جمع آوری ۱۵ هزار میلیارد تومان کمکهای مردمی برای آزادی زندانیان

خبرگزاری مهر سه شنبه 07 اردیبهشت 1400 - 11:24
سخنگوی قوه قضائیه در چهل و دومین نشست خبری خود با نمایندگان رسانه‌های جمعی، آخرین جزئیات دستگاه قضا را تشریح کرد و به سوالات خبرنگاران در این حوزه پاسخ داد.
جمع آوری ۱۵ هزار میلیارد تومان کمکهای مردمی برای آزادی زندانیان

به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین اسماعیلی در چهل و یکمین نشست خبری خود با نمایندگان رسانه‌های جمعی، آخرین جزئیات دستگاه قضا را تشریح کرد و به سوالات خبرنگاران در این حوزه پاسخ داد.

سخنگوی دستگاه قضا در ابتدای سخنان خود گفت: موج چهارم کرونا بی رحمانه در کشور جولان می‌دهد، کادر درمان شبانه روز در جهت درمان بیماران تلاش می‌کنند و همچنان همکاری مردم بهترین راه برای مقابله با ویروس است.

وی افزود: دیوان عالی کشور به عنوان عالی‌ترین مرجع قضائی در نظام دادرسی جمهوری اسلامی ایران است، در سال ۹۹ قریب به ۹۴ هزار پرونده در این دیوان رسیدگی شده است، این رقم رشدی معادل ۳۳ درصد در مقایسه با سال ۹۸ داشته‌ایم و در مقایسه با سال ۹۷ رشدی معادل با ۶۰ درصد داشته است.

اسماعیلی بیان کرد: این در حالی است که شعب دیوان عالی کشور اضافه نشده است اما قضات در دیوان عالی کار جهادی کرده‌اند و عملکرد بسیار متمایزی نسبت به سال‌های قبل داشته‌اند.

سخنگوی قوه قضائیه گفت: افزایش جلسات هیئت عمومی دیوان عالی کشور و صدور آرای وحدت رویه دیوان عالی کشور، علیرغم وضعیت کرونایی رشد چشمگیری داشته است، ما در سال ۹۷، ۸ رأی وحدت رویه داشته‌ایم و در سال ۹۸، ۱۴ رأی وحدت رویه هیئت عمومی کشور صادر شده و در سال ۹۹ هم ۲۱ رأی صادر شده است.

وی با اشاره به عملکرد دیوان عدالت اداری گفت: در سال ۹۹ مجموعه پرونده‌های وارده به شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان عدالت اداری بالغ بر ۲۴۶ هزار پرونده بوده است در حالی که پرونده‌های مختومه در سال ۹۹ بیش از ۲۶۲ هزار پرونده بوده است یعنی عملکرد دیوان عدالت حدوداً ۱۲ هزار پرونده بیش از پرونده‌های وارده بوده است.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: ۴۳۷ مورد از مصوبات دولت، وزارت خانه‌ها و سازمان‌های دولتی مورد شکایت قرار گرفته و رسیدگی شده که در آرای صادره ۳۲۰ مورد از مصوبات دولت و سازمان‌های تابعه ابطال شده و ۱۱۷ مورد قبول شده است.

وی افزود: دیوان عدالت اداری برای بهره برداری مردم و قضات سامانه‌ای به نام «ساعد» را راه اندازی کرده است که آمار پرونده‌هایی که شکایت بالایی دارند در معرض دید افکار عمومی قرار گرفته است.

اسماعیلی تاکید کرد: سامانه ثبت دادخواست‌های الکترونیکی از دیگر اقدامات دیوان عدالت اداری بوده است که در اسفند ماه ۹۹ بیش از ۵۶ درصد از دادخواست‌های مردم از طریق این سامانه بوده است.

سخنگوی قوه قضائیه به عملکرد سازمان ثبت اسناد و املاک اشاره کرد و گفت: تثبیت مالکیت و صدور اسناد حدنگاری و کاداستری از اولیت‌های اصلی سازمان ثبت املاک در سال ۹۹ بوده است. بیش از ۵۴ و نیم میلیون هکتار از اراضی کشور جهت صدور مالکیت آماده سازی شده و تثبیت مالکیت شده است؛ برای ۴۷ میلیون هکتار از اراضی کشور سند کاداستری و حدنگاری صادر شده است که در مقایسه با سال ۹۸ رشدی معادل ۸۴ درصد و نسبت به چهل سال گذشته رشدی معادل ۳۲۷ درصد داشته است.

اسماعیلی درباره اقدامات سازمان ثبت اسناد در خصوص طرح کاداستر گفت: کاداستر از اولویت‌های سازمان ثبت در سال ۹۹ بود و به دلیل عدم تخصیص منابع لازم از سوی دولت و مجلس این موضوع به تعویق افتاده بود، اما در سال ۹۹ بیش از ۵۴ و نیم میلیون هکتار از اراضی کشور جهت صدور سند مالکیت آماده سازی و تثبیت مالکیت شدند. همچنین برای ۴۷ میلیون هکتار سند کاداستر صادر شده و این رقم نسبت به سال ۹۸ رشد بیش از ۴۰۰ درصدی داشته است.

وی ادامه داد: در حوزه کاداستر به شدت بیشتری کار می‌کنیم و در آینده‌ای نه چندان دور امیدواریم اجرای این قانون را به اتمام برسانیم. همچنین سازمان ثبت اسناد متوجه شد که ۶۰ سال است که عکس برداری هوایی انجام نشده است و سازمان ثبت با انعقاد قرارداد با ۵ شرکت دانش بنیان، مقدمات عکس برداری جدید را فراهم کرده و این عکس‌ها به تثبیت مالکیت کمک می‌کنند.

سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به واحد اجرای اسناد گفت: این واحد بیش از ۵ هزار پرونده را مختومه کرد که نسبت به سال ۹۸ رشد ۶۰ درصدی داشته است و بیش از ۲۶ هزار میلیارد تومان از معوقات بانکی وصول شد و در دو سال اخیر معادل ۳۷ هزار میلیارد تومان وصول شد و ۱۸ میلیون سند رسمی تنظیم شد و ۹۰۰ دفترخانه جدید ثبت شد.

اسماعیلی با اشاره به توسعه فناوری‌های نوین تصریح کرد: راه اندازی بیش از ۲۰ سامانه جدید، الکترونیکی شدن تمام فرآیندهای اسناد رسمی، ایجاد سرویس تطبیق اثر انگشت، کنترل نظارت الکترونیکی در حوزه دریافت حق ثبت از مراجعان و اقدامات فراوان دیگر از جمله این عملکردها است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ بر اساس ابلاغ رئیس قوه قضائیه، ۵ موضوع اصلی از جمله مبارزه با فساد، توسعه امنیت اقتصادی برای حمایت از تولید، هوشمند سازی، ایجاد شفافیت و ارتقای کیفیت و کمیت آرا، مشارکت حداکثری مردم، اشتغال فراگیر زندان از اولویت‌های قوه قضائیه هستند.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: یکی از محورهای مهمی که در سال ۹۹ مورد توجه بوده است اهتمام ویژه در جهت مقابله با زمین خواری به ویژه در اراضی متعلق به بیت‌المال بوده است، در سال ۹۹ حدود ۱۸ هزار هکتار از اراضی ملی و طبیعی به بیت‌المال بازگشت داده شده است.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: در استان آذربایجان غربی ۸۴۰ هکتار، در البرز ۷۰۰ هکتار، ایلام ۵۰۷ هکتار، بوشهر ۳۶۰ هکتار در تهران ۲۹۷۳ هکتار و در چهارمحال و بختیاری ۳۵۲۶ هکتار به بیت‌المال برگشت داده شده‌اند.

وی افزود: در طرح آزادی زندانیان تا به امروز بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان برای آزادی زندانیان از سوی مردم جمع‌آوری شده است و جدا از این مبالغ پیام‌های بسیاری هم از سوی مردم برای کمک به زندانیان دریافت شده است.

اسماعیلی تاکید کرد: ۲۴ درصد از پیام‌ها مربوط به مسائل بهداشت زندانیان بوده، ۱۸ درصد مربوط به حرفه آموزی و ۱۵ درصد مربوط به کمک‌های معیشتی به خانواده زندانیان، ۸ درصد کمک به تهیه مسکن و ۵ درصد هم ارائه خدمات به مردم بوده است.

در حال تکمیل…

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.