گفتگوی ویژه خبری؛ کشف ۷۲ تن لاستیک ضایعاتی قاچاق

صدا و سیما دوشنبه 30 فروردین 1400 - 00:52
جانشین فرماندهی مرزبان ناجا گفت: در سال گذشته بیش از ۷۲ تن لاستیک ضایعاتی قاچاق کشف کردیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سردار جلال ستاره در برنامه گفتگوی ویژه شبکه دو سیما افزود: از ابتدای سال تا کنون نیز ۹ تن لاستیک ضایعاتی قاچاق مصادره کرده ایم.
وی با بیان اینکه مسئله قاچاق لاستیک‌های ضایعاتی پس از بسته شدن بازارچه‌های مرزی در حوزه لاستیک در میرجاوه ایجاد شد، گفت: علت اصلی تمایل قاچاق لاستیک ضایعاتی تفاوت قیمت بسیار زیاد این کالا در دو طرف مرز است و این مسئله باید حل شود تا فشار از مرزبانی برداشته شود.
وی گفت: مشکل صنایع بازیافت کشور فقط قاچاق نیست بلکه کنترل بازار ضایعات باید از ابتدا انجام شود تا مواد اولیه به این کارخانه‌ها برسد.
سردار ستاره افزود: اگر این چرخه کنترل نشود لاستیک‌های ضایعاتی سر از مرز در می‌آورد، البته باید نوع قاچاق مشخص شودکه از مرز‌های رسمی و در پوشش خاص یا از مرز‌های غیر مجاز خارج می‌شود.
جانشین فرماندهی مرزبان ناجا گفت: قاچاق لاستیک ضایعاتی بدلیل محدوده امنیتی درگیر در مرز‌های سیستان و بلوچستان برای قاچاقچیان ریسک بسیاری دارد.
وی ادامه داد: براساس آمار اگر کشفیات مرزبانی ۴۰ درصد قاچاق لاستیک ضایعاتی را تشکیل دهد، حدود ۸۲ تن لاستیک هم از مرز خارج شده است.
امیرمحمد پرهام فر مدیرکل پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز دراین برنامه گفت: با توجه به ممنوع شدن صادرات لاستیک‌های ضایعاتی از سال ۹۸ نیازی در کشور همسایه ایجاد و قاچاق این کالا آغاز شد، اما جلوی آن گرفته شده است.
وی افزود: در شهریور سال ۹۹ اتحادیه صنایع بازیافت به ما اعلام کرد معضل این صنایع خروج ضایعات نیست، بلکه کالا در کشور وجود دارد، اما به دلیل احتکار یا... در اختیار واحد‌های تولیدی قرار نمی‌گیرد.
آقای پرهام فر ادامه داد: قاچاق ۸۰ تن لاستیک ضایعاتی در مقایسه با وجود سالانه ۱۵ میلیون حلقه لاستیک ضایعاتی رقم قابل توجهی نیست.
وی گفت: مسئله باید در زمان جمع آوری ضایعات لاستیک حل و بر آن نظارت شود و لاستیک ضایعاتی با قیمت رقابتی که امکان خروج آن را از کشور بگیرد به وسیله صنایع بازیافت خریداری شود.
توحید صدرنژاد رئیس اتحادیه صنایع بازیافت ایران نیز در این برنامه گفت: ۴۰ واحد بازیافت لاستیک زیر مجموعه صنایع بازیافت هستند که در ۴ گروه مختلف فعالیت می‌کنند و اکنون ظرفیت عملیاتی آن‌ها ۱۰ درصد ظرفیت اسمی این صنایع است.
وی ادامه داد: ۶۰ درصد لاستیک‌های ضایعاتی قاچاق از مرز عبور می‌کند.
آقای صدرنژاد افزود: بزرگترین چالش صنعت بازیافت تامین نهاده‌ها در حوزه لاستیک است.
وی با بیان اینکه در ضایعات مقوا و فلزات گران بهایی که از پسماند تجهیزات الکترونیکی استخراجی می‌شود، قاچاق داریم، گفت: کل بازار لاستیک کشور ۱۱۳ میلیون دلار در سال است که سیاست گذار باید تصمیم بگیرد این ۱۱۳ میلیون دلار به صنعت بازیافت برود و به ۵۰۰ میلیون دلار ارزش افزوده تبدیل شود یا صادر شود و در کشور رقیب که صنایع آن از سیاست‌های حمایتی برخوردار است تبدیل به محصول و سپس وارد کشور شود.
صدر نژاد گفت: کائوچوی مصنوعی که صنعت بازیافت ما وارد می‌کند تنی ۸۰۰ دلار بدست صنعت لاستیک می‌رسد، اما همین محصول اگر از پاکستان وارد شود تنی هزارو ۱۰۰ دلار قیمت دارد.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم رقابت پذیر باشیم باید عین سیاست‌های حمایتی دیگر کشور‌ها را برای صنایع خود داشته باشیم.
 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.