گره‌گشایی از مشکل توزیع مرغ در استان مرکزی

ایرنا دوشنبه 30 فروردین 1400 - 12:52
اراک - ایرنا - بازار مرغ کشور در بهمن و اسفندماه پارسال با مشکلاتی همراه بود و نظام عرضه و تقاضای این محصول پروتئینی دستخوش تغییراتی شد اما از ابتدای امسال با راهبردهای هدفمند و تدابیر ستاد تنظیم بازار کمبودها رفع شده و گوشت مرغ با نرخ مصوب و حتی پایین تر در استان مرکزی عرضه می‌شود.
گره‌گشایی از مشکل توزیع مرغ در استان مرکزی

به گزارش ایرنا، ایجاد صف‌های طولانی در مقابل فروشگاه‌های توزیع مرغ  اواخر پارسال به ویژه در روزهای منتهی به سال نو در این استان به اوج خود رسیده بود که با وجود بیماری کرونا و نارضایتی اقشار مردم، امروز این معضل به درستی مدیریت شده و با حلول ماه مبارک رمضان دغدغه‌ای برای تهیه این ماده پروتئینی پرمصرف برای خانوارها وجود ندارد.

افزایش تقاضای گوشت مرغ در آستانه سال نو و برخی شایعات به معادلات و ثبات قیمت مرغ در واپسین روزهای سال گذشته در این استان دامن زده بود و گرانی قیمت مرغ در استان‌های همجوار نیز موجب شده بود که بخشی از تولیدکنندگان تمایل به عرضه محصولشان در خارج استان باشند که این معضلات با مدیریت بهینه و مداخلات به موقع ستاد تنظیم بازار در عرضه و تقاضای  گوشت مرغ وجود ندارد.

از هفته نخست سال جدید و بعد از تعطیلات سه روزه بازار و کشتارگاه‌ها تمهیدات کارگشایی در حوزه مدیریتی استان مرکزی به گونه‌ای رقم خورد که اکنون گوشت مرغ گرم به وفور و با نرخ تثبیت شده و مصوب در تمامی مغازه‌ها و مراکز عرضه وجود دارد و دیگر از صف و نارضایتی برای تهیه آن خبری نیست. 

گزارش های میدانی از مراکز عرضه و فروش مرغ گرم در شهر اراک نشان می دهد در برخی موارد حتی فروشندگان مرغ را زیر قیمت مصوب شده ستاد تنظیم بازار استان مرکزی در اختیار مصرف کننده قرار می‌دهند.

روزانه ۱۱۰ هزار قطعه مرغ زنده وارد کشتارگاه‌های استان مرکزی می‌شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی گفت: روزانه ۱۱۰ هزار قطعه معادل ۲۲۰ تن مرغ زنده وارد کشتارگاه‌های طیور این استان می‌شود.

«سعید فرخی»  افزود: میزان تولید گوشت مرغ در استان مرکزی در برخی روزها بیش از ۲۰۰ تن است اما، به‌طور متوسط روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن در نقاط مختلف استان توزیع می‌شود. 

وی ادامه داد: قیمت مصوب هر کیلوگرم گوشت مرغ در استان مرکزی ۲۴۹ هزار ریال است که در بسیاری از فروشگاه‌های استان نیز کمتر از قیمت مصوب عرضه می‌شود که این مهم نشان از اقدامات موثر شبکه توزیع است. 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی بیان کرد: میزان جوجه‌ریزی در واحدهای مرغداری و تولید به‌هنگام گوشت مرغ هیچ مشکلی در این استان وجود ندارد و التهاب بازار این محصول در اسفندماه پارسال به کلی برطرف شده است. 

فرخی اظهار داشت: تمامی واحدهای مرغداری استان مرکزی که از سهمیه نهادهای یارانه‌ای استان استفاده می‌کنند وظیفه دارند مرغ‌های زنده خود را به کشتارگاه‌های داخل استان تحویل دهند و در غیر این صورت به مراجع قضایی معرفی می‌شوند. 

وی با بیان اینکه کشتارگاه‌های طیور هم باید تامین بازار استان مرکزی را در اولویت کار خود قرار دهند، اضافه کرد: از اواسط اسفندماه پارسال تا کنون ۱۲۰ مرغدار متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند که برابر قانون با آنها برخورد می‌شود.

توزیع روزانه بیش از ۲۰۰ تن گوشت مرغ در استان مرکزی از هفتم فررودین ماه جاری 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: توزیع روزانه بیش از ۲۰۰ تن گوشت مرغ به صورت گرم برای تنظیم بازار و نرخ مصوب دولتی از هفتم فروردین ماه جاری در نقاط مختلف این استان آغاز شد.

«سعید جعفری‌ کرهرودی» افزود: برآورد مصرف روزانه مرغ در استان مرکزی حدود ۸۰ تن است اما، تقاضا برای این ماده پروتئینی از آخرین هفته اسفند ماه پارسال افزایش یافت و به روزی ۲۰۰ تن رسید که این مهم به گرانی و برهم خوردن نظام عرضه و تقاضای گوشت مرغ در آستانه نوروز  انجامید.

وی ادامه داد: با مصوبه ستاد تنظیم بازار استان مرکزی توزیع گوشت مرغ به صورت گرم از  پنجم فروردین‌ماه جاری در استان کلید خورده و این رویه تا تثبیت بازار و کاهش تقاضا در نقاط مختلف استان به خصوص مناطق حاشیه‌ای شهرها ادامه می‌یابد. 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار داشت: گوشت مرغ منجمد نیز به میزان کافی در استان مرکزی ذخیره‌سازی شده که در صورت کمبود احتمالی و یا لزوم مداخله ویژه برای تثبیت قیمت‌ها در استان توزیع می‌شود. 

جعفری تاکید کرد: بر اساس برنامه پیش‌بینی شده گوشت مرغ در حد نیاز برای استان وجود دارد و در این راستا جای نگرانی نیست. 

یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی در استان مرکزی انجام شد 

سرپرست معاونت تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: یک میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی از اوایل فروردین ماه جاری تاکنون در واحدهای مرغداری این استان انجام شده است. 

حمید اخوان افزود: علاوه براین در اسفندماه پارسال نیز ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه جوجه‌ریزی در مرغداری‌های استان مرکزی انجام شد که پیش‌بینی می‌شود تا پایان اردیبهشت‌ماه امسال بیش از پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید و توزیع شود. 

وی ادامه داد: روزانه به طور متوسط ۲۰۰ تن گوشت مرغ از کشتارگاه‌های استان مرکزی خارج می‌شود که بین ۹۰ تا ۱۰۰ تن آن مصرف داخل استان است و بقیه به استان‌های همجوار به ویژه استان تهران صادر می‌شود. 

سرپرست معاونت تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار داشت: ۵۹۴ مرغداری گوشتی با ظرفیت ۱۲ میلیون جوجه در هر دوره(سه ماه) در استان مرکزی فعالیت می‌کنند و اکنون شرایط تمامی این واحدها مطلوب است و مشکل در تولید و توزیع گوشت مرغ در استان وجود ندارد. 

۹۶۰ واحد مرغداری در استان مرکزی فعالیت می‌کنند که از این تعداد ۵۹۴ واحد مرغداری گوشتی هستند. 

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.