بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، نراق یکی از شهرهای با قدمت بسیار بالای استان مرکزی است که در شهرستان دلیجان واقع شده و از بافت تاریخی ارزشمندی برخوردار است که این بافت و ابنیه تاریخی موجود در آن در سالهای اخیر درحال از بین رفتن بودند و نیاز مبرم به مرمت و احیای آنها احساس میشد.
مرمت و احیای ابنیه تاریخی نراق این کهندیار استان مرکزی از جمله دغدغههای مهم دوستداران گردشگری استان مرکزی بود که در این سالها به کرات مطرح میشد. شیوع کرونا و رکود صنعت گردشگری و به نوعی تعطیلی مناطق گردشگری و کاهش رفت و آمد به این اماکن فرصتی بود تا مرمت و احیای بافتها و بناهای تاریخی مورد توجه متولیان امر قرار گیرد.
6.5 میلیارد ریال اعتبار برای مرمت و احیای ابنیه و زیرساخت گردشگری شهر نراق هزینه شد
مصطفی مرزبان، مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: در سال 99 اعتباری بالغ بر 6.5 میلیارد ریال جهت مرمت و احیای ابنیه و زیرساخت گردشگری شهر تاریخی نراق هزینه شد.
وی افزود: در سال گذشته اعتباری بالغ بر بیش از 6 میلیارد ریال جهت مرمت و نجاتبخشی بام مجموعه بازار تاریخی ثبتی شهر نراق، ساماندهی تابلوهای معرفی بناهای تاریخی و ساخت دو تابلوی معرفی بافت تاریخی در ورودی و خروجی شهر هزینه شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: در سال 99 اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال جهت مرمت اضطراری و سبکسازی بام مجموعه تاریخی ثبتی بازار نراق به صورت مشارکتی با شهرداری شهر نراق و ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان و اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی هزینه شد.
مرزبان بیان کرد: برای پاکسازی جدارهها و بدنههای داخلی تاق و تویزههای داخل راسته اصلی بازار نراق و مرمت بدنههای آجری و زیر تاقها و مرمت سردر ورودی مغازههای بازار نیز اعتباری به میزان چهار میلیارد ریال به صورت پیمانی و عقد قرارداد با پیمانکار ذیصلاح اختصاص یافت و صرف شد.
وی ادامه داد: یک و میلیارد و 500 میلیون ریال جهت ساخت و نصب تابلوهای معرفی ورودی و خروجی شهر نراق هزینه شد و 30 تابلو در داخل بافت تاریخی نراق جهت معرفی بناهای تاریخی مورد ساماندهی قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی عنوان کرد: در سفر وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به شهر تاریخی نراق هم اعتباری جهت تکمیل مرمت بازار و ابنیه تاریخی شاخص و تملک خانه فاضلین نراقی و ساماندهی موزه شهاب سنگ به میزان 7 میلیارد ریال در نظر گرفته شد که درحال پیگیری و تحقق است و قطعا با اختصاص این اعتبار میتوان اقدامات مرمتی موثری را در شهر نراق به انجام رساند.
انتهای پیام/712/ ز