پیمان نامدار در ستاد مقابله با کرونای استان قزوین که عصر امروز شنبه چهارم اردیبهشت در محوطه استانداری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: بروز موارد ابتلا به کرونا در استان به صورت هفتگی ۲۹.۲۱ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است؛ مرگ و میر رشد بالایی دارد به گونهای که قزوین در هفته گذشته جزو هفت استان با مرگ و میر بالا بوده است و پیشبینی میشود هفته آینده با شیب کمتری همین روند را شاهد باشیم. باید متذکر شویم که بستری و مرگ و میر در کشور صعودی بوده و هنوز کاهش اتفاق نیفتاده است.
وی ادامه داد: روند بستری قزوین در ۳۰ روز گذشته ۶.۵ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است که تیم درمان با تمام توان در تلاش هستند و به بیماران خدمات ارائه میدهند و تلاش میکنند تا بیماری پشت درب نماند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین در خصوص روند بستری در قزوین عنوان کرد: طی ۲ هفته گذشته آمار بستری تست مثبت، روزانه ۱۳۰ نفر بود و هفتگی ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ بستری داشتیم اما هفته گذشته تست مثبت به ۳۸۰ نفر رسید که بر این اساس توقف رشد صعودی را شاهد هستیم. پیشبینی میشود هفته آینده افزایش میزان فوتشدگان در اثر کرونا را شاهد باشیم چون فوت با ۲ هفته اختلاف مشاهده میشود. هفته آینده از قله و پیک عبور خواهیم کرد اما تا نزول آمار روند سختی را خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۰ بیمار کرونایی در قزوین بستری شدند و در مجموع ۷۰۰ بیمار کرونایی در بیمارستانهای استان بستری هستند که ۴۷۰ بیمار در بیمارستانهای دولتی، ۱۶۷ بیمار در بیمارستانهای تأمین اجتماعی و ۳۲ بیمار در بیمارستانهای بخش خصوصی بستری هستند. از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز نیز ۲۱ هزار و ۸۳۱ نفر در بیمارستانهای استان بستری شدند.
نامدار اعلام کرد: ۱۳۲ بیمار در ICU بستری هستند که ظرفیت ICU کرونایی استان ۱۰۰ نفر بود که ۳۲ تخت اضافه کردیم. ۱۵ بیمار کرونایی در انتظار تخت ICU هستند و تصمیم گرفتیم جابهجایی تخت داشته باشیم تا این بیماران نیز در بخش مراقبتهای ویژه بستری شوند.
وی افزود: طی ۲۴ ساعت گذشته ۹ فوتی داشتیم که مجموع فوتشدگان در اثر کرونا از ابتدای شروع تا به امروز ۱۵۱۴ نفر بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تشریح کرد: روند پذیرش بیماران کرونایی ادامه دارد و آمارها نشان میدهد که طی ۱۰ روز قبل روند ثابت شده است که از این پیچ عبور کنیم. در خصوص بیماران سرپایی در هفته چهارم فروردین ماه بیش از ۱۰ هزار نفر به پزشک در مراکز معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کردند اما از ۲۸ فروردین تا سوم اردیبهشت نیز ۹۴۳۸ نفر به پزشکان مراکز درمان مراجعه کردند که نشان میدهد روند پذیرش بیماران ثابت شده است. باید بگویم هر جایی که مردم همراهی کردند شاهد اتفاقات خوبی بودیم و اگر همراهی مردم نباشد شرایط سختتر از این خواهد بود.
نامدار تصریح کرد: ۱۳ هزار و ۵۲۸ بیمار کرونایی در منزل تحت مراقبت بودند که این رقم در هفته گذشته به ۱۲ هزار بیمار رسید و امیدواریم این رقم نیز کاهش پیدا کند. روزانه ۱۳۰۰ تست آزمایشگاهی در استان انجام میشود که تلاش میکنیم پاسخها کمتر از ۲۴ ساعت به دست مراجعهکنندگان برسد همچنین روزانه ۱۰۰۰ تست رپید نیز انجام میشود.
وی با اعلام اینکه تعداد تستهای استان به ۲۰۰ هزار تست رسیده است، افزود: تا پیش از این ۴۸ درصد تستهای pcr مثبت بودند که اکنون این رقم به ۴۰ درصد رسیده است؛ درخصوص تست رپید نیز ۳۰ درصد تستهای انجام شده مثبت بودند که اکنون این رقم به ۲۰ درصد رسیده است و روند نزولی را شاهد هستیم.
واکسیناسیون افراد بالای ۶۰ سال طی چهار مرحله
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: از ۱۵۱۴ فوتی ۱۱۷۴ نفر بالای ۶۰ سال سن داشتند که این آمار حساسیت واکسیناسیون را نشان میدهد و باید این نوید را بدهیم که از سه روز آینده فاز دوم واکسیناسیون طی چهار مرحله انجام خواهد شد؛ در مرحله نخست افراد ۸۰ سال به بالا و در مراحل بعدی افراد ۷۵ تا ۸۰ سال، ۷۰ تا ۷۵ سال، ۶۵ تا ۷۰ سال و ۶۰ تا ۶۵ سال طی چهار مرحله واکسیناسیون خواهند شد.
وی بیان کرد: امروز کرونا موتاسیونهای جدیدی دارد و موتاسیون هندی از جمله آنهاست که علائم و بیماری زایی بیشتری دارد و کاهش اثر واکسیناسیون را نیز به همراه خواهد داشت بنابراین باید احتیاط های لازم انجام شود.
نامدار اشاره کرد: تا به امروز ۱۲ هزار و ۸۹۵ دز واکسن تزریق شده که ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر دز اول و ۲۱۰۰ نفر دز دوم را دریافت کردند که بیشترین میزان گروههای هدف برای اعضای نظام پزشکی و کادر بهداشت و درمان بوده که واکسیناسیون آنان تا دوشنبه به اتمام میرسد.
وی اعلام کرد: واکسیناسیون بیماران خاص و جانبازان و پاکبانان در دستور کار است که ۹۰ درصد واکسیناسیون جانبازان و ۶۰ درصد واکسیناسیون پاکبانان انجام شده است؛ واکسیناسیون گروههای خاص بهطور کامل انجام نشده است و از رسانهها میخواهیم اطلاعرسانی لازم را داشته باشند تا بیماران خاص اعم از بیماران سرطانی، تالاسمی، هموفیلی و دیالیزی تا دوشنبه واکسیناسیون خود را انجام دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تأکید کرد: هفته گذشته با حمایت استاندار مشاغل تعطیل شدند و اگر مشاغل گروه ۲ باز شوند نگرانیها افزایش پیدا خواهد کرد.
وی گفت: به طور کلی شهرستانهایی که بیشترین وضعیت خطر را دارند حوزههایی هستند که باید بیشتر به آنها توجه کنیم در شهرستان قزوین میزان بستری ۳۶.۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و میزان فوت نیز ۵.۵ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در هفته است. تاکستان نیز با بستری ۳۶.۲ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و ۵.۵ نفر فوتی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در معرض خطر ویژه قرار دارند.
نامدار ادامه داد: در شهرستان البرز میزان بستری ۳۱ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و ۴.۶ فوتی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است. در بوئینزهرا شاهد کاهش آمار بودیم بهگونهای که هفته گذشته میزان بستری ۱۷ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است اما شهرستان آبیک روند افزایشی داشته است و در هفته گذشته ۱۸ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بستری شدند و تعداد فوتیها نیز ۳.۴ نفر فوتی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است. در شهرستان آوج ۲ هفته قبل شاهد ثبات بودیم اما هفته گذشته ۳۷.۵ نفر بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و ۹.۳ نفر فوتی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت را شاهد بودیم.
وی گفت: زنان خانهدار، کارگران و بازنشستگان به ترتیب بیشترین میزان موارد ابتلا را داشتند؛ ۶۰ درصد موارد ابتلا در اثر تماس با فرد آلوده، ۲۵.۹ درصد شرکت در مهمانیها، ۱۴.۷ درصد به دلیل سفر و ۱۰ درصد به دلیل حضور در بازارها بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: دادگستری برای بازداشت و اعطای مرخصی نامهنگاری کرده است که جای تقدیر و تشکر دارد؛ تقاضا داریم تا حد امکان بازداشتها کاهش داده شده و پروندهها را به دادگستری ارجاع ندهند، تا حد امکان زندانها ورود و خروج نداشته باشند تا بیماری را ریشهکن کنیم.
وی اظهار کرد: در هفته گذشته یک دستگاه اکسیژنساز به ارزش ۲ میلیارد تومان به بیمارستان بوعلی تحویل داده شده است و یک دستگاه سیتیاسکن این بیمارستان نیز آماده افتتاح است، یک دستگاه سیتیاسکن نیز در بیمارستان بوئینزهرا مشغول ارائه خدمات است که با کاهش خیز کرونا افتتاح خواهد شد.
نامدار عنوان کرد: واکسنهای رسیده واکسنهای سینوفارم و آسترازنیکا هستند که قیمت واکسن آسترازنیکا سه تا چهار دلار است و ۹۰ درصد ایمنی دارد و در دمای ۲ تا هشت درجه نیز قابلیت نگهداری دارد؛ واکسن اسپوتنیک نیز ۹۰ درصد ایمنی دارد و ۱۰ دلار خریداری میشود اما یکی از معضلات این واکسن شرایط نگهداری در منفی۸۰ درجه است که حملونقل را برای ما دشوار میکند.
انتهای پیام