خدابخش مرادی نافچی شامگاه یکشنبه در جلسه قرارگاه ستاد مبارزه با کرونا و کارگروه اجتماعی فرهنگی سلامت زنان، فلسفه وجودی قرارگاه عملیاتی کرونا را پیگیری جدی مصوبات در سطح ملی و استانی عنوان کرد و افزود: مسوول تحقق مصوبات در دستگاههای اجرایی بر عهده خود مدیر است و در این میان اعلام شد که نسبت به تعیین نماینده تام الاختیار اقدام شود.
وی مدیریت خدمات به سالمندان را در شرایط کرونایی یادآور شد و گفت: برای عملیاتی شدن این طرح، مسوولیت ها و شرح وظایفها مشخص شده است و در این راستا اقدامات اعضای ستاد در این بخش رصد و بطور مستمر پیگیری خواهد شد.
مرادی در خصوص آموزش جضوری شماری از دانش آموزان به دلیل دسترسی نداشتن به اینترنت نیز گفت: تعداد این دانش آموزان محدود بوده اما این موضوع نیاز به کار کارشناسی با توجه به موقعیت جغرافیایی، رفت و آمد دانش آموزان و آموزگاران دارد که پس از بررسی های نهایی نتایج به ستاد کرونا اعلام خواهد شد.
وی افزود: استان به هیچ عنوان در شرایط کرونایی قصد بازگشایی مدارس را ندارد این در حالی است که در فضای مجازی شایعاتی از قبیل اینکه مدارس ۲ هفته دایر خواهد بود و یا امتحانات به شکل حضوری برگزار خواهد شد، مطرح می شود در حالیکه چنین نیست و این مهم در صورت حاکم شدن وضعیت سفید کرونایی و بازگشت به شرایط عادی انجام می شود.
مرادی در خصوص مشکلات دارویی استان نیز گفت: در این ارتباط دانشگاه علوم پزشکی و معاونت غذا و دارو باید پیگیری های لازم را انجام دهند تا نیازهای شهروندان تامین شده و جمعیت هلال احمر استان نیز که طبق مجوز صادر شده داروخانه روزانه آنها به شبانه روزی تغییر یافته، کمک حال دانشگاه در تامین و توزیع دارو باشد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان، بر نظارت بر داروخانه ها و نحوه توزیع دارو به ویژه انسولین مورد نیاز بیماران تاکید کرد و گفت: بر این اساس معاونتهای غذا و دارو و درمان دانشگاه علوم پزشکی هماهنگی لازم را با پزشکان استان در تجویز اقلام دارویی برای بیماران به ویژه بیماران خاص را با دقت بیشتری انجام دهند تا مشکلات کاهش یابد.
وی اظهار داشت: انتظار بر این است که دستورالعملی مشخص از سوی معاونت غذا و دارو و درمان دانشگاه علوم پزشکی برای تامین، نظارت و ساماندهی عرضه دارو در استان انجام دهند تا مشکلات موجود در این بخش به حداقل برسد.
زنجانی ها با مدیریت در شب یلدا از دورهمی ها اجتناب کنند
مرادی همچنین به در پیش بودن شب یلدا اشاره کرد و افزود: عموم مردم باید به سبک جدید زندگی در دوران کرونا عمل کنند و با اینکه باورهای ما رسوم تاریخی و فرهنگی به ویژه در شب یلدا متبلور می شود و دورهمی ها در این مراسم تقویت می شود، اما باید پذیرفت امروز نه تنها استان زنجان بلکه ایران و کل دنیا درگبر مبارزه با ویروسی است که جان انسانها را هدف گرفته است.
وی اضافه کرد: طبق آمارها در استان زنجان درصد بالایی از فوتی ها به سالمندان اختصاص دارد و اگر از این گروه مراقبت نشده و از دورهمی های غیرضروری اجتناب نشود، رکن خانواده آسیب می بیند و در این میان برگزاری مراسم و دورهمی در شب یلدا نیز خطری است که خانواده ها را تهدید می کند.
این مسوول با بیان اینکه خانواده های زنجانی می توانند مراسم شب یلدا را در فضای مجازی مدیریت کنند، ادامه داد: یکی از ویژگی های شب یلدا احوالپرسی است که در شرایط کنونی می توان به صورت تلفنی از خانواده هایی که عزیزان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده اند دلجویی کرد تا آرامش به آنان انتقال یابد.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از ویژگی های شب یلدا این است که هزینه های زیادی را به خانواده ها تحمیل می کند که با ایجاد هشتکی در فضای مجازی می توان بخشی از هزینه هایی که قرار بود در دورهمی امسال شب یلدا صرف شود را به بخشی از جامعه که معیشت آنان از کرونا آسیب دیده و یا بضاعت مالی ندارند، اختصاص داد.
مرادی افزود: عموم دستگاههای فرهنگی و اجتماعی استان بلافاصله اطلاع رسانی و اقناع سازی را در خصوص شب یلدا انجام دهند و در کنار صدا و سیما، آموزش پرورش، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، امور بانوان استانداری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و دیگر دستگاههای متولی امر به ویژه شهرداران و فرمانداران نیز از تمامی فرصت ها در این جهت استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه سلامت محور شادی است و یلدا به حفظ کانون خانواده کمک می کند، اضافه کرد: اطلاع رسانی های گسترده را مبنا قرار داده و فرمانداران با اولویت اولین جلسه قرارگاه عملیاتی کرونا با این موضوع در شهرستان ها تشکیل و تدابیر لازم را اتخاذ کنند و از صدا و سیما نیز انتظار می رود که برای روز شنبه هفته آینده که محدودیت های کرونایی از ساعت ۲۱ به ۱۸ عصر منتقل خواهد شد، برنامه های متنوعی پیش بینی کند.