به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، مسابقات وزنهبرداری قهرمانی ۲۰۲۱ آسیا در شهر تاشکند ازبکستان در حال برگزاری است و ورزشکاران ایرانی در رقابت با حریفان به دنبال مدال و افزایش میزان امتیاز خود هستند. در کنار این ورزشکاران شمار دیگری از مسوولان این رشته در کمیتههای فنی، پزشکی و هیات داوران فعالیت دارند.
علیرضا ذیفهم داور بینالمللی وزنهبرداری ایران یکی از افرادی است که حضور فعالی در عرصه مسابقات دارد و در چند مسابقه به عنوان داور نخست در جایگاه قضاوت نشست.
وی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اهمیت حضور داوران ایرانی در رقابتهای بزرگ، گفت: فعالان عرصه داوری در رشته وزنهبرداران داوران ایرانی را بهخوبی میشناسند و از آنان بهعنوان نخبه یاد میکنند.
از سطح سه داوری به مسابقات جهانی رسیدم
من کارم را با سطح سه داوری در ایران شروع کردم و با توجه به دورههای آموزشی و کلاسهایی که گذراندم توانستم به سطح یک جهانی برسم سطحی که موجب شد تا من بهعنوان قاضی در تورنمنتهای بزرگ جهانی و قارهای فعالیت داشته باشم. البته تنها من نیستم بلکه داوران زیادی از ایران در سطح جهان فعالیت دارند. حضور در مسابقات جهانی و المپیک نباید تنها به وزنه زدن خلاصه شود بلکه لازم است تا در بخشهای دیگر مانند بخش اجرایی، داوری و کمیتههای مختلف ایران نماینده داشته باشد.
داوران ایرانی نخبه جهانی هستند
سابقه داوری در مسابقات بزرگ وزنهبرداری تنها به چند سال اخیر ختم نمیشود بلکه از گذشته ما داوران بزرگی در رقابتهای جهانی، آسیایی و المپیک داشتیم. داوران ایرانی در سطح جهان ناشناخته نیستند بلکه از آنان بهعنوان نخبه در رشته قضاوت مسابقات یاد میشود. اکنون نیز ما برای قضاوت در المپیک نماینده داریم.
رزومه برای قضاوت در المپیک مهم است
قرار گرفتن در لیست داوران المپیکی سخت است و کمیته مسابقات عملکرد سهساله داوران را بررسی میکند و در نهایت تصمیم خواهد گرفت. یکی داوری که المپیک بهعنوان بالاترین سطح ورزش قضاوت خواهد کرد باید رزومه و سابقه قوی داشته باشد.
قوانین داوری بهروز است
نزدیک به چهار دهه در سطوح مختلف داوری فعالیت داشتم و تجربه به من نشان داده که نمیشود تنها بر روی برخی از پیشزمینهها تأکید کرد. لازمه علم داوری بهروز بودن است و قوانین آن همواره در حال تغییر هست. باید با علم روز هماهنگ بود و این موجب خواهد شد تا در تورنمنتهای بزرگ دچار مشکل نشویم.
بازبینی فیلم ضریب اشتباهات را کم کرد
از چند سال گذشته مصوب شد در صورت اختلاف داوران یا درخواست مربی فیلم وزنه زدن ورزشکاران بازبینی شود. البته این بازبینی تنها برای چراغ قرمز نیست بلکه برای چراغهای سفید نیز انجام خواهد شد. هشت داور بر وزنه زدن نظارت دارند و احتمال اشتباه کم است.
نفوذ در داوری انجام نمیشود
در چند دهه که من در کار داوری بودم سفارش یا نفوذی انجام نشده و من ندیدم. داوران وجدان کاری دارند. شاید حرکتی خطا داده شود اما این کار عمدی نیست و سهوی است. البته با بازبینی فیلم این میزان اشتباهات به حداقل رسیده است.