به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، به دنبال ثبت سوژه در سامانه فارس من، چرا پروژههای مسکن روستایی جنوب سیستانوبلوچستان کند پیش میرود؟ موضوع را از مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان پیگیر شدیم، سید خلیل منبتی ضمن تشریح اقدامات انجام شده در مناطق آسیب دیده از سیل اظهار کرد: به دنبال وقوع سیل در جنوب سیستان و بلوچستان و تخریب منازل مسکونی، کار بازسازی خانه های تخریب شده در 700 روستای شهرستان هایی نظیر کنارک، چابهار، نیکشهر، قصرقند و دلگان، فنوج، در اولویت کاری بنیاد مسکن قرار گرفت.
وی افزود: برای تسریع در روند احداث مسکن برای روستاییان خسارت دیده، در هریک از شهرستانهایی که بیشترین خسارت را دیده بودند در کنار اداره کل بنیاد مسکن، یک ستاد بازسازی تشکیل شده تا ضمن شناسایی خانه های خسارت دیده، روند پرداخت تسهیلات به متقاضیان نیز سریعتر انجام شود.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان ادامه داد: نزدیک به یک سال از فعالیت های بنیاد مسکن در جنوب سیستان و بلوچستان می گذرد، در برخی از نقاط کار بازسازی خانه های آسیب دیده از سیل از پیشرفت خوبی برخوردار است اما در برخی از نقاط نیز شاهد پیشرفت کُند پروژه ها هستیم.
شیفت بندی و کاهش نیروی انسانی در بانک های عامل به دلیل شیوع ویروس کرونا، ناهمواری محورها، پراکندگی روستاها و روستاییان و نبود یا کمبود مصالح ساختمانی در برخی از روزها، از جمله دلایلی است که از شتاب پروژه های بنیاد مسکن در شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان کاسته است. |
این مسؤول اضافه کرد: برخلاف بحران به وجود آمده از شیوع ویروس کرونا نه تنها کار بازسازی مناطق سیل زده تعطیل نشده بلکه پرسنل بنیاد مسکن با دو شیفت کاری مشغول فعالیت هستند، اما شیفت بندی و کاهش نیروی انسانی در بانک های عامل به دلیل شیوع ویروس کرونا، ناهمواری محورها، پراکندگی روستاها و روستاییان، بعد مسافت را از مرکز شهرستان ها و نبود یا کمبود مصالح ساختمانی در برخی از روزها، از جمله دلایلی است که از شتاب پروژه های بنیاد مسکن در شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان کاسته است.
تمام این موارد سبب شد تا برای مشاهده میزان روند پیشرفت پروژه های بنیاد مسکن از نزدیک به شهرهای جنوب سیستان و بلوچستان سفر کرده و وضعیت هر یک را از نزدیک ببینیم و از مسؤول ستادها که در میدان حضور دارند آخرین وضعیت را جویا شویم.
بهروز شهری مسؤول ستاد بازسازی سیل دی ماه 98 در چابهار در گفتوگو با خبرنگار فارس میگوید: بازسازی تعداد 2 هزار و 685 واحد را در این شهرستان متعهد شده ایم که تاکنون، 2100 واحد تا مرحله فونداسیون به انجام رسیده و تا پایان سال با همکاری بانک ها سایر واحدها را نیز اجرایی خواهیم کرد.
برای تسریع در روند بازسازی مسکن روستایی نیاز به همکاری بیشتر بانکهای عامل داریم
مسؤول ستاد بازسازی بنیاد مسکن در شهرستان نیکشهر نیز میگوید: این ستاد بازسازی 2350 واحد مسکن روستایی 425 واحد را متعهد شده که در برخی از روستاها پیشرفت خوبی را شاهد هستیم اما در برخی دیگر روند کار به کندی پیش می رود.
محمد شهابی با بیان اینکه به سبب ناهمواری جاده ها بعضا با مشکل نبود تریلی برای جا به جایی مصالح به روستاهای این منطقه مواجه هستیم، میگوید: پراکندگی روستاها و روستاییان برای تشکیل پرونده و انعقاد قرارداد یکی از مباحثی است که به روند کند پروژه دامن زده است.
وی افزود: برای تسریع در پرداخت تسهیلات و احداث و بازسازی مسکن خسارت دیدگان ناشی از سیل، یکی از نیروهای ستاد بازسازی در بانک ها مستقر شده و به رفع مشکلات پرونده های متقاضیان اقدام می کند تا روند پرداخت تسهیلات زودتر انجام شود.
این مسؤول ادامه داد: با توجه به کمبود نیروی ماهر بومی در زمینه معماری و ساخت و ساز مسکن، برای آموزش جوانان منطقه اقدام و فراخوان دادیم تا پس از فراگیری آموزش لازم گواهینامه فنی و حرفه ای نیز به آنان ارائه شود اما بر خلاف اینکه درصد بیکاری در نیکشهر و روستاهای اطراف زیاد است، هیچ استقبالی نشد و ما مجبور هستیم از سایر نقاط استان و یا حتی از نیروهای غیربومی برای پیشبرد کار کمک بگیریم که این خود نیز در کُند شدن پیشرفت فیزیکی تاثیرگذار است.
وی میگوید: برای تسریع در روند بازسازی مسکن روستایی نیاز به همکاری بیشتر بانکهای عامل داریم، در برخی از بانکها قرارداد منعقد شده و پروندهها در حال تایید و پرداخت است اما در برخی از بانک ها به ویژه در منطقه «بنت» نیکشهر پرونده ها برخلاف انعقاد قرارداد در نوبت پرداخت قرار دارد، تاخیر چند ماهه در روند پرداخت قطعا روستاییان را با مشکل مواجه می کند چرا که قیمت مصالح ثابت نیست و هر چه دیرتر کار شروع شود با افزایش قیمت مصالح و دستمزدها مواجه خواهیم شد.
استقرار یکی از نیروهای ستاد در بانکها در پرداخت زودتر تسهیلات موثر بوده است
مسؤول ستاد بازسازی بنیاد مسکن در قصرقند نیز میگوید: 1450 پرونده احداث و بازسازی روستایی و 350 واحد احداثی شهری در این شهرستان داریم که در دست انجام است و دلیل پیشرفت فیزیکی نامناسب واحدهای احداثی، عملکرد نامطلوب بانک های عامل شهرستان است.
فرزین چترعنبرین افزود: شیوع بیماری کرونا و کاهش نیروهای برخی از بانک ها سبب شده است پرداخت تسهیلات به تمامی متقاضیان انجام نشود و به دنبال آن اقدامات برای آغاز بازسازی بلاتکلیف بماند.
وی ادامه داد: در برخی از بانک ها یک نیرو از ستاد مستقر شده و هماهنگی لازم را برای تشکیل و تکمیل پرونده متقاضیان انجام می دهد تا کار شتاب بیشتری بگیرد اما برخی از بانک ها از استقرار نیروی ستاد در بانک امتناع می کنند در حالیکه تجربه نشان داده است اگر این مشارکت را بپذیرند قطعا کار زودتر انجام می شود.
به دلیل شیوع ویروس کرونا و ایجاد محدودیت های مرتبط با این موضوع و همچنین حجم بالای پرونده ها و کمبود نیروی انسانی در شعب بانک های عامل، تاخیراتی در اجرای واحدهای خسارت دیده ایجاد شده است که برای این منظور جلسات و مکاتبات متعددی با مسؤولین ذیربط از جمله بانک ها، فرمانداری ها و بنیاد مسکن انجام شده است. |
90 درصد از واحدهای روستایی برای تکمیل پرونده تسهیلات به بانک ها معرفی شده اند
مدیرکل ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان نیز اظهار کرد: کل واحدهای خسارت دیده از سیل 24 هزار و 250 واحد بوده است که از این تعداد 16 هزار و 250 واحد احداثی و 8 هزار واحد نیز نیازمند تعمیرات بودند.
عباسعلی ارجمندی افزود: 2 هزار و 150 واحد احداثی مربوط به حوزه شهری و 14 هزار و 100 واحد احداثی مربوط به حوزه روستایی است که از این تعداد 76 درصد از واحدهای شهری و 90 درصد از واحدهای روستایی برای تکمیل پرونده تسهیلات به بانک ها معرفی و با 13 هزار و 393 واحد قرار دادهای مربوط برای ساخت منعقد شده است.
وی افزود: به دلیل شیوع ویروس کرونا و ایجاد محدودیت های مرتبط با این موضوع و همچنین حجم بالای پرونده ها و کمبود نیروی انسانی در شعب بانک های عامل، تاخیراتی در اجرای واحدهای خسارت دیده ایجاد شده است که برای این منظور جلسات و مکاتبات متعددی با مسؤولین ذیربط از جمله بانک ها، فرمانداری ها و بنیاد مسکن انجام شده است.
مشکلات بانک ها برای پرداخت تسهیلات بازسازی مسکن روستایی چیست؟
به سراغ مسؤول اعتبارات یکی از بانکها در منطقه بنت نیکشهر رفتیم، پرونده های روستاییان روی میز کارش حداقل به اندازه نیم متر رسیده بود، در پاسخ به اینکه چرا تسهیلات پرونده های دیر پرداخت می شود می گوید: حجم پرونده ها زیاد است و از آنجائیکه این تسهیلات زنجیره ای پرداخت می شود اگر پرونده هر کدام از اعضای زنجیره ناقص باشد کار دو یا سه نفر دیگر این زنجیره نیز تا زمان تکمیل پرونده بلاتکلیف می ماند.
وی ادامه داد: پراکندگی روستاها و در دسترس نبودن متقاضیان سبب تاخیر در پرداخت تسهیلات می شود، اگر نماینده ای از ستاد بازسازی در بانک های بنت مستقر باشد و پرونده های ناقص را تکمیل و یا هماهنگی های لازم را با دهیار یا متقاضی انجام دهد قطعا کار پرداخت با سرعت بیشتری انجام خواهد شد.
با ابلاغ ماموریت به ارزیابان سایر شعب، برای تسریع در پرداخت تسهیلات روستایی اقدام میشود
مدیر شعب بانک کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز اظهار کرد: با توجه به حجم بالای پرداخت تسهیلات در بانک کشاورزی از جمله تسهیلات اشتغال پایدار روستایی، مکانیزاسیون و صندوق توسعه ملی، تسهیلات ازدواج، ساعت کاری همکاران شعب افزایش یافته و پرداخت تسهیلات خسارت سیلزدگان از سیل در اولویت قرار گرفته است.
امیرحسام قزباش افزود: با توجه به شیوع بیماری کرونا و ابتلا برخی پرسنل بانک کشاورزی استان، مقرر شد با ابلاغ ماموریت به ارزیابان سایر شعب، برای تسریع در پرداخت تسهیلات روستایی اقدام شود.
تا پایان امسال بیش از 80 درصد از پرونده ها یا سهمیه ابلاغی را به سرانجام میرسانیم
مسؤول اعتبارات بانک ملت در سیستان و بلوچستان در این زمینه اظهار کرد: تفویض اختیارات به شعب، حضور همکاران شعبه در روستاها برای تشکیل پرونده متقاضیان، عدم شیفت بندی در شعب شهرهای بلوچستان به سبب تک شعبه ای بودن از اقداماتی بوده است که امسال برای پرداخت به موقع تسهیلات به متقاضیان انجام شده است.
هادی شابیگی افزود: در شعب بانک ملت، پرداخت تسهیلات بازسازی مسکن روستایی ناشی از سیل 98 از سال جاری آغاز شده و 55 تا 60 درصد معرفی شده ها به مرحله عقد قرار داد رسیده است.
وی ادامه داد: یک بخش از این تسهیلات مشکل مصوبه ای داشته که برای رفاه متقاضیان حذف شده تا تسهیلات راحت تر پرداخت شده است.
مسؤول اعتبارات بانک ملت در سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به شرایط فعلی بیماری کرونا و حجم زیاد پرونده های تسهیلات در بخش های مختلف، ازدواج، اشتغال و غیره عملکرد همکارانمان در شعب را خوب ارزیابی می کنیم و تلاش داریم تا پایان امسال بیش از 80 درصد از پرونده ها یا سهمیه ابلاغی را به سرانجام برسانیم.
وی بیان کرد: عدم بازپرداخت 10 تا 15 درصد از تسهیلات پرداختی تامین مسکن توسط متقاضیان منجر به بلوکه شدن منابع بانک شده که انتظار داریم بنیاد مسکن پیگیر وصول مطالبات و پرداخت اقساط معوق باشد.
در مجموع شیوع بیماری کرونا، ناهمواری محورهای مواصلاتی، پراکندگی روستاها و روستاییان و نبود یا کمبود مصالح ساختمانی در برخی از روزها، از جمله دلایلی است که از شتاب پروژه های بنیاد مسکن در شهرهای جنوبی سیستان و بلوچستان کاسته اما با تمام این مشکلات، با همکاری بیشتر بانکها عزم بنیاد مسکن برای تکمیل و تحویل پروژههای سیل 98 جزم است.
انتهای پیام/3139