تقویم تاریخ؛ از ضربت خوردن امام علی (ع) تا روز معلم

صدا و سیما یکشنبه 12 اردیبهشت 1400 - 19:59
امروز یکشنبه، دوازدهم اردیبهشت سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با نوزدهم رمضان سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با دوم می‌سال ۲۰۲۱ میلادی است.

تقویم تاریخ؛ ضربت خوردن امام علی (ع) تا روز معلمبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی ( دوازدهم ارديبهشت سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:

ضربت خوردن امام علی (ع) در مسجد کوفه
۱۴۰۲ سال پیش در چنین روزی، نوزدهم رمضان سال ۴۰ هجری قمری «علی بن ابیطالب» (ع)، داماد، پسرعمو و نزدیکترین شخص به پیامبر اسلام (ص)، سحرگاهان به هنگام نماز در محراب مسجد کوفه با شمشیر زهرآلود شخصی بنام عبدالرحمن ابن مُلجم مرادی، مجروح شد و چند روز بعد در ۲۱ رمضان به شهادت رسید.
علی (ع) بعد از پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد (ص)، دومین شخصیتی است که تاریخ اسلام از او به عنوان مظهر شجاعت، ایمان، زهد، اخلاق، علم و عدالت یاد می‌کند. علی (ع) در خانه پیامبر اسلام (ص) با عالیترین معارف الهی آشنا شد و تحت تربیت ایشان قرار گرفت. وی اولین مردی بود که دعوت پیامبر به اسلام را پذیرفت. حضرت علی (ع) در تمامی مراحل مختلف رسالت پیامبر اکرم (ص)، یاری صدیق برای وی بود و هیچگاه آن حضرت را تنها نگذاشت، تا جایی که به منظور حفظ جان رسول خدا (ص) و دین اسلام، جان خود را بار‌ها به خطر انداخت و همواره از دلاورمردان صحنه‌های نبرد حق علیه باطل بود. حضرت علی (ع) در عین حال، قلبی بسیار رئوف و مهربان داشت، بطوریکه در برابر اشک کودکی یتیم به شدت متاثر و منقلب می‌شد. آن حضرت شیفته عدالت بود و با ظلم در هر سطحی به شدت مقابله می‌کرد. در بخشی از سخنان حکیمانه حضرت علی (ع) آمده است: «به خدا قسم اگر با بدن برهنه بر روی خار‌های بیابان مرا بخوابانند و یا در غل و زنجیر مرا حبس کنند و بر روی زمین بکشانند، برای من محبوبتر است از اینکه خدا و رسولش را در روز قیامت ملاقات کنم در حالیکه به بندگان خدا ظلم کرده باشم.»
تقویم تاریخ؛ ضربت خوردن امام علی (ع) تا روز معلم
 
درگذشت لئوناردو داوینچی، نقاش، مجسمه ساز و معمار ایتالیایی
۵۰۲ سال پیش، در روز دوم می‌سال ۱۵۱۹ میلادی «لئوناردو داوینچی» (Leonardo da Vinci)، نقاش، مجسمه ساز و معمار معروف ایتالیایی درگذشت.
وی درسال ۱۴۵۲ میلادی متولد و به زودی نبوغش در زمینه‌های گوناگون هنری آشکار شد. داوینچی پس از سفر به چند شهر ایتالیا، در سال ۱۵۰۶ میلادی به فرانسه رفت و نقاش دربار لویی دوازدهم، پادشاه این کشور شد. وی با میکل آنژ دیگر نقاش و مجسمه ساز مشهور هموطن خود، معاصر بود و این دو، نقش مهمی در تکوین هنر دوره رنسانس داشتند. داوینچی علاوه بر هنر، در رشته هایی، چون مهندسی، علم تشریح و ریاضیات نیز مهارت داشت. از جمله تابلو‌های نقاشی او، «شام آخر» و «مونالیزا» یا «لبخند ژوکوند» است که مهمترین و زیباترین اثر او است. همچنین ساختمان کلیسای جامع میلان، از برجسته‌ترین آثار معماری داوینچی است.
تقویم تاریخ؛ ضربت خوردن امام علی (ع) تا روز معلم
 
آغاز دوران حکومت تزاری خاندان رومانوف بر روسیه
۴۰۸ سال پیش در چنین روزی در دوم می‌سال ۱۶۱۳ میلادی دوران حکومت تزاری خاندان رومانوف بر سرزمین پهناور روسیه آغاز شد. سه سال پس از حمله لهستان به روسیه، یکی از سرداران روسی آن‌ها را شکست داد و مسکو را از اشغال ارتش لهستان خارج کرد و میخائیل رومانوف به عنوان تزار جدید، بر تخت نشست. از این زمان، دوران حکومت ۳۰۴ ساله خاندان رومانوف بر روسیه آغاز شد. کشور روسیه در زمان حکومت رومانوف‏‌ها گسترش یافت، اما از لحاظ اقتصادی، پیشرفت چندانی نکرد و استبداد تزار‌ها، مانع از شرکت مردم روسیه در تعیین سرنوشت خود بود. در اثر مشکلات سیاسی و اقتصادی و اوضاع وخیم اجتماعی، مردم روسیه در سال ۱۹۱۷ م علیه تزار نیکلای دوم آخرین پادشاه خاندان رومانوف قیام کردند. با سرنگون شدن رومانف، کمونیست‌ها به رهبری لنین بر روسیه حاکم شدند.
تقویم تاریخ؛ ضربت خوردن امام علی (ع) تا روز معلم
 
شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم
۴۲ سال پیش در چنین روزی در دوازدهم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ عالم مجاهد، آگاه و اندیشمند بزرگ اسلام، استاد "مرتضی مطهری" از نظریه پردازان انقلاب سلامی و رئیس شورای انقلاب به دست گروه ضد انقلابی فرقان به شهادت رسید.
این حادثه در کمتر از سه ماه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی رخ داد. استاد مطهری، پیش از پیروزی انقلاب و پس از آن، به عنوان یکی از چهره ‏های برجسته علمی، مذهبی و سیاسی در پیروزی انقلاب و استقرار حکومت اسلامی نقش بسزایی داشت و یکی از بنیان‏گذاران اصلی راه‏پیمایی‏‌های سراسری مردم علیه نظام وابسته پهلوی بود. شهید مطهری در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی، از سوی امام خمینی (ره) به عضویت شورای انقلاب اسلامی و ریاست این شورا منصوب شد. استاد مطهری یکی از تصمیم‏ گیرندگان، سیاستگزاران و مشاوران نزدیک امام خمینی (ره) در جریان نهضت اسلامی ایران تا پیروزی نهضت و پس از انقلاب تا زمان شهادتش بود. این مجاهد سترگ سرانجام در پایان یکی از جلسات که به تنهایی راهی خانه‏ اش بود، مورد سوءقصد یکی از اعضای گروهک انحرافی فرقان قرار گرفت. از استاد شهید مرتضی مطهری، قریب به ۸۰ کتاب ارزنده برجای مانده که امام خمینی (ره) همگان را به پاس داشتن آن‌ها سفارش کرده است. ایشان فرمود: "من به دانشجویان و طبقه روشنفکران متعهد توصیه می‏ کنم کتاب‏های این استاد عزیز را نگذارند با دسیسه‏‌های غیراسلامی فراموش شود". یه خاطر جایگاهی که استاد مرتضی مطهری در نشر تعالیم اسلامی در حوزه و دانشگاه داشته اند. روز شهادت این عالم بزرگوار در ایران، به عنوان روز معلم نامگذاری شده است.
تقویم تاریخ؛ ضربت خوردن امام علی (ع) تا روز معلم
 
کشته شدن اسامه بن لادن، تروریست القاعده
۱۰ سال پیش در چنینی روزی، دوم ماه مه ۲۰۱۱ اسامه بن لادن در ابوت آباد پاکستان به دست کماندو‌های ویژه آمریکا کشته شد.
در برخی منابع او در ده مارس ۱۹۵۷ در ریاض، پایتخت عربستان سعودی به دنیا آمد. پدرش محمد بن عواد بن لادن، یک یمنی تبار میلیاردر بود که با خاندان سلطنتی آل سعود روابط نزدیکی داشت. پدر بن لادن، ۲۲ بار ازدواج کرد و دارای ۵۲ فرزند بود. اسامه، هفتمین فرزند محمد و تنها پسر یکی از همسران او به نام عالیه غانم بود. عالیه شهروند سوری بود و محمد در یکی از سفر‌های خود به سوریه با او ازدواج کرده و او را به عربستان برده بود. محمد بن لادن در سوم سپتامبر ۱۹۶۷ وقتی اسامه بن لادن حدودا ده ساله بود، در یک سانحه سقوط هواپیما کشته شد. کفالت اسامه بن لادن و برادرانش را که همه نابالغ بودند، سه نماینده ملک فیصل پادشاه عربستان به عهده گرفتند. گرایش‌های مذهبی به سمت وهابیت از ۱۴ سالگی در بن لادن شروع شد. وی در سال ۱۹۷۹ برای تحصیل در رشته اقتصادی و مهندسی عمران وارد دانشگاه ملک عبدالعزیز جده شد. اسامه در سال ۱۹۷۴ در سوریه با نجوا ابراهیم غانم، دختر خاله ۱۴ ساله خود آشنا شد و با او ازدواج کرد. حاصل این ازدواج ۱۱ فرزند بود. اسامه در سال‌های ۱۹۸۲ تا ۱۹۹۹ با چهار زن دیگر ازدواج کرد. در سال ۱۹۹۵ پس از انکه وی مدعی شد، عربستان قصد سربه نیست کردن وی را دارد، مقامات این کشور تابعیت سعودی بن لادن را لغو کردند. او مدتی در افغانستان بود و در سال ۱۹۹۰، دولت سودان از بن لادن دعوت کرد به تابعیت این کشور در آید. از آن زمان تا سال ۲۰۰۱، سازمان القاعده که بن لادن آن را تاسیس کرده بود، چندین عملیات و بمبگذاری علیه آمریکا و کشور‌های غربی انجام دادند. اما مهمترین آن، حادثه یازده سپتامبر ۲۰۰۱ بود. پس از سال‌ها تعقیب و تعیین جایزه‌های بزرگ در نهایت، رد سال ۲۰۱۱ منابع آمریکایی محل اختفای او در پاکستان را پیدا کردند و بعد از کشتن بن لادن، جنازه او را به دریا انداختند.
تقویم تاریخ؛ ضربت خوردن امام علی (ع) تا روز معلم
 
 

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.