به گزارش خبرنگار مهر، مریم نوبرانی شامگاه یکشنبه در جلسه قرارگاه ستاد مبارزه با کرونا درمحل استانداری زنجان، به مشکلات دارویی بیماران خاص دراستان زنجان اشاره کرد و گفت: هم اکنون بیماران خاص نیز با معضلات دارویی مواجه هستند.
وی اظهار کرد: به ناچار و دفعات بیشتری برای تمدید نسخه دارویی به پزشک مراجعه میکنند و در این راستا مجبوریم تعداد بیماران بیشتری در بازه زمانی کوتاه پوشش داذه شود.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی زنجان، گفت: وقتی کمبود دارویی رخ میدهد نیاز و درخواست بیماران برای دریافت انسولین آزاد نیز افزایش مییابد.
نوبرانی تاکید کرد: با توجه به افزایش این قلم دارو طی ماههای گذشته هیچ بیماری به سمت خرید انسولین آزاد نمیرفت اما اکنون به دلیل شرایط حاضر مجبور هستند مبلغ بیشتری را پرداخت کند.
وی با بیان اینکه بر اساس دریافت انسولین به شکل آزاد ممنوع اعلام شده، افزود: که این کار تنها با ارائه معرفی نامه و تاییدیه انجام میگیرد.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی زنجان، ابراز داشت: برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی سیستمهای مراقبتی معاونت غذا و داروی علوم پزشکی استان فعال شده بطوری که بیمهها امار دریافت انسولین را اعلام خواهند کرد.
نوبرانی در خصوص کمبود انسولین، گفت: بیشتر بیماران دیابتی از انسولین ویالی استفاده میکردند که در بازار موجود بوده اما شکل دارویی دیگر قلم انسولین است و مشکل تزریق انسولین ویالی برای بیماران وجود داشته است.
وی افزود: کمبود قلم انسولین بیماران از تابستان سالجاری آغاز شده و در حال حاضر از ۱۲۰ تا قلم کمبود دارویی کشور ۴۳ قلم اول، ردیفهای هشتم تا چهاردهم را قلمهای انسولین تشکیل میدهد.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علومپزشکی زنجان، در خصوص تخصیص سهمیههای انسولین استانها، گفت: پنج قلم انسولین سهمیه استان از ۲۱ آبان و به تعداد مشخصی برای بیماران از طریق داروخانهها توزیع شده است.
نوبرانی ابراز داشت: استان زنجان ۱.۳ درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهد وتوزیع انسولین به استانها برحسب جمعیت است.