«زهره قوامی شامیر»، معلم آموزشگاه سیار عشایر شیروان که اینک در منطقه مراوه تپه مشغول به تدریس حضوری دانش آموزان است روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تحصیل دانش آموزان در کانکس گفت: هرچند حمل و نقل، جابجایی و هزینه نگهداری کانکس از مهم ترین مشکلات ام است اما، لذت شیرینی تحصیل برای دانش آموزان محروم این قشر تمام سختی ها و مشکلات ام را به فراموشی سپرده است.
وی در باره تدریس حضوری و تاثیر آن در نحوه یادگیری گفت: دانش آموزان عشایری از طریق فضای مجازی اصل موضوع و مهم دروس را متوجه نمی شوند و بسیاری از آموزش ها موجب سردرگمی بسیاری از دانش آموزان و والدین شده است.
وی با بیان اینکه در این روش تدریس والدین وقت بسیار را صرف تحصیل آموزش فرزندان خود می کنند که موجب کلافه شدن آنان هم شده گفت: تدریس حضوری علاوه بر یادگیری بهتر دانش آموز، موجب سوال و جواب و برطرف شدن رفع نکات آموزشی بسیاری از آنان می شود و حوصله، دقت و انگیزه آنان برای گذراندن بیشتر کتب درسی خود می شود.
قوامی شامیر افزود: دانش آموزان عشایری محروم از گوشی های هوشمند و اینترنت هستند و تعدادی از دانش آموزان پایه دهم که بالای تپه می روند باز هم اینترنت جوب نمی دهد که به عنوان یک قشر از این جامعه بر خود لازم دانستم تا با حضور خود مشکلات تحصیل دانش آموزان که سرمایه های مملکت آینده هستند رفع شود تا آنان هم مانند سایر دانش آموزان و گام به گام با آن به جلو پیش روند.
وی گفت: دانش آموزان عشایر از استعدادها و پتانسیل های بالایی برخوردارند ولی از هرگونه امکانات خصوصا در این شرایط بحران کرونا محروم هستند که انتظار می رود امکانات تحصیلی لازم برای آنان فراهم شود.
معلم نمونه عشایری شیروان در کشور با توجه به استعداد بالای دانش آموزان عشایر افزود: بسیاری از دانش آموزان در سنین پایین ترک تحصیل و ازدواج می کنند که خواسته مهم و توصیه ام به والدین آنان این است که اجازه دهند فرزندانشان تحصیل را ادامه و گام های پیشرفت را به سوی علم و دانش برداشته تا از جمله ستاره های درخشان کشور علم، تحصیل و پیشرفت و آبادانی مملکت باشند.
وی با توجه به سخت کوشی و زحمات فراوان معلمان افزود: زحمات معلمان خصوصا معلمان عشایر از دید مردم دور است وبا نگاه و دید کوتاه اگر معلمی برای عشایر تحصیل کنند توجه و اهمیت نمی دهند و فقط در یک جمله می گویند«وی معلم عشایری» است و فقط معلمان مقاطه بالاتر را مهم و ارزشمند می دانند.
زهره قوامی شامیر، معلم آموزشگاه سیار عشایر این شهرستان، به عنوان یکی از منتخبان مرحله کشوری جلوههای معلمی در بحران کرونا معرفی شده است.
معلم آموزشگاه شهید عظیمیان، مربوط به عشایر سیار شهرستان، که خود نیز عضو جامعه عشایری است در منطقه قشلاقی مراوه تپه استان گلستان برای شاگردان محروم از اینترنت و تلفن همراه، فرصت آموزش حضوری، مستمرو پایدار فراهم کرده است.
این معلم منتخب کشوری در دره اسماعیل لک طایفه قهرمانلو برای پنج دانش آموز در پنج پایه مختلط تدریس حضوری دارد و از مجموع ۲۹ سال سابقه خدمتی خود را ۱۰ سال در مناطق عشایری تدریس داشته است.
شهرستان شیروان هزار و ۵۰۰ دانش آموز عشایری دارد و برای آنان دارای ۶ مدرسه شبانه روزی عشایر، چهار متوسطه اول شبانه روزی، ۲ هنرستان دخترانه و پسرانه و یک مدرسه متوسطه اول عادی در روستای سیرسپرانلوی بخش مرکزی است.
شیروان بیشترین شمار دانش آموزان عشایری را در خراسان شمالی دارد که سال گذشته هزار و ۳۳۳ دانش آموز عشایر در ۱۰۴ آموزشگاه ابتدایی، متوسطه اول و دوم و شبانه روزی این شهرستان تحصیل می کنند.
شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.