تمام افراد در کنار مراقبتهای پوستی باید نکات تغذیهای مناسب را در برنامه غذایی خود رعایت کنند. مصرف مواد غذایی با شاخص گلایسمی بالا سبب افزایش قند خون و در نتیجه انسولین در خون خواهند شد. در نتیجه افزایش انسولین، سبب افزایش فعالیت غدد چربی و بروز آکنه می شود.
برخی از مطالعات وجود هورمونهای طبیعی در شیر را مسبب بروز میدانند. در چندین مطالعه نیز به این مورد اشاره شده است که ترکیب لبنیات و غذاهای تصفیه شده با شاخص گلایسمی بالا سبب افزایش سطح انسولین و بروز آکنه میشود. در نهایت تعدای از مطالعات نیز به ارتباط بین عدم تحمل لاکتوز و بروز آکنه اشاره شده است.
در این سبک رژیم غذایی فست فودها، کربوهیدراتهای تصفیه شده و محصولات لبنی بخش عمده رژیم غذایی را تشکیل میدهند. در نتیجه علاوه بر مواد غذایی با شاخص گلایسمی بالا اسیدهای چرب اشباع و ترانس بالایی در این رژیم وجود دارد که همگی منجر به بروز آکنه میشوند.
* اومگا ۳ برای حفظ یک پارچگی، حفظ رطوبت، حفظ سلامت عمومی پوست ضروری است.
* منابع بسیار خوب اومگا ۳ ماهیهای چرب، گردو، دانه چیا، تخم کتان، روی یا زینک است.
* روی برای تولید سلولهای جدید موست ضروری است بطوری که در کمبود روی، ترمیم زخمها به تعویق میفتد.
* ماهیهای چرب، گردو و سایر آجیلها از منابع خوب روی محسوب میشوند که به سلامت پوست نیز کمک میکنند.
* ویتامین ث علاوه بر اینکه آنتی اکسیدان است، به کاهش التهاب کمک میکند و در تولید کلاژن نیز نقش دارد.
* کلاژن از مهمترین پروتئینهای بافت هم بند و پوست است که تولید آن با افزایش سن کاهش مییابد. مهمترین منابع آن مرکبات، فلفل دلمهای، کیوی است.
* ویتامین E مانند ویتامین C یک اکسیدان قوی محسوب میشود. مصرف همزمان ویتامین C، ویتامین E بطور شگفت انگیزی کارایی را افزایش میدهد.
* آووکادو علاوه بر داشتن چربیهای مفید منبع خوبی برای دریافت ویتامین E و C است.
* مصرف منابع کاروتنوئیدها نظیر لیکوپن در گوجه فرنگی، بتاکارون در هویج آنتی اکسیدانهای مهمی هستند که از پوست در برابر اشعه خورشیدی محافظت میکنند.
* بتاکاروتن در بدن به ویتامین A تبدیل میشود. برای جذب بهتر، با کمی چربی مصرف کنید.