دکتر "جعفر رودری" صبح امروز ۲۳ آذرماه در پنجمین جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان کرمان با اشاره به اینکه نرخ رشد جمعیت در سن کار کشور ۹ دهم درصد و در استان کرمان ۲.۸ درصد است بیان کرد: فشار تقاضا برای ایجاد شغل در استان کرمان نسبت به متوسط کشور خیلی بالاتر بوده و همین امر نیز سبب شده که نرخ بیکاری استان از متوسط کشور بالاتر باشد زیرا عرضه نیروی کار استان بیشتر است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با اشاره به اینکه سالانه به طور متوسط حدود ۳۰ هزار شغل در استان ایجاد می شود بیان کرد: در سال ۹۸ نرخ فعالیت در استان و کل کشور کاهش داشته که یکی از دلایل آن مایوس شدن افراد از پیدا کردن شغل است که عمدتا این موضوع در بین خانم بیشتر صدق میکند اما شدت این مهم در استان کرمان کمتر بوده است ضمن آنکه باید مدنظر داشت که فاصله زیادی بین نرخ مشارکت خانم های ایرانی و متوسط نرخ مشارکت خانم های سایر کشورهای دنیا وجود دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان اظهار کرد: نرخ رشد شاغلین استان در بین سالهای ۹۰ تا ۹۸، چهار و یک دهم درصد بوده این در حالی است که این نرخ در کشور حدود ۲.۲ درصد بوده لذا نرخ بیکاری استان نسبت به متوسط کشور بالاتر است.
وی از ایجاد ۳۸ هزار فرصت شغلی طی سال گذشته در استان کرمان خبر داد و بیان کرد: در سال گذشته ۶۹ هزار فرصت شغلی در استان از بین رفته است که یکی از دلایل آن شیوع کرونا و همچنین مسایل اقتصادی میباشد.
رودری با اشاره به اینکه امسال تاکنون حدود ۲۵ هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شده است، ادامه داد: در سال جاری بیشتر فرصتهای شغلی ایجاد شده در استان مربوط به خانمها بوده اما در مجموع جمعیت مردان بیکار در استان کرمان بیشتر از زنان بیکار است.
وی بالا بودن جمعیت غیرفعال را زنگ خطری برای بازار کار استان کرمان دانست و بیان کرد: بالا بودن میزان جمعیت متقاضی به سمت بازار کار، باعث خواهد شد که نرخ بیکاری در استان به شدت افزایش پیدا کند این در حالی است که هم اکنون نرخ بیکاری استان ۹.۶ درصد است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان با بیان اینکه روند نرخ بیکاری استان کرمان در پاییز امسال پایین آمده است، تصریح کرد: سهم بخش خدمات و عمومی استان از اشتغال نسبت به متوسط کشوری پایین تر و از سوی دیگر سهم بخش کشاورزی استان از اشتغال بالاتر از میانگین کشوری است که در همین راستا به دنبال اصلاح کیفیت اشتغال هستیم.
وی عنوان کرد: در سال ۹۷ هدفگذاری نرخ اشتغال استان در پایان سال ۹۹، ۹.۷ درصد بوده است که استان باید به آن میرسید که در این راستا ضمن حفظ اشتغال موجود، باید ۴۲ هزار و ۱۵۰ فرصت اشتغال ایجاد میکردیم.
روردی بیان کرد: به لحاظ تحقق برنامهها، از ۴۲ هزار فرصت شغلی تعهد ما در سال جاری، تاکنون ۲۴۳۴۰ شغل ایجاد شده است بنابراین طبق برنامه ریزی های صورت گرفته از تحقق سهم ۹ ماهه گذشته سال جاری استان در این حوزه که باید ۷۷ درصد صورت می گرفت، هم اکنون ۲۳ درصد عقب هستیم.
انتهای پیام