اکبر محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان میوه سیب از باغستان های شهرستان های بویراحمد، دنا، کهگیلویه و سایر مناطق کهگیلویه وبویراحمد تولید و روانه بازارهای مصرف شده است.
وی سطح باغستان های بارور سیب استان را پنج هزار و۸۱۳ هکتار برآورد و افزود: امسال ۳۰ هکتار به سطح باغ های بارور سیب کهگیلویه وبویراحمد افزوده شد.
محمدی تصریح کرد: همچنین ۷۲۰ هکتار باغ غیربارور سیب در استان وجود دارد.
وی تاکید کرد: با هدف حمایت از باغداران، ۵۰۰ تن محصول سیب از باغداران کهگیلویه و بویراحمدی خریداری و برای مصرف شب عید ذخیره سازی شده است.
سرپرست امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: بخشی از سیب تولیدی بهره برداران استان به کارخانه های استان های دیگر فروخته شد.
هم اکنون یکهزار و ۸۰۰ بهره بردار در زمینه تولید سیب در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت می کنند.
سرپرست امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد همچنین از تولید ۷۸ هزار و ۶۵۶ تن مرکبات شامل لیموترش، لیموشیرین، پرتقال و نارنگی در باغستان های استان در سال جاری خبر داد.
وی با اشاره به اینکه سطح باغ های مرکبات استان امسال چهار درصد نسبت به پارسال افزایش یافته است افزود :۱۱ هزار و ۴۳۶ هکتار باغ مرکبات در استان وجود دارد که از این میزان باغستان مرکبات هفت هزار و ۸۴۳ هکتار آن بارور است.
محمدی گفت: هفت هزار و ۲۸۳ هکتار باغ از سال ۱۳۹۲ تاکنون در استان احداث شده است.
محمدی اظهارداشت: این میزان شامل باغستان های انجیر، انگور، بادام، مرکبات، میوه های هسته دار در مناطق گرمسیری و سردسیری کهگیلویه وبویراحمد می شود.
وی بیان کرد: تامین نهال و پرداخت تسهیلات بانکی ارزان قیمت از جمله حمایت های دولت برای توسعه باغستان های استان است.
محمدی تصریح کرد: سطح باغستان های استان در سال ۱۳۹۲، ۳۲ هزار و۴۷۶ هکتار بود.
وی گفت: هم اکنون سطح باغستان های کهگیلویه وبویراحمد به ۳۹ هزار و ۷۵۵ هکتار رسیده است.
محمدی تاکید کرد: توسعه باغستان های استان افزون بر تامین میوه مورد نیاز مردم استان و استان های مجاور باعث ایجاد اشتغال نیز شده است.
وی عنوان کرد: سالیانه ۲۷۰ تا ۲۸۰ هزار تن انواع میوه شامل، سیب، مرکبات، میوههای تابستانه و سایر میوهها در باغستانهای کهگیلویه و بویراحمد تولید شود.
کهگیلویه و بویراحمد ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۸۰ هزار هکتار آن آبی است.
این استان با یک درصد از مساحت خاک ایران هشت درصد منابع آبی کشور را در اختیار دارد.
کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
سالیانه ۹۱۰ هزار تن محصول کشاورزی در استان تولید و روانه بازارهای مصرف میشود.