بورس تهران برای دومین روز متوالی امروز هم سبزپوش شد و اندکی دیگر در کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی صعود کرد. شاخص کل بورس تهران امروز حدود ۵ هزار و ۲۰۰ واحد، معادل ۰.۴۳ درصد رشد کرد و در ارتفاع یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحدی به کار خود در هفته جاری پایان داد.
تحریریه پارسینه| بورس تهران برای دومین روز متوالی امروز هم سبزپوش شد و اندکی دیگر در کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی صعود کرد. شاخص کل بورس تهران امروز حدود ۵ هزار و ۲۰۰ واحد، معادل ۰.۴۳ درصد رشد کرد و در ارتفاع یک میلیون و ۲۰۷ هزار واحدی به کار خود در هفته جاری پایان داد.
این، اما در حالی بود که در جریان معاملات امروز، شاخص کل هم وزن ۰.۰۴ درصد افت کرد. به این ترتیب، همچون روز گذشته، نماگر اصلی بازار سرمایه امروز هم به دلیل افزایش قیمت در نمادهای شاخص ساز رشد کرد.
در جریان معاملات امروز، بیشترین تاثیر مثبت بر عملکرد شاخص کل به نمادهای «وبملت»، «فارس» و «فملی» بر میگشت و در مقابل، نمادهای «رمپنا»، «اخابر» و «شپنا» بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد شاخص کل بر جای گذاشتند. بیشترین ارزش معامله نیز به نمادهای «دارایکم»، «پالایش» و «وبملت» اختصاص داشت.
از آن سو، امروز نمادهای «وسکرد»، «کویر» و «وسرضوی» بیشترین حجم عرضه را شاهد بودند و در مقابل، نمادهای «خبهمن»، «وبملت» و «سپاس» بیشترین حجم تقاضا را به خود اختصاص دادند. بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقیقی به حقوقی نیز امروز به نمادهای «خودرو»، «کمند» و «وکار» اختصاص پیدا کرد و از آن سو، بیشترین میزان تغییر مالکیت از سمت حقوقی به حقیقی نیز به نمادهای «وبملت»، «خبهمن» و «وتجارت» اختصاص داشت.
آیا مصوبات جدید بورس را نجات میدهند؟
روز گذشته، رئیس سازمان بورس از اجرای سه مصوبه برای حمایت از بازار سرمایه خبر داد. این مصوبات، عبارتند از اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار، رفع ممنوعیت نهادهای مالی بازار سرمایه برای استفاده از تسهیلات بانکی و اعطای اقامت پنجساله برای سرمایه گذاران خارجی برای خرید سهام در بازار سرمایه ایران.
این، اما در حالی است که این مصوبات، در واقع ۱۰ مورد هستند و به مصوبات ۳+۷ موسوم شده اند. با این همه، ۷ مورد دیگر، باید ابتدا به تصویب شورای هماهنگی سران قوا برسند. در هر حال، اما غایب اصلی این مصوبات، «حذف دامنه نوسان» است که همچنان متهم اصلی وضعیت کنونی بورس شناخته میشود.
نگران کننده تر، اما اینکه تخصیص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی، همچون دفعه گذشته که این طرح اجرا شد، تنها معادل با هدردادن منابع کشور خواهد بود و حتی شاید به معنی ارائه فرصتی برای خروج برخی خواص از بازار سرمایه. به نظر میرسد در بازار سرمایه ایران، دربها قرار است همچنان بر همان پاشنههای پیشین بچرخند.
منبع خبر "
پارسینه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.