دکتر محمدحسین امید در مراسم معارفه نو دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی استان کرمانشاه که بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، بااشاره به افزایش توجه به آموزش های مهارتی در کشور، اظهار کرد: شاید تا دو سه سال پیش نگاه عمیقی به آموزش های مهارتی در کشور نبود و نوع نگاه ها بیشتر مدرک گرایی بود، اما در سالهای اخیر این نگاه ها متفاوت شده و توجه به آموزش های مهارتی افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: از آنجایی که دانشگاه علمی کاربردی یک دانشگاه نسل سوم مهارت محور است، برای همین اقبال به این دانشگاه هم افزایش یافته و ما نیز برنامه ریزی های بیشتری برای دانشجویانمان انجام میدهیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور از اجرای طرح خوشه بندی مشاغل در این دانشگاه خبر داد و افزود: برای اجرای این طرح اولویت های هر مرکز علمی کاربردی را مشخص کرده و از آنها خواسته ایم تا براساس تخصص و زیرساخت ها و امکاناتی که دارند دانشجو پذیرش کنند.
وی یکی دیگر از اقدامات دانشگاه جامع علمی کاربردی در راستای توسعه کارآفرینی و آموزش های مهارتی را راه اندازی سراهای نوآوری در مراکز علمی کاربردی کشور اعلام کرد و گفت: در کشور حدود 600 مرکز علمی کاربردی داریم که تاکنون حدود یک سوم این مراکز یعنی 200 مرکز سراهای نوآوری خود را راه اندازی کردهاند.
امید خاطرنشان کرد: با راه اندازی این مراکز بدنبال آن هستیم تا اگر دانشجویی دارای ایده خلاقانه ای است که قابلیت تجاری سازی دارد، امکان تحقق این هدف برایش امکانپذیر شود و به حدی از توانایی برسد که با ثبت شرکت و دست پُر از مرکز فارغ التحصیل شود.
وی با بیان اینکه در نیمه اول امسال بیش از 50 رویداد شتاب در سراهای نوآوری مراکز علمی کاربردی کشور برگزار شده، اعلام کرد: اجرای همین رویدادهای شتاب در این مدت کوتاه باعث شده تا میلیاردها تومان قرارداد از سوی سرمایه گذاران با دانشجویان خلاق این دانشگاه بسته شود.
به گفته این مسئول طبق برنامه تا پایان امسال هم 100 رویداد شتاب دیگر در سراهای نوآوری مراکز علمی کاربردی کشور برگزار خواهد شد.
وی در ادامه با تاکید براینکه سراهای نوآوری بهترین فرصت کارآفرین شدن و راه انداری کسب و کار برای دانشجویان است که باید از این فرصت استفاده کنند، عنوان کرد: دولت در حال حاضر حدود 30 درصد نیروی مازاد دارد و طی سالهای اخیر جذب زیادی نداشته، بنابراین دانشجویان نباید این انتظار را داشته باشند که پس از فارغ التحصیلی جذب ارگان های دولتی شوند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی یادآورشد: ایجاد هر شغل برای سیستم دولتی حدود 500 میلیون تومان هزینه در بردارد که با در نظر گرفتن محدودیت های مالی و شرایط تحریم و... این امر دیگر چندان امکانپذیر نیست، برای همین دانشجویان باید به سمت کارآفرین شدن سوق پیدا کنند و ما نیز در دانشگاه علمی کاربردی امکانات و این بستر را برای آنها فراهم خواهیم کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش بابیان اینکه حدود 60 درصد دروس این دانشگاه عملی و تنها 40 درصد نظری است، اعلام کرد: متاسفانه شیوع بیماری کرونا مشکلاتی را در ارائه دروس عملی در مراکز ما بوجود آورد، با این وجود با توجه به اهمیت این واحدها از همه مراکز علمی کاربردی کشور می خواهم قبل از پایان نیمسال اول این واحدها را با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی به شکل حضوری برگزار کنند.
انتهای پیام