آقای ظریف به کجا چنین شتابان!

الف دوشنبه 06 اردیبهشت 1400 - 20:36


مصاحبه آقای ظريف وزير محترم خارجه با سعيد ليلاز حاوي مطالب مهمي از فهم وي از سياست خارجي ، مذاكره با آمريكا و مناسبات ايران با مسكو و ... است. ناكامي دولت در اجراي برجام و نيز مذاكرات وين، عزم آمريكا و رژيم صهيونيستي در تداوم، تشديد تحريم‌ها و ترور و خرابكاري در تأسيسات هسته‌اي باعث شده است وی به تناقض‌گویی برسد.

انتشار اين مصاحبه در رسانه وهابي ايران اينترنشنال كه آن را مي‌توان نوعي سفارش عربستان سعودي تلقي كرد، خيلي عجيب نيست. اين اقدام را مي‌توان در كنار ترور دانشمندان هسته‌اي ، خرابكاري در تأسيسات هسته‌اي، خسارت محض عمدتا دستاوردهاي برجام و وضعيت اقتصادي كشور انفجار يك بمب صوتي به منظور راه‌اندازي يك جنگ رواني در داخل دانست.

مسئول نهاد ترتيب‌دهنده اين مصاحبه که يكي از مقامات امنيتي با امنيتي‌ترين مقام كابينه است چند هدف را هم‌زمان در اين مصاحبه و نوع گويش آن دنبال كرده است:

1- شارژ كارت اعتباري براي مذاكره دروين

2- اخلال در روابط با روسيه كه يكي از نقاط تنفس كشور در برابر تحريم‌ها و فشار آمريكاست

3- تهمت به حاج قاسم و ناديده گرفتن زحمات شهادت‌گونه شهداي حرم در حفظ امنيت ملي

4- دور زدن همه نقدهاي مشفقانه سياست خارجي و هو كردن آن

كل مصاحبه 7 ساعته وزير محترم خارجه و نيز قسمت پخش‌شده در رسانه داعشي اينترنشنال و رسانه‌هاي دشمن در چند جمله خلاصه می‌شود:

1- وزير خارجه نقشي در سياست خارجي ندارد و اختيارات او براي هدايت ديپلماسي خارجي كشور صفر است.

اين حرف، هم درست است هم غلط . غلط است براي اين‌كه او در اصلي‌ترين مأموريت خود در حل مناقشات با آمريكا قرار بود بر اساس شروط رهبري ، شروط مجلس و شروط شوراي‌عالي امنيت ملي تحريم‌ها را لغو كند و حتی رئیس‌جمهور هنگام امضاي برجام گفت؛ ما پاي هيچ قراردادي را امضا نمي‌كنيم مگر اين‌كه قبل از آن همه تحريم‌ها لغو شود، اما آقاي ظريف برخلاف همه شروط نظام ، برجام را امضا كرد و آن را به ملت تحویل تحميل نمود و هیچ تحریمی هم برداشته نشد!.

اگر او نقشي در سياست خارجي ندارد و اختيارات او صفر است چگونه توانسته اين تصميم كه متضمن خسارت عظيم به ملت است با دور زدن تصميمات نهادهاي قانوني كشور بگيرد و 8 سال دولت و ملت را سر كار بگذارد؟!
اين حرف از زاويه‌اي درست است، چون معلوم شد او و همكارانش در برجام‌نويسي نقشي نداشتند، يك متن از سوي وزارت خارجه آمريكا تهيه شده بود بدون اين‌كه يك «واو» از اين متن كاسته شود به تأييد و تصويب ايشان و تيم همراه رسيد و او هيچ اختياري در تغيير و تنظيم و يا چانه‌زني براي چندوچون متن نداشته است.

اين حقيقت اكنون فاش شده است .آيا او بايد اين بي‌اختياري خود را براي نظام فاكتور كند يا كاخ سفيد؟!

2- او در اين مصاحبه می‌گوید؛ «ديپلماسي را براي ميدان جنگ در سوريه هزينه كردم. ديپلماسي به دليل فشارهاي شهيد قاسم سليماني فداي ميدان جنگ شد. من براي موفقيت ميدان مذاكره مي‌كردم.» عدم صداقت او در ميان اين جملات مثل روز روشن است.

او چگونه ديپلماسي را هزينه جنگ در سوريه كرده است؟ چند بار به سوريه سفر كرده است؟ وقتي شهيد قاسم سليماني پوزه داعش را در عراق و سوريه به خاك ‌ماليد و بشاراسد را به تهران آورد و اين خبر مثل بمب در جهان اسلام و دنيا منفجر شد، او در واكنش به آمدن بشاراسد استعفا داد و جلوي تركش‌هاي اين بمب عظيم به چهره شكست‌خورده آمريكا و رژيم صهيونيستي را گرفت. حالا او كدام اقدام را در سياست خارجي به نفع جنگ با داعش دارد و براي مردم ما فاكتور می‌کند. از نگاه او قدرت نظامي ايران ، قدرت منطقه‌اي ايران مزاحم گفت‌وگوهاي او با آمريكاست. اين ديدگاه نشان می‌دهد او مايل بوده با تفنگ بدون فشنگ مثل عرفات در مذاكرات تودرتو با آمریکا شركت كند.

3- او در اين مصاحبه گفته است: «روابط ايران با آمريكا به نفع روسيه نيست. روسيه نمي‌خواهد روابط ايران با آمريكا عادي شود.

از اين گفته معلوم می‌شود فهم او از «روسيه جديد» پس از فروپاشي شوروي مطابق واقعيت‌هاي «ميدان» و «ديپلماسي» نيست. او 50 سال عقب است از تاريخ و هنوز فكر می‌کند در دوران جنگ سرد به سر می‌بریم.
همچنين از اين گفته معلوم می‌شود برآورد صحيحي از نقش روسيه در مذاكرات 1+5 ندارد و نيز كمك‌هاي روسيه را در رفع تحريم‌هاي اقتصادي آمريكا بي‌انصافانه ناديده می‌گیرد. همچنين كمك روسيه در جنگ با داعش را نمي‌فهمد.
اصلا داعش را يك تهديد امنيتي نمي‌داند . تا داعش تا درب وزارت‌خارجه ما نيايد و نواميس دیپلمات‌های ما را به غارت نبرد او باور نمي‌كند چنين تهديدي اصلا وجود دارد؟!

4- فايل صوتي مصاحبه وزير خارجه گذشته از اين‌كه چه كاركردها و كاربردهايي براي دشمن دارد و چه اثراتي روي انتخابات و سياست خارجي دارد، يك تست در مورد اندازه فهم وزيرخارجه ماست از دنيايي كه بسر مي‌بريم. اگر نام آقاي محمدجواد ظريف را از این مصاحبه برداريم و آن را بدهيم گزينش وزارت خارجه بگوييم چنين فردي مي‌خواهد كارمند رسمي وزارت‌خارجه بشود نظر بدهيد، حتما با اين پرسش‌هايي كه كلي تأمل در آن لازم است و پاسخ‌هايي كه دريافت شده، چنين فردي نمي‌تواند يك كارمند جزء در وزارت‌خارجه يا هر سفارتخانه‌اي در كشورهاي جهان به‌ويژه كشورهاي غربي باشد.

اي كاش آقاي ظريف که اين‌همه بدوبیراه به حاج قاسم سليماني و روسيه در اين مصاحبه گفته، چهاركلمه هم عليه آمريكا و دوستانش به‌ويژه كري مي‌گفت كه او را به اين روز سياه انداخته‌اند.
جناب آقای ظریف، به کجا چنین شتابان، کجا دارید می روید؟ چرا باید کمتر از 2 ماه مانده به پایان کار دولت صدای شما از رسانه های دشمن، آن هم دشمن ترین صدا و سیمای وهابیون داعشی به گوش ملت برسد و در آن هیچ نشانه ای از دشمنی شما با آمریکا شنیده نشود؟

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.