنبال شد، لغو قوانین زائد پیش روی تولید است که تاکنون موارد زیادی از قوانین لغو شده و درآینده نیز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: مهم این است که ما قوانین را به صورت چند قانون مادر نهایی کنیم و در حال حاضر هم حدود ۴۲ عنوان قانون در این زمینه احصا شده است و این مسئله جز اقداماتی است که در راستای سند تحول مجلس دنبال میشود تا این موارد تدوین و نهایتا هر قانون جایگاه خود را در آن قانون مادر پیدا کند.
این نماینده مجلس با اشاره به مصادیق قوانین زائد در حوزه انرژی تاکید کرد: ما در سال ۹۸ قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و مناطق گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی را داشتیم که در حال حاضر اجرای این قانون با موانع جدی اعم از عدم تشکیل جلسه هئیت امنای صندوق توسعه ملی برای تصویب تنفس خوراک برای این امر مواجه است.
وی بیان داشت: متاسفانه یک جلسه در این راستا برگزار شده است اما اعضا با این مسئله مخالفت کرده اند در حالی که این مسئله یک قانون مصوب است و باید اجرایی شود.
این نماینده مجلس با بیان اینکه متاسفانه امروز عدم ارائه تنفس خوراک به پترو پالایشگاهها معطل مصوبه هیئت امنای صندوق توسعه ملی گذاشته شده است، تصریح کرد: با وجود موافقت وزرات نفت آقای روحانی و آقای نوبخت مخالف جدی این مسئله هستند.
شریعتی بیان داشت: البته در این راستا مجوزهای مربوط به احداث صادر شده، اما شرکتها و متقاضیان دست به عصا حرکت میکنند چراکه اگر تنفس خوراک را نگیرند مطمئن نیستند که روز بهره بردای از پس هزینهها برمیآیند؛ بنابراین این مسئله یکی از موانع جدی برای کاهش خام فروشی، تقویت صنایع پایین دستی و تقویت بورس است که فعلا روی زمین مانده است.
شریعتی تصریح کرد: البته اخیرا اعمال ماده ۲۳۴ آئیننامه داخلی مجلس در رابطه نحوه عملکرد رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه پیرو تاخیر در اجرای کامل قانون حمایت از صنایع پایین دستی نفت خام و معیانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی در کمیسیون انرژی کلید خورده و این کمیسیون پیرو اجرای مصوبه مذکور ۱۰ روز به دولتمردان جهت پیگیری مشکلات مندرج در عدم اجرای این قانون فرصت داده است.
قانون «حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی» مشتمل بر ۶ ماده در جلسه علنی روز دوشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی تصویب شد و ۱۶ مرداد همان سال به تأیید شورای نگهبان رسید.
آئیننامه چه میگوید؟
طبق ماده ۲۳۴ قانون «آئیننامه داخلی مجلس» هرگاه حداقل ۱۰ نفر از نمایندگان و یا هر کدام از کمیسیونها، عدم رعایت شؤونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیسجمهور و یا وزیر و یا مسئولان دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام کنند، موضوع بلافاصله از طریق هیئت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذیربط ارجاع میشود. کمیسیون حداکثر ظرف مدت ۱۰ روز موضوع را رسیدگی و در صورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیئت رئیسه به مجلس ارائه میدهد.
انتهای پیام/
منبع خبر "
خبرگزاری میزان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.