به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه البناء، منابع آگاه از پرونده تشکیل دولت در لبنان اعلام کردند که تلاشهای صورت گرفته برای به نتیجه رسیدن این پرونده به بن بست رسیده است؛ چراکه طرفهای مربوطه در این زمینه همچنان درباره ساختار دولت آینده اختلاف نظر دارند. به ویژه اینکه تیم رئیس جمهوری هرگز نمیپذیرد که «سعد حریری» نخست وزیر مکلف لبنان وزرای مسیحی دولت آینده را معرفی کند.
این منابع تصریح کردند که با توجه به اختلافات سیاسی هیچ نشانهای از بهبود اوضاع دیده نمی شود و فروپاشی اوضاع سیاسی کشور همچنان بدون هیچ نظارت و کنترلی ادامه دارد.
منابع مذکور تاکید کردند که طبق شواهد تمایلی از سوی هیچ یک از طرفهای مربوطه برای تسهیل در روند تشکیل دولت وجود ندارد.
از سوی دیگر منابع سیاسی لبنان گزارش دادند که منابع روسی از مواضع سعد حریری در سفر به مسکو تعجب کردند؛ چرا که وی در دیدار با مقامات روسیه درباره همکاریهای اقتصادی صحبت می کرد، در حالیکه هنوز یک نخست وزیر مکلف است و مشخص نیست این همکاریها با چه ساز و کاری انجام خواهد شد. به عبارت دیگر روسها معتقدند مواضع سعد حریری صرفاً یک طرفه بوده و جایی در روابط بینالمللی ندارد .
بر این اساس سفر اخیر حریری به مسکو نیز همانند سایر سفرهای خارجی وی که از اواخر 2020 شروع شد و تاکنون نیز ادامه دارد نتیجه خاصی در پی نداشته است.
منابع مربوطه همچنین اعلام کردند که سعد حریری قصد داشت در جریان این سفر حمایت مسکو را برای خود به دست آورد؛ اما موضع روسیه همانطور که در بیانیه رسمی این کشور درباره سفر سعد حریری آمده است تغییری نکرده و روسها همچنان اصرار دارند که مداخلهای در امور داخلی لبنان نداشته باشند.
از سوی دیگر منابع گزارش دادند، یک هیئت روسی که حامل پیشنهاداتی در زمینههای انرژی و برق و بازسازی بندر بیروت است به لبنان سفر میکند.
درحالی که لبنانیها بیش از 9 ماه است که با بحران عدم تشکیل دولت دست و پنجه نرم می کنند و بیش از 7 ماه از ماموریت «سعد حریری» برای تشکیل کابینه در این کشور گذشته، فضای سیاسی لبنان تنها منحصر به میانجیگری طرفهای داخلی و خارجی و طرح ابتکارات بی نتیجه برای پایان دادن به اختلاف میان «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان و نخست وزیر مکلف است.
انتهای پیام/