فرهاد کشمیرشکن روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا بدون اشاره به تعداد متقاضیان دریافت کننده وام افزود: پارسال از محل اعتبار صندوق توسعه ملی ۲ هزار و چهار میلیارد ریال تسهیلات به تولید کنندگان بخش کشاورزی پرداخت شد و ۲۵ میلیارد ریال وام برای اشتغالزایی و رشد تولید با توجه به سال جهش تولید به روستاییان، عشایر و کشاورزان نیز پرداخت کرد.
این مسوول یادآور شد: شعبه های بانک کشاورزی استان ، از محل اعتبار بند (خ) ماده ۳۳ قانون برنامه ششم توسعه کشور ، در مجموع وام ۱۴ هزار و ۹۵۳ نفر از بدهکاران به بانک به مبلغ هزار و ۸۷۴ میلیارد ریال با استفاده از روش امهال، تعیین تکلیف کرد.
به گفته کشمیرشکن، همچنین سال گذشته ۵۷ میلیارد ریال وام به دارندگان کشاورز کارت برای خرید نهاده های کشاورزی پرداخت شد که این مبلع هفت میلیارد ریال بیش از تسهیلات تخصیصی به استان است.
وی یادآور شد: پارسال برای نخستین بار ۴۶۴ فقره کشاورز کارت برای متقاضیان در استان صادر شد و از بهره برداران هم خواست برای برخورداری از مزایای آن مانند دریافت ام هرچه سریعتر به شعبه های بانک کشاورزی در ۱۰ شهرستان استان مراجعه کنند.
مدیر شعب بانک کشاورزی یزد اظهارکرد: سقف تسهیلات سرمایه در گردش برای خرید نهاده های کشاورزی (کود و سم) در قالب این کارت ۲۰۰ میلیون ریال است که به ازای هر هکتار حداکثر ۲۰ میلیون ریال در نظر گرفته شد.
سطح اراضی قابل کشت استان ۱۷۳ هزار هکتار است که به دلیل کاهش بارندگی ، تغییر شیوه کشت ، توسعه گیاهان کم آبخواه و استفاده از آب مجازی در این حوزه در حال حاضر ۱۱۴ هزار هکتار اراضی آن کشت می شود که
از این مقدار سطح زیرکشت ، ۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) زراعی و بقیه به کشت محصولات باغی و گلخانه ای اختصاص دارد.
بخش عمده درآمد کشاورزان یزد مربوط به باغبانی و کشت پسته، انار، زردآلو ، زعفران و گیاهان دارویی ، بادام ، انگور، زیتون وخرماست.
۶۰۶ هزار تن محصول زراعی، ۲۸۲ هزار تن باغی، ۶۰۰ هزار تن گلخانه ای و ۴۳۳ هزار تن محصولات دامی حاصل تلاش ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار تولید محصول کشاورزی ، باغی ، گلخانه ای و دامی استان است.