به گزارش همشهری آنلاین، اگرچه اجرای طرحهای یاد شده میتواند به کمبود آب کرمان بینجامد، اما با چالشها و انتقادهایی روبهرو شده که اغلب آنها مربوط به مسائل زیستمحیطی است. به دنبال انتقادهای مطرح شده، کارشناسیهایی برای کاهش مشکلات زیستمحیطی آن صورت گرفته تا این پروژهها را به مرحله اجرا برساند.
سهم ۱۰ میلیون مترمکعبی آب خلیج فارس به کرمان
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمان در گفتوگو با همشهری آنلاین اظهار کرد: برای رفع مشکل کمآبی استان برنامههای متعددی در دست داریم که یکی از آنها اجرای خط انتقال آب از خلیج فارس و دیگری انتقال آب از سرشاخههای کارون است
حمید علیداد گفت: در اجرای طرح مربوط به انتقال آب از خلیج فارس. بخشی از پروژه یاد شده که با اجرای آن ۱۰ میلیون مترمکعب آب برای مصارف صنعتی و آشامیدنی تامین میشود، تفاهمنامهای با شرکت گلگهر تنظیم شدهاست.
وی با بیان اینکه طبق برنامهها و زمانبندیها قرار است یک سال طرح انتقال آب به سیرجان اجرا شود، اظهار کرد: اجرای این طرح برای انتقال به شهر کرمان به آمادهسازی مخازن آب بستگی دارد که هنوز تکلیف آن روشن نشدهاست.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان کرمان از طرج انتقال آب کارون یاد کرد و گفت: این طرح هم در مراحل اجرا قرار دارد.
توافق نهایی برای انتقال آب آشامیدنی کرمان
نماینده کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی هم از توافق نهایی برای اجرای پروژه انتقال آب شرب شهر کرمان از منابع آبی پروژه انتقال آب خلیج فارس خبر داد.
محمدرضا پورابراهیمی عنوان کرد: پیگیریها و توافق انجام شده در ماههای گذشته موجب شد پروژه بلندمدت انتقال آب از سرشاخههای کارون برای کرمان و یزد عملیاتی شود و مسیر خط انتقال و ردیف بودجه برای این طرح اختصاص پیدا کند.
وی افزود: حجم بالای منابع موردنیاز از یک سو و متاسفانه کمبود منابع بودجهای به خاطر شرایط کشور، امکان تامین منابع برای استمرار فعالیتهای این پروژه فراهم نشد و این طرح متوقف شد.
به گفته پورابراهیمی، بخشی از پروژه انتقال آب از سرشاخههای کارون به کرمان از مسیر رفسنجان اجرا شده و برای اینکه ما بتوانیم از ظرفیت خط انتقال آب خلیج فارس استفاده کنیم باید بخشهای باقی مانده پروژه لولهگذاری از مسیر رفسنجان - کرمان تا کیلومتر ۱۲۷ نهایی شود.
وی بیان کرد: با توجه به توافق انجام شده با مجمع سهامداران شرکت انتقال آب خلیج فارس مبنی بر تخصیص آب صنعت و آشامیدنی به مرکز استان کرمان در صورت اجرای پروژه، خط لوله تا منطقه ۱۲۷ کیلومتری کرمان به یزد که از مسیر رفسنجان میگذرد، امکان تخصیص و انتقال از خط مذکور برای شهرهای رفسنجان و کرمان مسیر خواهد شد.
نماینده کرمان و راور در مجلس افزود: با توجه به توافق انجام شده با سازمان برنامه و بودجه و وزارت نیرو همچنین استفاده از ظرفیت منابع داخلی کرمان قرار شد ۱۰۰۰ میلیارد تومان به اجرای این طرح اختصاص پیدا کند تا در اسرع وقت این طرح عملیاتی شود.
نماینده کرمان و راور در مجلس گفت: در این توافق قرار شد ۵۰ درصد مبلغ مذکور از منابع داخلی کرمان و ۵۰ درصد به ۲ روش ۱۰۰ میلیارد از اعتبار ماده ۱۰ و ۱۲ و ۴۰۰ میلیارد از ماده ۵۶ برای تامین مالی از طرف دولت تخصیص پیدا کند.
پورابراهیمی بیان کرد: با توجه به توافقات قرار شد ۱۰۰ میلیارد از منابع ۱۰ و ۱۲ از طریق وزارت نیرو اختصاص پیدا کند و ۴۰۰ میلیارد از طریق ماده ۵۶ با پیگیری کمیسیون اقتصادی مجلس از طریق نظام بانکی تامین مالی خواهد شد.
به گفته وی، قرار است از طریق کمیسیون اقتصادی اقدامات در دستور کار قرار گیرد و نشست مرتبط با تامین مالی پروژه نیز به زودی در کمیسیون اقتصادی تشکیل خواهد شد.
تکمیل خط لوله
نماینده کرمان و راور در مجلس افزود: با توجه به توافقات صورت گرفته، عملیات اجرایی تکمیل خط لوله مذکور در هفتههای آینده آغاز خواهد شد و این کار مهم میتواند آب آشامیدنی کرمان را در بازه زمانی بلند مدت در کنار تامین آب واحدهای صنعتی تازه تاسیس تامین کند که تحولی بزرگ در بخش اقتصادی و معیشتی مردم کرمان خواهد بود.