به گزارش ایرنا حجت الاسلام سید اسماعیل شاکر روز دوشنبه در نشست ستاد شهرستانی پیشگیری و مقابله با کرونا افزود: ستادهای کرونای شهرستان ها باید اختیار تغییر برخی پروتکل ها را بنابر شرایط محلی داشته باشند.
وی اضافه کرد: در شرایط فعلی که وضعیت بهتر از گذشته است باید موارد سختگیری ها و اعمال محدودیت ها کاسته شود و اگر خدای نکرده وضع بدتر شد ،مسوولان محلی بتوانند تصمیم جدید اتخاذ کنند
امام جمعه شهر اردکان با بیان اینکه یادمان نرود که هدف کنترل بیماری و جلوگیری از چرخه انتقال ویروس است نه خدای نکرده اجرای محدودیت ها، گاهی این هدف با مدارای مردم، اضافه کردن یک ساعت کاری و کم کردن محدودیت ها محقق می شود، تصریح کرد: وقتی تشکیل جلسات تا ۲۰ نفر و یک ساعت، قانونی است؛ تعطیلی نمازهای جماعت برای مردم و وجدان ما قابل قبول نیست.
شاکر از همراهی مردم به ویژه اصناف، کادر بهداشت و درمان شهرستان در درمان بیماران کووید ۱۹ در این شهرستان قدردانی کرد.
همچنین بهروز شهابیزاد فرماندار اردکان در این نشست با تجلیل از همکاری عوامل اجرایی، بهداشتی، اصناف، نیروهای خودجوش مردمی در مبارزه با کرونا اظهار کرد: کاهش روند مراجعه و بستری بیماران در نتیجه اجرای محدودیتها، نباید به منزله ثبات وضعیت و رفع خطر تلقی شود.
وی با اشاره به درپیش بودن میلاد حضرت زینب(س) و روز پرستار و نیز شب یلدا، با تجلیل از کادر درمان و بهویژه پرستاران افزود: باید با آگاهی همگانی، نگرانی کادر بهداشت و درمان در خصوص احتمال تجمع خانوادگی کاهش یابد.
فرماندار اردکان در ادامه به طرح محله محور شهید قاسم سلیمانی اشاره کرد و هدف از اجرای آن را کاهش زنجیره انتقال، رهگیری بیماران و بررسی وضعیت آنها عنوان کرد و گفت: انتظار می رود با اجرای طرح یادشده رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم افزایش یابد.
فرمانده قرارگاه طرح شهید سلیمانی اردکان اظهار کرد: این طرح با تکیه بر شعار« هر خانه یک پایگاه سلامت » و با بهرهگیری از توان محله ها و نیروهای بسیجی اجرا و از فناوری اطلاعات برای تسریع در شناسایی بیماران، کاهش شیوع و کاهش مراجعه به بیمارستانها بهرهگیری می شود.
شهابیزاد تاکید کرد که در اجرای این طرح علاوه بر شناسایی افراد مبتلا به کرونا، کمک و مراقبت از بیماران کووید ۱۹ و افراد پرخطر نیز در نظر گرفته شد.
فرماندار اردکان بیان کرد: اعضای پنج کمیته تخصصی در اجرای این طرح وظیفه هدایت، پیگیری و نظارت را بر عهده دارند و کمیته محله ها نیز هماهنگی بین تیمهای مراقبتی و پشتیبانی را انجام میدهند.
به گفته وی اعضای تیمها در سه گروه مراقبت، حمایت و نظارت فعالیت دارند و گزارشی از اقدام ها به صورت هفتگی جمعبندی و در جلسه شهرستان اطلاعات پایش میشود.
شهرستان ۱۰۵ هزار نفری اردکان که مرکز آن در ۶۰ کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، خرانق ، احمدآباد و اردکان است.
همچننی سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دیروز(یکشنبه) گفت که با فوت ۲۴۷ بیمار قطعی به کووید ۱۹ در ۲۴ ساعت گذشته، شمار تعداد فوت شدگان به این بیماری در کشور به ۵۲ هزار و ۱۹۶ نفر رسید.
وی افزود: در۲۴ ساعت گذشته تا ظهر ۲۳ آذرماه جاری بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی هفت هزار و ۴۵۱ بیمار جدید شناسایی شدند که ۸۳۳ نفر از این تعداد نیاز به بستری در بیمارستان داشتند و مجموع بیماران در کشور به یک میلیون و ۱۰۸ هزارنفر رسید.
به گفته سادات لاری تاکنون ۸۱۲ هزار و ۲۷۰ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند و پنج هزار و ۷۲۳ نفر از بیماران بدحال تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۶ میلیون و ۷۰۴ هزار آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
کرونا با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس دچار بیماری خفیف میشوند.