جوامع محلی ۲۴ روستا برای مدیریت منابع طبیعی استان سمنان توانمند شدند

ایرنا شنبه 04 اردیبهشت 1400 - 11:18
سمنان- ایرنا- رییس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: طرح توانمندسازی و توان‌افزایی جوامع محلی ۲۴ روستای هدف در ۱۶ حوضه آبخیز استان اجرا شد.
جوامع محلی ۲۴ روستا برای مدیریت منابع طبیعی استان سمنان توانمند شدند

به گزارش ایرنا، علیرضا رهایی روز شنبه به رسانه ها گفت : هدف از اجرای این طرح را ایجاد هماهنگی و همسویی دست اندرکاران حوضه آبخیز در راستای مشارکت موثر و ایجاد زمینه های توسعه پایدار در حوضه آبخیز استان است.

وی افزود: مدیریت مشارکتی منابع طبیعی عبارت است دیدگاه جمع گرایانه به مدیریت منابع طبیعی و دخالت دادن گروه‌های گوناگون در ایفای نقش های مختلف با هدف نهایی حفاظت و استفاده پایدار از منابع طبیعی تجدیدشونده و رسیدن به توسعه پایدار که فرایند فعال و پویا است و با شکل گیری و اجرای یک طرح آغاز و در نهایت تبدیل به یک بخش جدایی ناپذیر از جامعه محلی می‌شود.

رهایی، انتظار از این عملیات را ساماندهی تشکل ها و تعاونی های موجود در مشارکت اجرای طرحهای منابع طبیعی وآبخیزداری دانست وافزود: در صورت فقدان تشکل و تعاونی در روستاههای هدف ، ضرورت دارد نسبت به تشکیل کارگاه‌های آموزشی و ترویجی و بسترسازی لازم جهت تشکیل تعاونی ها و تشکل های مردم‌نهاد براساس آیین نامه اجرای بند ب ماده ۲۹ قانون احکام دائمی اقدامات لازم به عمل آید.

وی خاطر نشان کرد: طی اجرای این طرح اقدامات آموزشی ، ترویجی و مشارکتهای مردمی با هدف توانمندسازی جوامع محلی ، ظرفیت سازی ، توان افزایی ، برگزاری کارگاههای آموزشی ، ارزیابی و مستندسازی مشارکتی انجام می پذیرد.

رهایی یادآور شد: طرح توانمندسازی جوامع محلی فرایندی است که در آن نقش و دخالت دست اندرکاران و ذی‌نفعان در انجام فعالیت های آبخیزداری مورد توجه بوده و انسجام سازمانی را برای انجام مدیریت مشارکتی با کمک تسهیل‌گران مجرب انجام می‌شود.

وی گفت: تسهیل‌گری اقدامی است که طی آن ابتکار عمل ، تصمیم گیری و خلاقیت به دست اندرکاران کلیدی ، به ویژه افراد و تشکل های بومی و محلی که تا به حال به هر علت در حاشیه بودند و فرصت مشارکت نداشته اند انتقال یابد.

رییس اداره آموزش ، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری  استان سمنان اضافه کرد: دستیابی به کیفیت بهتر زندگی از طریق توسعه اقتصادی- اجتماعی و توانمندسازی جامع روستایی به منظور افزایش مشارکت آنان در حفظ ، احیا و توسعه منابع طبیعی از اهداف و چشم انداز های این طرح است.

طی این طرح، فرایند توانمندسازی جوامع محلی،ظرفیت سازی ، توان افزایی ،برگزاری کارگاه‌های آموزشی و ترویجی همراه با ارزیابی ومستندسازی مشارکتی توسط تسهیل‌گران خبره و با تجربه شرکت تعاونی تسهیلگران  پدیده ساز توسعه استان سمنان در سطح روستاهای هدف انجام می شود.

منبع خبر "ایرنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.