علی خوان پایه روز یکشنبه در نشست ستاد مقابله با کرونا در گچساران افزود: تاکنون سه هزارو ۵۷۹ نفر در این شهرستان به ویروس کرونا مبتلا شدند.
وی اظهار داشت: از این تعداد ۲ هزارو هفت نفر مرد و یکهزارو ۵۷۲ نفر زن هستند. تاکنون ۸۴ نفر در این شهرستان بر اثر ویروس کرونا جان باخته اند.
فرماندار گچساران افزود: سه هزارو ۲۴۱ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در این شهرستان ساکن شهر و ۳۳۸ نفر ساکن روستاهستند.
وی اظهار داشت: در هفته گذشته ۲۶۵ مورد نمونه گیری کرونا در این شهرستان انجام شد که تست ۸۵ نفر از آنها مثبت بوده است. هم اکنون ۲۲ نفر در بیمارستان شهید رجایی و صنعت نفت این شهرستان بستری است.
خوان پایه افزود: غفلت از پایبندی به پروتکلهای بهداشتی کرونا در دوره همی های شب یلدا میتواند وضعیت شهرستان را از نارنجی به قرمز تغییر دهد.
خوان پایه با بیان اینکه هم اکنون میزان مراجعه و بستری بیماران کرونا در شهرستان کاهش یافته است، گفت: انتظار می رود شهروندان برای تداوم این روند همراهی و همکاری خوبی در پرهیز از دورهمی های یلدا و رعایت دستورالعمل های بهداشتی داشته باشند.
فرماندار گچساران گفت: برای کمک به جامعه و کادر درمان از شهروندان انتظار می رود از شرکت در مراسمات سوگواری و جشن و نیز دورهمی ها به خصوص در شب یلدا خودداری کرده تا محدودیت ها کمتر شود.
وی افزود: مهمترین اقدام پرهیز از تجمع و دورهمیهاست زیرا ۵۰ درصد مبتلایان به کرونا به علت دورهمی های خانوادگی اتفاق میافتد.
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری گچساران گفت: از ابتدای زمان انتشار ویروس کرونا تاکنون ۶۲ نشست درباره بیماری کرونا در این شهرستان با بیش از ۵۰۰ مصوبه برگزار شده که بخش عمده ای از این مصوبات اجرایی شده است.
سید مرتضی سجادپور گفت: استفاده از تمام ظرفیت ها برای پایش مداوم بازار، اصناف پرخطر و اعمال محدودیت ها برای خلوت کردن مکان های عمومی این شهرستان از مهمترین مصوبات این جلسات بود.
وی تصریح کرد: برای اجرای طرح کنترل محله محور ویروس کرونا کمیتههای پنج گانه ای شامل کمیته حمایت و قرنطینه خانگی و غیرخانگی، رهگیری و مراقبت، آموزش همگانی، پایش و نظارت و عملیاتی محله یا منطقه تشکیل شد.
سجاپور گفت: طرح محله محور مقابله با کرونا یکی از مهمترین راههای پیشگیری و کاهش آمار مبتلایان بستری و فوتی ناشی از ویروس کرونا ست که برای اجرای این طرح شهرستان گچساران به ۱۷ منطقه عملیاتی جهت مقابله و پیشگیری از کرونا تقسیم شده که ۱۳ مورد در سطح شهر و مابقی در روستاهاست.
وی گفت: غربالگری خانوارهای دارای موارد مثبت ویروس کرونا، استفاده از سامانه ۴۰۳۰ و درگاه سلامت برای شناسایی افراد مشکوک به کرونا، تهیه لیست افراد در معرض خطر، مراجعه به منازل دارای بیماری تست مثبت کرونا، ارائه خدمات فعال مراقبتی برای گروههای در معرض خطر، تأمین داروی مورد نیاز بیماران، معرفی خانوادهها و بیماران نیازمند به تیم حمایتی، ارزیابی و نظارت بر اماکن تهیه وتوزیع واحدهای صنفی و نظارت بر پروتکلهای بهداشتی، ارجاع مواد مشکوک به تیمهای مراقبتی و افراد نیازمند به تیمهای حمایتی و همکاری با تیمهای مراقبتی در امر ضد عفونی منازل در صورت نیاز را از مهمترین اقدامات در اجرای طرح کنترل محله محور است.