سید علی موسوی روز چهارشنبه در جلسه کمیته نظارت و ارزیابی ستاد مقابله با کرونای شهرستان مراغه افزود: با توجه به وضعیت قرمز کرونایی در این شهرستان و بیشتر مناطق کشور، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و موازین بهداشتی در قالب مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا در تمامی بخش ها ضروری و حیاتی تر از هر زمانی است.
وی ادامه داد: متاسفانه با وجود تعطیلی برخی از مشاغل بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا، ترددهای غیر ضروری شهروندان در محلات و مناطق مختلف شهری کاهش نیافته است.
وی با اشاره به اجرای گام پنجم مقابله با کرونا در کشور اضافه کرد: فرهنگ سازی و مشارکت بیش از پیش شهروندان با کاهش ترددهای غیر ضروری در معابر عمومی و پرهیز از تجمعات گروهی، راهکار اساسی برای کاهش شیوع بیماری کووید 19 در موج سهمگین چهارم این بیماری است.
وی گفت: در راستای تشدید نظارت و کنترل بر اماکن عمومی، میزان رعایت مواین بهداشتی و پروتکل ها در واحدهای صنفی گروه یک که مجاز به فعالیت هستند، به صورت مستمر مورد پایش قرار گرفته و در صورت بروز تخلف با قاطعیت با متخلفان برخورد خواهد شد.
وی افزود: تمامی ادارات و دستگاه ها در قالب ستاد مقابله با کرونا موظف به اجرای وظایف درون و برون بخشی خود در کمیته های تعیین شده بوده و همه آنها با همراهی و همکاری و مشارکت فعال زمینه ساز خدمت رسانی به شهروندان و کاهش اثار و زمینه های بروز بیماری کرونا باشند.
وی ادامه داد: کنترل شدید بهداشتی بازارچه ها و تعطیلی پارک ها در دستور کار نهادهای متولی امر قرار گرفته و از فعالیت اماکنی که برخلاف مصوبات ستاد کرونا اقدام می کنند، جلوگیری و با متخلفان برخورد خواهد شد.
وی اضافه کرد: دورکاری در ادارات و نهادها نیز نباید مانع و بهانه ای برای خدمت رسانی به شهروندان شود و شهروندان نیز از تردد های غیر ضروری اداری نیز در ایام کرونایی پرهیز کنند.
وی افزود: با توجه به ضرورت تامین امنیت روانی جامعه و لزوم آگاه سازی و اطلاع رسانی، همراهی بیشتر رسانه ها و نهادهای فرهنگی در این زمینه احساس می شود.
فعالیت 11 مرکز تشخیص زودهنگام کرونا در مراغه
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مراغه نیز گفت: با توجه به روند افزایشی تعداد بیماران سرپایی و بستری در مراکز درمانی، در روزهای آینده شاهد تداوم این بیمای نیز خواهیم بود.
احمد مجتهدی افزود: از این رو گام پنجم مقابله با کرونا که ادامه طرح شهید سردار سلیمانی است، با محوریت بیماریابی، تشخیص زودهنگام و قرنطینه سریع بیماران در حال اجراست.
وی ادامه داد: در این راستا، هم اکنون ۱۱ مرکز بهداشتی در این شهرستان خدمات تشخیص زودهنگام بیماری کرونا را به شهروندان ارائه می دهند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر نیز ۱۲ تیم از این دانشکده از جمله چهار تیم مشترک با سایر نهادها در حال نظارت و کنترل بهداشتی اماکن عمومی و صنفی هستند.
وی با انتقاد از عدم رعایت برخی موازین بهداشتی افزود: متاسفانه در برخی از منطق شهری و روستایی به ویژه در مساجد و هیئت های مذهبی، اهتمامی برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی کمتر مشاهده می شود.
رئیس اتاق اصناف مراغه نیز با اشاره به مشکلات اقتصادی بازاریان در ایام کرونا و محدودیت های اخیر کرونایی گفت: با وجود تعطیلی برخی مشاغل گروه ها دوم، سوم و چهارم، تاکنون حمایتی از اصناف نشده و برخی از مالکان واحدهای صنفی نیز با بی رحمی تمام، اقدام به افزایش چند برابری اجاره بهای املاک خود کرده اند.
سعید معصومی افزود: همچنین با وجود رعایت موازین بهداشتی توسط بازاریان و واحدهای صنفی، متاسفانه شهروندان در رعایت این موازین کوتاهی می کنند.
شهرام مروتی، شهردار مراغه نیز با اشاره به اطلاع رسانی محیطی در سطح شهر در خصوص رعایت موازین بهداشتی گفت: نظارت بر بازاراچه های محلی تشددید شده و از فعالیت پارک ها برای کاهش شیوع بیماری کرونا جلوگیری می شود.
شهرستان مراغه با حدود ۲۶۸ هزار نفر جمعیت در ۱۲۷ کیلومتری تبریز مرکز آذربایجان شرقی قرار دارد.