هادی میرزایی روز یکشنبه در حاشیه نشست بررسی برنامهها و روند اقدامات ثبت سرای سعدالسلطنه در میراث جهانی یونسکو که در کاروانسرای سعدالسلطنه برگزار شده بود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کاروانسرای سعد السلطنه، خانه میریان زاده آقای یزدیها با کارکرد فرهنگی و اقامتی، خانههای زینلی و اسدی در کوچه خطیبی به عنوان مرکز توسعه صنایع دستی، حمام تنکابنی و خانه بهروزیها مهمترین این ۶ بنا هستند که به بخش خصوصی واگذار شدهاند.
وی با بیان اینکه این بناها تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسند، اظهار داشت: هدف از واگذاری این بناهای تاریخی به بخش خصوصی نبود اطمینان خاطر از حفاظت آنها با منابع دولتی است که قطعا بخش خصوصی میتواند مدیریت بهتری روی آنها اعمال کند.
میرزایی واگذاری کاروانسرای سعد السلطنه را یک تجربه بسیار خوب در حوزه احیای آثار تاریخی عنوان کرد و گفت: اگرچه ما از ادامه این روند استقبال می کنیم، اما به خاطر داشته باشیم که نباید به بناهای تاریخی آسیب وارد شود.
این مسؤول سپس به موضوع ثبت جهانی کاروانسرای سعدالسلطنه در یونسکو اشاره کرد و گفت: این کاروانسرا همیشه محل داد و ستد فعالیتهای اقتصادی بوده است، اما اکنون به واسطه این توجه جهانی مورد توجه نگاه فرهنگی قرار گرفته و متناظر با سلیقههای مختلف کاربریهای متعددی را درون خود جای داده است.
میرزایی تصریح کرد: ثبت جهانی سرای سعدالسلطنه باعث ایجاد ظرفیتهای جدید جهانی میشود که یکی از مهم ترین آن استفاد از اعتبارات صندوق یونسکو خواهد بود، علاوه بر این موضوع این اتفاق نگاه محلی و منطقهای به این کاروان را حذف کرده و به آن جلوهای جهانی میبخشد.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره صندوق احیاء و بهرهبرداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی کشور یادآور شد: احیای آثار تاریخی همیشه مقدم بر مرمت است و جریان زندگی باید در بناهای تاریخی جریان پیدا کند، سرای سعد السلطنه که میتوانست در غفلت مسؤولان به نقطه منفی و پیامدهای آسیبزای شهری تبدیل شود، اکنون به یک محرک توسعه در آثار تاریخی استان و کشور بدل گشته است.