غربی‌ها فهمیده‌اند که فشار حداکثری، ایران را پای میز مذاکره نمی‌آورد

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 23 آذر 1399 - 10:57
یک استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان گفت: استراتژی صبر حداکثری ایران جواب داده و طرف‌های غربی و به خصوص آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که با فشار حداکثری و تحریم به اهداف خود نمی‌رسند و باید به گونه دیگری با ایران تعامل کنند.
غربی‌ها فهمیده‌اند که فشار حداکثری، ایران را پای میز مذاکره نمی‌آورد

محمدعلی بصیری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص سخنان پمپئو- وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر تمایل ایران برای مذاکره با این کشور و ادعای وزیر خارجه آلمان که خواستار توافق جامع‌تر با برجام شده بود، اظهار کرد: بعد از استراتژی صبر استراتژیک که ایران بعد از خروج آمریکا از برجام در پیش گرفت پیش‌بینی این بود که اگر طبق درخواست ترامپ و پمپئو که ۱۲ شرط داشت پیش نرویم شرایط به گونه‌ای می‌شود که در آینده طرف مقابل که آمریکا باشد معقول‌تر پای میز مذاکره می‌آید.

وی افزود: هم‌اکنون این استراتژی ایران جواب داده و طرف‌های غربی و به ‌خصوص آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که با فشار حداکثری و تحریم به اهداف خود نمی‌رسند و ظرفیت‌های ایران تا حدی است که به مسیر خود ادامه دهد و اتفاقات دو ماه اخیر سبب شد که طرف آمریکایی به شکل معقول‌تری با این موضوع برخورد کنند.

این کارشناس روابط بین‌الملل گفت: اروپا خواستار توافق برجام کامل‌تری با ایران شده است و در برجام اول در بندهایی از آن، این موضوع قید شده که بحث هسته‌ای شروع توافق ایران با 1+5 است و به تدریج مسائل دیگر هم ممکن است در صورت لزوم طرح شود. مخالفان برجام، برخی تندروهای داخلی و خارجی هستند که نمی‌خواهند این مسیر دوباره احیا شود و این حرکت‌هایی که بعضاً به صورت افراطی جلوه می‌کند مانند ترور شهید فخری زاده ناشی از همین تندروی هاست.

بصیری افزود: با عقلانیت و مدیریتی که در کشور در حال انجام است امیدواریم شرایط صبر استراتژیک به دست بیاید و نظام و مردم بتوانند از این رهاورد نفع لازم را ببرند.

ایران هرگونه مذاکره‌ای خارج از منافع ملی را رد می کند

این استاد علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان با بیان اینکه ایران خواهان مذاکره با آمریکا در چارچوب برجام بود، تصریح کرد: نظام خواهان برگشت آمریکایی‌ها به برجام و رعایت مفاد این پیمان است. منتها ترامپ از دست بالا قصد داشت با ایران مذاکره کند که ایران همیشه این نوع مذاکره را که در چارچوب منافع ملی کشور نباشد رد می‌کند.

بصیری گفت: ایران مخالف هر نوع تسلیم و سازشی است. ایران با این مذاکراتِ زیاده خواهانه مخالف است، اما اگر مذاکرات در چارچوب منافع ملی و برد- برد باشد و حقوق مردم تأمین شود مخالفتی با آن ندارد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شرایط سختی در منطقه وجود دارد که امیدواریم بین تصمیم گیران و نهادهای مربوط در این زمینه یک نوع همراهی و هم‌گرایی مطرح شود که طرف‌های مقابل ایران نتوانند از این اظهارات ضدونقیض سوءاستفاده کنند. مسئولان باید موضوع هسته‌ای را با درایت دنبال کنند تا از این شرایط با عقلانیت گذر کرد.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.