سرانجام پرداخت خسارت شکستگی خط لوله انتقال نفت سرخون چه می‌شود؟

خبرگزاری ایسنا یکشنبه 05 اردیبهشت 1400 - 14:55
در جلسه‌ای که با حضور مسئولان چهارمحال و بختیاری و مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان برگزار شد، نحوه پرداخت خسارت‌های وارده به بخش‌های مختلف ناشی از شکستگی خط لوله انتقال نفت سرخون بررسی شد.
سرانجام پرداخت خسارت شکستگی خط لوله انتقال نفت سرخون چه می‌شود؟

سیاوش اورنگی مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان پنجم اردیبهشت‌ماه در جلسه بررسی خسارت ناشی از شکستگی لوله نفت مارون منطقه سرخون شهرستان اردل اظهار کرد:  در جلسه ۱۹ فروردین‌ماه با حضور مشاور وزیر نفت نحوه بررسی خسارت‌ها مشخص و مقرر شد خسارت‌ها و نحوه پرداخت آن‌ها براساس کار کارشناسی بررسی شود.

وی افزود: لازم است تیمی از کارشناسان جهاد کشاورزی با کارشناسان این شرکت مشخص شود تا خسارت‌های برآورد شده بررسی و به جلسه اعلام شود.

اورنگی با اشاره به اینکه طبق ادعای این شرکت آب منطقه برای کشاورزی از جمله کشت بهاره و شیلات مشکلی ندارد، تصریح کرد: شرکت خطوط نفت و مخابرات ایران تعهدی در پرداخت خسارت غیر کارشناسی خط لوله سرخون ندارد.

وی در ادامه بیان کرد: طبق نظر سازمان زمین‌شناسی، پل‌های زیرجاده بالادست لوله باز و این امر موجب فشار به لوله شده است.

در ادامه مجید نظری معاون‌ هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: این خط سراسری از اصلی‌ترین و استراتژی‌ترین شاهرگ‌های انتقال نفت با ظرفیت روزانه ۵۵۰ هزار بشکه نفت از میدان‌های جنوبی کشور بوده که دومین خط لوله صعب‌العبور جهان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به شکستگی این خط لوله در ۲۳ آذرماه سال گذشته، افزود: در این راستا، جلسات متعددی در استان و شهرستان برگزار شد که مصوباتی را به همراه داشت، نهایتا خسارت برآورد شده به شرکت خطوط لوله و مخابرات منطقه اصفهان احصا شد که مجموعا برآورد ریالی این خسارت ۱۷۶ میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان مربوط به بخش‌های مختلف و ۴۶۷ هزار دلار مربوط به محیط‌زیست بود.

نظری گفت: لازم است شرکت خطوط نفت و مخابرات منطقه اصفهان طی ۴۸ ساعت آینده نماینده تام‌الاختیار خود را برای کارگروهی که در خصوص بررسی مسائل این خط لوله تشکیل شده معرفی کند، همچنین تا ۱۰ روز آینده با استفاده از اسناد و مدارک خسارت‌های برآورد شده هر بخش در کارگروه بررسی و در این خصوص تصمیم‌گیری لازم صورت گیرد و نتیجه آن، در جلسه اعلام شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه منطقه سرخون با مشکل تامین آب شرب مواجه است، تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری دومین استان خشک کشور بوده که ۹۲ درصد سطح استان درگیر خشکسالی و خشکسالی شدید است، از طرفی لازم است این شرکت به طور ویژه به بحث آب شرب ورود کند تا با تامین آب پایدار، آب شرب هر چه سریع‌تر به مردم برسد، همچنین این شرکت باید برای احداث چشمه جدید در منطقه اقدامات لازم را انجام دهد.

در ادامه خسرو کیانی مدیرکل مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری گفت: طی برگزاری جلسات متعدد، مقرر شد با سه محور برآورد خسارت و پرداخت، بررسی علل حادثه و اقدامات ویژه برای جلوگیری از تکرار حادثه پیگیری صورت گیرد و کارگروهی متشکل از اعضای جلسه تشکیل و خسارات به صورت دستگاهی با محوریت خسارات مردمی تا پایان فصل بهار پرداخت شود.

وی افزود: تا زمان پرداخت خسارت، باید خسارت‌های برآورد شده که ۱۷۶ میلیارد و ۲۸۰ میلیون‌تومان مربوط به بخش‌های مختلف کشاورزی و خسارت دلاری به محیط‌زیست بوده کارشناسی، جمع‌بندی و از سوی این شرکت با اولویت تعیین خسارات مردمی جبران شوند.

در ادامه محمود کیانی فرماندار اردل گفت: از دهه ۷۰ تاکنون این خط لوله برای مردم منطقه چیزی جز خسارت و مصیبت نداشته و گرفتار نشت نفت بودند، از طرفی هر دستگاهی که زیرساخت‌های آن آسیب ببیند و خسارت به مردم وارد شود بایستی سریع‌تر نسبت به جبران آن اقدام کند.

وی بیان کرد: در ابتدا باید تلاش‌ها در راستای جبران خسارت مردمی به منظور حاصل شدن رضایت عمومی باشد و از دستگاه‌های اجرایی و تخصصی تقاضا می‌شود خسارت در حوزه‌های مختلف را با اولویت خطراتی که مستقیما به مردم وارد می‌شود را به صورت شفاف و دقیق مطرح کنند.

کیانی عنوان کرد: لازم است وزارت نفت در حوزه مسئولیت اجتماعی مدرسه یا درمانگاهی را به نام خود برای مردم منطقه احداث کند.

در ادامه عطاءالله ابراهیمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به خسارت ۲۱ میلیارد و ۷۴۵ میلیون تومانی وارده به بخش‌های مختلف کشاورزی منطقه سرخون در پی شکستگی خط لوله انتقال نفت، تصریح کرد: در آن منطقه ۵۸ مزرعه پرورش ماهی وجود دارد که دو مورد از آن‌ها تحت تملک وزارت نفت است که طبق برآوردهای صورت گرفته حدود ۱۰ میلیارد تومان خسارت به بخش شیلات وارد شده است و تا زمانی که آب آن منطقه طعم و بوی نفت بدهد اجازه فعالیت شیلات داده نمی‌شود.

وی گفت: در بخش زراعت و باغبانی با توجه به اینکه برنج‌ در مزارع آن منطقه کشت می‌شود، طبق آزمایشات صورت گرفته از نمونه‌ها مقادیر آلودگی در برخی از مزارع از حد استاندارد بالاتر است و امکان کشت وجود ندارد، همچنین در بخش دام، طیور و زنبور عسل خسارت بسیاری به تعداد زیادی از کلنی‌های زنبور عسل وارد شد که طبق برآوردهای مستقیم و غیرمستقیم خسارت وارده به بخش کشاورزی و زیرمجموعه آن ۴۵ میلیارد و ۸۰۰ میلون تومان است.

در ادامه فردوس کریمی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری با اشاره به فرسودگی این خط لوله، بیان کرد: تنها چشمه زنده آن منطقه یعنی چشمه سرخون به دلیل آلوده شدن از رده خارج شد، زیرا سلامت شرب، کشاورزی و شیلات را تهدید می‌کرد.

وی گفت: فرسودگی لوله تهدید دائمی است که با انتخاب مشاور برای تامین آب پایدار مطالعاتی صورت گرفت و پیشنهاداتی ارائه شد که در حال حاضر با مشاور به برای انجام مطالعات اساسی به نتیجه نرسیدیم.

کریمی افزود: طی بررسی‌های صورت گرفته، خسارت‌های وارد شده به بخش شرب، کشاورزی و شیلات، ۷.۹ میلیارد تومان بوده است. 

در ادامه سهراب بهرامی معاون نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: مجتمع آبرسانی سرخون شامل یک شهر و ۲۶ روستا با جمعیت ۱۵۵۰۰ نفر و آب مورد نیاز ۷۰ لیتر در ثانیه است.

وی افزود: آب این مجتمع آبرسانی از طریق چشمه سرخون با دبی میانگین ۲۰۰۰ لیتر در ثانیه تامین می‌شد اما با آلوده شدن چشمه سرخون، این منبع تامین آب پایدار از مدار بهره‌برداری خارج شد.

بهرامی با اشاره به خسارت ۱۰ میلیارد تومانی مربوط به آبرسانی سیار، تصریح کرد: خسارت مربوط به تامین آب پایدار ۸۴ میلیارد برآورد شده است، از طرفی با توجه به خروج چشمه دره‌دون از مدار، چشمه‌ای برای تامین آب پایدار مردم منطقه شناسایی شده که لازم است این شرکت هر چه سریع‌تر اقدامات لازم را انجام دهد تا با مشکل آبرسانی در مجتمع سرخون مواجه نشویم.

انتهای پیام

منبع خبر "خبرگزاری ایسنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.