کام سهامداران بورس با این ۱۰ مصوبه شیرین می‌شود؟

خبرگزاری میزان سه شنبه 14 اردیبهشت 1400 - 12:27
سه مصوبه از سه شنبه هفته قبل توسط سازمان بورس و اورق بهادار اجرایی شده، اما کام بازار سرمایه همچنان تلخ است با این حال سازمان ۱۰ مصوبه جدید برای احیای بورس در نظر گرفته است.

خبرگزاری میزان - ایسنا نوشت: دامنه سلسله مصوبات سازمان بورس و اوراق بهادار از مردادماه سال گذشته که سقوط بورس آغاز شد، به سال جدید هم کشیده شده و این سازمان در جدیدترین تصمیم خود در هفته گذشته از ۱۰ مصوبه برای احیای بورس رونمایی کرد.

بر این اساس، از میان این ۱۰ مصوبه، سه مصوبه اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار، رفع ممنوعیت نهاد‌های مالی بازار سرمایه برای استفاده از تسهیلات بانکی و اعطای اقامت پنج ساله برای سرمایه گذاران خارجی برای خرید سهام از سه شنبه هفته گذشته (هفتم اردیبهشت ماه) اجرایی شد.

هرچند این سه مصوبه باعث سبز شدن چراغ بازار سرمایه در روز‌های هفتم و هشتم اردیبهشت شد، اما مجددا از روز شنبه ۱۱ اردیبهشت، بازار سرمایه مجدد به روز‌های تماما قرمز خود بازگشت، به طوریکه شاخص کل بورس برای چندمین مرتبه در ماه‌های اخیر به کانال یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد بازگشت.

هفت مصوبه دیگر از ۱۰ مصوبه مذکور باید تاییدیه سران سه قوا را می‌گرفتند که به گفته محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، این تاییدیه اخذ شده و مصوبات در انتظار تایید مقام معظم رهبری برای اجرا هستند.

بر این اساس، مقرر شد ۸۰ درصد از مالیات نقل و انتقال سهام در سال ۱۴۰۰ به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود. همچنین با انتشار ۲۰ هزار میلیارد تومان اوراق بدهی توسط صندوق تثبیت بازار سرمایه و صندوق سرمایه‌گذاری مشترک توسعه بازار سرمایه با تضمین دولت جمهوری اسلامی ایران موافقت شد.

از سوی دیگر بانک‌ها و موسسات اعتباری برای برنامه‌های حمایت از بازار سرمایه در چارچوب مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی از شمول ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید خارج خواهند بود و به منظور تشویق حمایت از بازار سرمایه مقرر شده است که شرکت‌هایی که از سهام خود یا شرکت‌های زیر مجموعه شان حمایت کنند مالیات بر درآمد آن‌ها در سال جاری امهال و به سال بعد موکول شود.

همچنین شرکت‌هایی که سود تقسیم نشده سال ۱۴۰۰ آن‌ها به حساب سرمایه منتقل می‌شود، مشمول مالیات با نرخ صفر خواهند بود.

صندوق توسعه ملی نیز مجاز به سرمایه گذاری در بازار‌های پولی و مالی داخلی از جمله بازار سرمایه شد و قرار شد زیان محقق شده آن دسته از خریداران واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق قابل معامله پالایش یکم که واحد‌های مذکور را از دولت خریداری کرده و تاکنون به فروش نرسانده‌اند، از طریق اعطای سهام جبران شود.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع خبر "خبرگزاری میزان" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.