ممنوعیت صدور چک در وجه حامل، مهمترین ویژگی قانون جدید چک است. همچنین باید مشخصات گیرنده، مبلغ و تاریخ روی برگه چک ثبت شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، قرار بود از امروز اجرای بخش دیگری از قانون چک آغاز شود، اما بر اساس اطلاعیه بانک مرکزی، یک ماه به تعویق افتاد.
ممنوعیت صدور چک در وجه حامل، مهمترین ویژگی قانون جدید است. همچنین باید مشخصات گیرنده، مبلغ و تاریخ روی برگه چک ثبت شود. همین مشخصات باید در «سامانه صیاد» نیز درج شود که از طریق اکثر اپلیکیشنهای بانکی مورد تایید بانک مرکزی قابل انجام است.
در این قانون اگر کسی چک برگشتی داشته باشد، سامانه اجازه صدور چک جدید را نمیدهد.
حالا تکلیف چکهای قبلی که در دست مردم مانده است چه میشود؟ داود محمد بیگی مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی در این باره میگوید: چکهای قدیمی، یعنی چکهایی که در حال حاضر در حال گردش در سیستم هستند، چه چکهای قدیمی که صادر شده اند و یا هنوز صادر نشده باشند، مشمول این فرآیند نمیشوند.
بانک مرکزی با طراحی «سامانه صیاد» تلاش کرده است تا چکها را از مرحله صدور تا زمانی که مجدد برای پرداخت نهایی به بانک برمی گردد، به دقت رصد کند.
با اجرایی شدن قانون جدید چک، امید میرود هر گونه جعل و صدور چک بی محل به حداقل برسد و دریافت کننده چک از اعتبار واقعی چک اطمینان داشته باشد.
منبع خبر "
صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.