به گزارش ایرنا، سی و دومین دوره المپیک تابستانی ۲۰۲۰ با یکسال تاخیر به دلیل شیوع کرونا، مرداد امسال و به میزبانی شهر توکیو در کشور ژاپن برگزار خواهد شد.
کاروان ورزشی ایران در خط پایانی مسابقات انتخابی رشتههای مختلف ورودی المپیک و در تلاش برای افزایش تعداد سهمیههای حضور در این میدان بزرگ جهانی است هر چند ورزش همدان هنوز موفق به کسب سهمیه نشده و همچنان در بیم و امید رسیدن به آوردگاه توکیو قرار دارد.
استان همدان در دورههای گذشته بازیهای المپیک همواره پای ثابت کاروان تیمهای ملی کشور بوده و در سالهای اخیر نیز بارها شاهد مدال آوری ورزشکاران همدانی بودهایم.
البته این استان در المپیک ۲۰۱۶ ریو برزیل ناکام بود و با داشتن ۲ نماینده در رشتههای تیراندازی و ماده پیاده روی، از رسیدن به مدال بازماند.
همدان در المپیک ۲۰۱۲ لندن سه نماینده داشت و توانست در مجموع یک مدال نقره در رشته کشتی را کسب کند.
استان همدان در المپیک ۲۰۰۴ آتن نیز صاحب یک نشان نقره توسط «مسعود مصطفی جوکار» در رشته کشتی آزاد شد، در المپیک ۲۰۰۸ پکن با وجود برخورداری از دو سهمیه رشته کشتی، مقامی کسب نکرد و در المپیک ۲۰۱۲ لندن نیز در سه رشته قایقرانی، تیراندازی و کشتی دارای نماینده بود که در نهایت «صادق گودرزی» مدال نقره این رقابتها را به دست آورد.
استان همدان در المپیک ۲۰۰۴ آتن صاحب یک نشان نقره توسط مسعود مصطفی جوکار در رشته کشتی آزاد شد، در المپیک ۲۰۰۸ پکن با وجود برخورداری از دو سهمیه در رشته کشتی، مقامی کسب نکرد، در المپیک ۲۰۱۲ لندن در سه رشته قایقرانی، تیراندازی و کشتی دارای سه نماینده بود که در نهایت صادق گودرزی مدال نقره این رقابتها را به دست آورد.
همدان به نسبت دوره قبل با یک سهمیه کمتر در المپیک ۲۰۱۶ حضور یافت و در دستیابی به مدال نیز ناکام بود.
اما برای حضور در المپیک توکیو، پس از ناکام ماندن «مه لقا جام بزرگ» بخت اول کسب سهمیه المپیک در مسابقات ورودی رشته تیراندازی، شانس استان برای دریافت بلیت مسابقات سختتر از گذشته شده است.
جام بزرگ در المپیک ۲۰۱۶ یکی از ۲ سهمیه المپیکی همدان در ریو برزیل بود.
«حمید زورآوند» نیز دیگر المپیکی همدان در بازیهای ریو بود که در این دوره باتوجه به افزایش سن و بالارفتن امتیاز ورودی، امکان کسب سهمیه برای وی نیز میسر نشد.
کشتی همدان نیز از حیث داشتن ورزشکار المپیکی به تاریخ پیوست و شاید سالها در رویای حضور دوباره این میدان در حسرت بماند.
در رشته تنیس روی میز نیز «شیما صفایی» امید کسب سهمیه بود که فروردین امسال نتوانست در انتخابی المپیک به این مهم دست یابد.
حالا با عبور از این ناکامیها، کورسوی امید به رشته قایقرانی و معجزه گری «کیمیا زارعی» است.
قایقرانی آخرین شانس ورزش همدان در المپیک
شانسهای کسب سهمیه المپیک یکی پس از دیگری برای ورزش همدان از دست رفته و حالا تمام نگاهها به کسب سهمیه توسط «کیمیا زارعی» ملی پوش قایقرانی رویینگ معطوف شده است.
زارعی روز گذشته برای حضور در انتخابی المپیک و رقابت برای کسب سهمیه راهی کشور ژاپن شد.
پس از انصراف «آرزو حکیمی» بخت نخست کسب سهمیه المپیک از همدان، حالا همه امیدها متوجه زارعی است تا بتواند نخستین سهمیه بازیهای توکیو ژاپن را برای این استان تصاحب کند.
مسابقات قایقرانی رویینگ انتخابی المپیک ۱۵ تا ۱۷ اردیبهشت ماه در ژاپن برگزار میشود و در این مسابقات در بخش مردان و زنان هر کدام، پنج سهمیه در رویینگ یک نفره و سه سهمیه در رویینگ دو نفره توزیع خواهد شد.
مسابقات قایقرانی رویینگ انتخابی المپیک ۱۵ تا ۱۷ اردیبهشت ماه جاری در ژاپن برگزار میشود و در این مسابقات در بخش مردان و زنان هر کدام، پنج سهمیه در رویینگ یک نفره و سه سهمیه در رویینگ دو نفره توزیع خواهد شد.
ایران در سه قایق نماینده دارد و «بهمن نصیری و نازنین ملایی» در رویینگ یک نفره و «کیمیا زارعی و زینب نوروزی» نیز در رویینگ دونفره به رقابت میپردازند.
فدراسیون جهانی قانون دیگری را بر سر راه رویینگ سواران گذاشته که این قانون باعث میشود رقابت داخلی هم بین نمایندگان ایران شکل بگیرد و این قانون عجیب میتواند منجر به کم شدن اجباری سهمیههای رویینگ یک کشور شود.
زارعی دارنده مدال نقره مسابقات روئینگ قهرمانی جوانان آسیا است و قایقرانی کشورمان امیدوار به کسب سهمیه توسط این ورزشکار جوان همدانی است.
قایقران همدانی در مسیر سخت المپیک
اما براساس اعلام فدراسیون قایقرانی، ملی پوشان رویینگ مسیر بسیار سختی برای رسیدن به سهمیه المپیک توکیو به میزبانی ژاپن در پیش دارند.
در واقع قوانین برگزاری انتخابی المپیک که قرار است اردیبهشت ماه در ژاپن برگزار شود، رقابت رویینگ سواران را سخت و مسیر رسیدن به توکیو را دشوار کرده است.
براساس گزارش اعلام شده بهمن نصیری و نازنین ملایی در صورتی که بین پنج نفر اول رویینگ یک نفره قرار بگیرند و قایق کیمیا زارعی و زینب نوروزی در رویینگ دو نفره اول تا سوم شود، مجوز حضور در المپیک را تصاحب میکنند اما قطعی شدن سهمیه آنها مشروط است.
نحوه رسیدن ایران به سهمیه المپیک در صورتی که بین پنج قایق اول یک نفره و سه قایق اول دونفره حضور داشته باشد، به این گونه است که اگر در این مسابقات مدال طلا بگیرند، سهمیه المپیک را به دست خواهند آورد.
البته اگر ایران در هر سه قایق مدال طلا بگیرد فقط ۲ قایق را میتواند به المپیک اعزام کند که این ۲ قایق هم باید از جنسیت متفاوت باشد ضمن اینکه اگر قایقهای ایران مدال طلا نگیرند و در رویینگ یک نفره در رده دوم تا پنجم و در رویینگ دو نفره هم در رده دوم تا سوم قرار بگیرند، تنها یک سهمیه به ایران تعلق میگیرد و آن سهمیه هم به قایقی داده میشود که بهترین جایگاه را داشته باشد.
همچنین در صورتی که قایقهای ایران واجد شرایط رفتن به المپیک باشند اما در دو یا سه ماده جایگاه مشابهی را کسب کنند (به عنوان مثال ۲ یا سه قایق ایران دوم شوند) ، فدراسیون ملی تشخیص میدهد که کدام قایق را به المپیک اعزام کند.
با این شرایط نمایندگان ایران علاوه بر اینکه باید با حریفان خود رقابت کنند تا بتوانند مجوز المپیک را بگیرند، رقابت داخلی را هم بین خود خواهند داشت تا بتوانند از طریق رنکینگ بالایی که دارند سهمیه نهایی را به دست آورند.
مسابقات انتخابی المپیک قاره آسیا رویینگ ۱۵ تا ۱۷ اردبیهشت ماه جاری در ژاپن برگزار میشود.
روئینگ نوعی قایقرانی است که در آن ورزشکاران بر روی یک قایق با استفاده از پارو در رودخانه، دریاچه یا دریا به رقابت با یکدیگر میپردازند. در این رشته قایقرانان رو به عقب در قایق نشسته و با استفاده از ۲ پارو که با گیره به قایق چسبیده قایق خود را به سمت جلو هدایت میکنند. قایقهای روئینگ دراز و باریک و دو سوی آنها نیمه مدور است.روئینگ یکی از اولین رشتههای المپیک مدرن محسوب می شود.