به گزارش گروه استانهای خبرگزاری تسنیم، فروردین 1400 درحالی روبه پایان است که موج چهارم همهگیری کرونا نگرانیهای تازهای در میان جامعه ایجاد کرده و به پیشبینی کارشناسان این روزها احتمالا تا نیمه دوم ماه آینده نیز ادامه دارد.
بررسی دقیق آمارهای منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از میزان همهگیری و همچنین تعداد متوفیان ناشی از این بیماری نشان میدهد موج چهارم کرونا که از اواخر تعطیلات نوروز آغاز شده هنوز تا قله نرسیده و روند صعودی گسترش بیماری حکایت از روزهای سختی دارد.
این درحالی است که بررسیهای میدانی و همچنین اخبار منتشر شده در رسانههای رسمی و فضای مجازی نشان میدهد مراکز درمانی در سراسر ایران به دلیل سرعت انتقال بیماری با ویروس انگلیسی یکی پس از دیگری پر شده و در برخی مناطق هم اکنون با ایجاد مراکز درمانی موقتی در ورزشگاهها یا سالنهای ستاد بحران مسئولان تلاش میکنند دوباره افسار رها شده کرونا ویروس رو به دست گرفته و آن را مدیریت کنند.
4030 هم غافلگیر شد
افزایش قابل توجه تعداد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی و همچنین تقاضای بالای دریافت اطلاعات از سامانه 4030 تعیین شده برای ارایه خدمات مشاورهای به مبتلایان یا حتی افرادی که مشکوک به بیماری هستند باعث شد تا روز گذشته این سامانه نیز با اخلال مواجه شود.
اگرچه مسئولان مربوطه به سرعت وارد عمل شدند و برای رفع این مشکل اقدام کردند اما این اتفاق زنگ هشدار قابل ملاحظهای است برای سایر مسئولان که موج تازه همهگیری کرونا ظاهرا درحال تاختوتاز در سراسر کشور است و باید آماده شرایطی متفاوت از آنچه تا امروز تجربه کردیم باشیم. به عنوان مثال سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز قبلا اعلام کرده بود که رسیدن به پیک 60 هزار بستری در مراکز درمانی دور از انتظار نیست.
روند ابتلا به بیماری کرونا در استان سمنان افزایشی است
نوید دانائی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در سمنان ، اظهار داشت: همچنین تعداد 270 نفر دیگر نیز در مدت 24 ساعت گذشته تست کرونا آنان مثبت شده است و این نشان میدهد که روند ابتلا افزایشی است و این امر میتواند بهشدت هشداردهنده باشد.
وی خاطرنشان کرد: اغلب شهرهای استان سمنان قرمز بوده و بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده بهجز آرادان که نارنجی است سایر شهرها قرمز و در شرایط خطر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: این روزها نیازمند همراهی مردم هستیم و از مردم میخواهیم که در خانه بمانند و چرا که این روزها وقت افطاری و دور هم بودن نیست و این تجمعات و دور همیها بهشدت خطرناک است.
دانائی با بیان اینکه متأسفانه برخی از مردم هنوز این شرایط و خطر را باور نکردند؛ افزود: بعد از افطار شاهد تردد مردم در خیابانها و رفتوآمد آنها به دور همیها هستیم که این امر میتواند بهشدت خطرناک باشد.
وی گفت: از مردم خواهش میکنم که پروتکلها را رعایت کنند؛ چرا که رعایت پروتکلها و خودداری از حضور در تجمعات و دور همیها ضروری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اذعان به اینکه موارد ابتلا بهشدت زیاد است؛ افزود: کسانی که علامتدار میشوند و هر علائم خفیف از سرماخوردگی را دارند باید بیماری خود را کرونا فرض کنند چرا که در حال حاضر سرماخوردگی وجود ندارد.
دانائی با بیان اینکه افرادی که علامت دارند باید بلافاصله بعد از ظاهر شدن علائم به پزشکان و مراکز منتخب مراجعه کنند؛ افزود: متأسفانه یکی از مشکلات موجود مراجعه دیرهنگام است و بیماری که بعد از هشت یا 9 روز از شروع علائم مراجعه میکند؛ علائم بیماری توسعه پیدا کرده و دیگر کاری از کادر درمان برنمیآید.
وی از فعالیت 12 مرکز منتخب شناسایی بیماران کرونایی در شهرستانهای مختلف مستقر بوده و مردم میتوانند مراجعه کرده و یا از طریق نوبتدهی تلفنی و یا اینترنتی نوبت گرفته و بعداً مراجعه کرده و درمان دارویی بگیرند که این امر میتواند به کادر درمان کمک کند که موارد مبتلا را نیز شناسایی کنند و اقدامات درمانی و قرنطینهای با سرعت بیشتری انجام شود.
به گزارش تسنیم از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تاکنون 22852 مورد مثبت بیماری کرونا بر اساس معیارهای تشخیصی آزمایشگاهی PCR در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شدهاند.
بدین ترتیب مجموع بیماران بستری شده در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا ویروس تاکنون به پنج هزار و 410 نفر رسیده است و هفده هزار و 442 بیمار نیز بهصورت سرپایی شناسایی شدند.
کل موارد بهبودی و ترخیص بیماران مبتلا به کووید 19 از ابتدای بروز و شیوع بیماری در بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه به 4525 نفر رسید.
شرایط شیوع کرونا در شهرهای شمالی خوزستان نگران کننده است
فرهاد سلطانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اهواز، اظهار داشت: شرایط در برخی شهرهای استان به خصوص شهرهای شمالی مانند دزفول بسیار نگران کننده است و ما با افزایش تعداد بستریها در این شهرها رو به رو هستیم.
وی افزود: در حال حاضر شرایط بستری و تعداد مراجعات به بیمارستانهای شهر اهواز تقریباً به یک حد ثباتی رسیده است که ما را امیدوار به کاهش تعداد ابتلاها و مراجعات به بیمارستانها کرده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال حاضر تمام ظرفیت تختهای مراقبت ویژه بیمارستانهای کرونایی استان با اشغال صددرصدی روبهرو هستند و ما از این لحاظ با یک نگرانی جدی مواجه هستیم.
سلطانی در خصوص آخرین آمار بستریها استان گفت: در حاضر 2 هزار نفر در بیمارستانهای کرونایی خوزستان بستری هستند که از این تعداد 1560 نفر در بخش عادی و 450 نفر در بخش حاد و مراقبت های ویژه بستری هستند که این تمام ظرفیت بخش مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان است.
وی در ادامه گفت: اگر شرایط به همین منوال ادامه پیدا کند و به حد ثباتی نرسیم با یک مشکل کاملاً جدی و آن کمبود تخت برای بستری بیماران کرونایی مواجه خواهیم بود که میتواند ما را وارد یک چالشی بزرگ کند.
خبردرحال تکمیل است ... .
انتهای پیام/ی